Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele opt luni, în termeni nominali, faţă de perioada similară din 2022, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,7%, respectiv cu 4,7%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).
"Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-31.VIII.2023, comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2022, a înregistrat o creştere, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 2,7%, datorită creşterii comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+15,4%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+14,5%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+12,7%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+10,6%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+4,5%) şi comerţului cu ridicata nespecializat (+2,8%). Scăderi au inregistrat comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-7,7%) şi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-4,5%)", arată datele INS.
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.VIII.2023, comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 4,7%.
August 2023 comparativ cu iulie 2023
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 3,6%, datorită creşterii cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+8,9%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+8,2%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+4,4%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+4,0%), comerţului cu ridicata nespecializat (+3,4%) şi din activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+0,5%).
Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-6,7%) şi comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-5,1%).
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,9%.
August 2023 comparativ cu august 2022
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2023, comparativ cu luna august 2022, a scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,7%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-10,6%) şi din comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-10,3%).
Creşteri au înregistrat: comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+11%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+10,9%), comerţul cu ridicata nespecializat (+5,3%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+4,4%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+3,6%) şi comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+0,3%).
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2023, comparativ cu luna august 2022, a scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,7%.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.10.2023, 09:36)
am observat, ca , crizele incep in decembrie/ianuarie. dc incep. asa a fost in 2008 la americani, recesiunea din 2008 a inceput in decembrie 2007, la noi criza a inceput in decembrie 2008, imi aduc aminte precis, vindeam mobila pe vremea aia, si in decembrie de obicei vindeai dublu decat in restul anului, slabiciunea la vanzari a inceput sa se simta din decembrie. atunci am stiut ca va fi rau, din ianuarie incolo va fi jale si a fost.
apropo de mobila, ikea, da reduceri acum, la magazinul timisoara. sunt fan ikea, dar eu de reduceri la ikea n-am auzit in viata mea, pana acum.
apoi am citit un articol bloomeberg de acum o saptamana cum ca ikea reduce preturile la sute de produse in unele tari(nu si in Romania inca). un semn de slabiciune in economie , nu de "crestere". cred ca mobila e unul din canarii din mina de carbune. lumea renunta mai intai la a schimba canapeaua, si apoi la restul.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.10.2023, 10:13)
+ 2,7 % ???
si daca scadem inflatia cat e cresterea