Insolvenţa Fabricii de Pulberi Făgăraş - amânată până la 1 mai

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 1 februarie 2013

Fabrica de Pulberi Făgăraş, parte a Companiei Naţionale Romarm, ar putea intra în insolvenţă pentru o datorie de un milion de lei către Primăria Făgăraş. De altfel, această instituţie a încercat de mai multe ori să solicite insolvenţa companiei, dar s-a lăsat înduplecată de solicitările sindicaliştilor şi de promisiunile autorităţilor de la Bucureşti că vor rezolva problema.

Consilierii locali făgărăşeni au amânat din nou iniţierea solicitării insolvenţei fabricii de Pulberi până la data de 1 mai, dată până la care se speră că la Făgăraş va sosi o comisie din cadrul Ministerului Economiei pentru a analiza situaţia.

Dorel Drăgan, liderul sindicaliştilor de la Fabrica de Pulberi Făgăraş, ne-a declarat că datoria respectivă este contestată în instanţă. Drăgan a spus: "Credem că este şi vina unor angajaţi de-ai noştri că este atât de mare aceas­tă datorie. Ea este de fapt de 500.000 de lei, dar cu penalităţi şi dobânzi ajunge la un milion de lei. În plus, această datorie este creată după 2008, când compania a trecut printr-un proces de separare. Atunci toate activele care nu erau prinse în procesul de producţie au rămas la Uzina de Produse Speciale care este în lichidare. Fabrica de Pulberi a preluat toate activele care sunt prinse în producţie, dar la Consiliul Local a fost înregistrată ca fabrică nouă, aşa că în loc să plătim un impozit pe terenuri şi clădiri de 2%, plătim 7%".

Fabrica de Pulberi Făgăraş nici măcar nu poate funcţiona din punct de vedere al mediului, neavând acest aviz, după ce staţia de epurare a apelor uzate a explodat în 1991. "De atunci nu s-a mai făcut o nouă staţie de epurare a apelor. Discutasem anul acesta să se facă ceva", a mai spus Drăgan.

La societatea făgărăşeană lucrează aproximativ 200 de persoane. "Problema este, pe lângă cea socială, că fabrica trebuie să fie într-un proces de conservare, pentru că altfel ar putea exploda totul aici. Nitroglicerina înghea­ţă la 15 grade Celsius, aşa că dacă nu se asigură o temperatură normală se pot întâmpla catastrofe", a mai spus Drăgan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb