INS:  Populaţia rezidentă a României numără 19,05 milioane de persoane, din care 51,5% sunt femei

G.D.
Miscellanea / 30 decembrie 2022

Populaţia rezidentă a României numără 19,05 milioane de persoane, din care 51,5% sunt femei

Institutul Naţional de Statistică (INS) a publicat, astăzi, primele date provizorii pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, runda 2021. Acestea arată că populaţia rezidentă a României era de 19.053.800 de persoane, la finalul lui 2021, din care: 9.808.300 (reprezentând 51,5%) de sex feminin şi 9.941.200 (reprezentând 52,2%) în mediul urban, transmite News.ro.

Faţă de populaţia rezidentă înregistrată la recensământul precedent (RPL2011), România a pierdut locuitori - 1.067.800 persoane. Din 42 de judeţe (inclusiv municipiul Bucureşti), 39 au pierdut din numărul de locuitori.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Ciudat cu atatea sate si orase mici golite de oameni...suspectez ca multi si au declarat membrii familiei in tara desi ei locuiesc afara dar nu au acolo cetatenie.

    1. Pur și simplu recenzorii de la primarii de sate și orașe mici au trecut pe semnătura lor pe cei plecați afara, deși nu trebuiau trecut la populația rezidenta

      La mine in familie au sunat disperați rude pentru a afla datele altor rude care nu erau în tara de n ani  

      Că așa srltau lucrurile ,cu milioane de formulare trecute din burata reiese din numărul enorm care nu și a declarat etnia dau religia, pur și simplu funcționarilor le a fost jena sa completeze rubrici la care nu aveau informații.

      Primariile primesc bani de la guvern in functie de numarul de locuitori, e in interesul lor sa falsifice datele.

    Populatie care sa locuiasca mai mult de 6 luni/an in Romania cred ca sunt 10 mil

    Și daca o aduni numărul românilor cu rezidență temporara sau permanenta in tarile UE și scazi din 22 milioane iese mult mai puțin,deci un recensământ tipic românesc,un fake cu declarații false cam toate sondajele de la noi sunt așa, total pe lângă realitate,vezi de ex sondajele alea cu privire la angajații români făcute de Best Jobs și alte firme din astea sunt aiurea total ,nu au treaba cu realitatea

    1. ADUCETI-VA AMINTE , CA ACCEASI CIFRA DE 19.05 MILIOANE , FIGUREAZA IN CATASTIFELE LOR , CA '''''' CETATENI ROMANI CU DREPT DE VOT !!!!!! ''''''', IN ULTIMELE ALEGERI CARE S-AU FACUT .............. PAI , VORBA NORICAI - NICOLAU : CA A ZIS O VORBA MARE , LA TELEVIZOR : ( ROMANIA , NU ARE COPII ????? ROMANIA , NU ARE SI LOCUITORI SUB 18 ANI ????? ) ; DE UNDE SCOT , CIFRELE ASTEA ?????????????? CE MINT UCRAINIENII , DAR CE MINT SI ASTIA AI NOSTRII !!!!!!!!!!!!! CA I-AU INTRECUT ...................

      Primarii primesc bani de la buget in funcție de numărul locuitorilor din sate orașe etc, deci ei au interesul de bază sa raporteze o cifră cât mai mare și probabil așa a fost românii cu rezidență deja in Occident au fost trecuți cu rezidență și in Romania,care este ceva ireal, fiindcă ei revin in țară numai de sărbători, desigur există și rezidență secundară adică de ex dacă ai rezidență principală in germania și in paralel ai o firmă în România care produce profit și plătești impozit și în România deci ai rezidență secundară in Romania dar cazurile ăstea sunt puține

    Dar ucrainienii cati mai sunt in tara? Suspectez ca au ajuns si ei pe la 19 mil. Luptati luptati!

    1. Sunt mai multi decat vor fi peste 10 ani de bombardamente.

      Scad si rusii, nu e problema daca se reduce neamul slavilor betivi si violatori!

      Vezi ca Romania este in topul european al betivilor si violentilor in familie.

    numarul asta e pt numarul de parlamentari si numarul de primarii ca n realitate nu mai sint nici 10 milioane si aia s pensionari, bugetari si asistati.

    Eu locuiesc intr-un bloc cu patru etaje, cu 2 scari cu cate 20 de apartamente. Momentan in 3 apartamente cu 4 camere si intr-un apartament cu 2 camere nu locuieste nimeni. Unii au trecut in nefiinta, unii lucreaza afara de mai mult de 10 ani, vin acasa de 2 ori pe ani, copii nici nu mai vin acasa, abia mai vorbesc limba si o familie s-a mutat la casa, dar apartamentu nu au vandut. Aproximativ cu 15 ani in urma, in scara traiau 61 de persoane , acum am numarat numai 29 de persoane. Deci -50%, si in scara cealalta este aproape la fel. In scara mea sunt 4 copii, in scara cealalta 5, in scara mea din cei 29 de persoane 10 sunt pensionari, deci peste 10 ani Doamne Ajuta. Cifrele alea sunt umflate rau de tot, dar odata se v-a dezumfla si asta.

    1. Cifrele's scoase din joben. Lucrez in backoffice pentru o banca din strainatate si foarte multe dintre creditele ipotecare sunt acordate romanilor de acolo pentru perioade de 120-360 luni. Oamenii si'au facut viata acolo, doar tangential mai au de'a face cu statul esuat.

      Confirm constatarile tale. Sunt foarte atent la viata la blocuri. Si de cateva luni observ luminile aprinse seara. Ba chiar am si intrat pe cateva scari pentru a citi cate apartamente au declarat zero numarul de locatari intr-un bloc. In cateva cazuri, peste o treime dintre apartamente erau goale, zero. Pana la 50%. Iar asta se observa si din luminile ferestrelor.

      Iar tot anecdotic, stiu cunostinte care nu mai locuiesc la bloc, nu vor sa il vanda pentru ca pretul este prea mic in orasele depopulate (de exemplu, cineva afisa pe stalpi anunt ca vrea sa cumpere apartament cu 2 camere, in stare locuibila, cu 24 000 euro), si atunci il pastreaza pentru familie, poate un copil marisor se va casatori peste cativa ani si va avea nevoie sa stea undeva pentru o perioada. 

      Mai trebuie sa stiti ca populatia oficiala a judetului Teleorman a ajuns la nivelul inregistrat in 1930, la acel recensamant.... 347 000 locuitori. Da, jale maxima. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb