Inspecţie la spitalul judeţean din Bacău în cazul unui copil legat cu hamul

Miscellanea / 5 ianuarie 2014

Inspecţie la spitalul judeţean din Bacău în cazul unui copil legat cu hamul

Un copil de la secţia de pediatrie din spitalul judeţean din Bacău este legat cu hamul de gratiile patului, reprezentanţii spitalului motivând această măsură prin lipsa de personal.

Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor, a explicat, la un post de televiziune, că există o lege pe această temă care nu prevede sancţiuni. Domnia sa a declarat: "Legea trebuie să îl apere pe copil şi în lege scrie că acest copil are dreptul de a avea o dezvoltare normală. Legea trebuie să îl apere. Din păcate, legea nu este bună. Unde sunt instituţiile de ocrotire a copilului? De aproape doi ani, Consiliul Judeţean se angajase să amenajeze această secţie. Nu au condiţiile necesare. Aici nu trebuie să dăm vina numai pe manager. Sigur, şi el are o vină, pentru că are nişte obligaţii, dar Consiliul Judeţean, care patronează acest spital, ce a făcut? Nu poţi să invoci criză de personal. Pentru că un copil nu ştie să spună când îi este foame, când îl doare."

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii a precizat că va fi declanşată o anchetă la spitalul din Bacău. Domnia sa a declarat: "Va trebui să discutăm cu Consiliul Judeţean, pentru că ei coordonează, şi să vedem ce s-a întâmplat acolo. În următoarele două, trei zile. Dacă trebuie să trimitem de la minister, vom trimite de la minister. Nu ştiu mai multe despre această situaţie. De aici spun că trebuie evaluate toate aspectele, pentru a vedea care este situaţia. Dacă sunt părinţi internaţi în secţie cu copii sau doar copiii, trebuie lămurit. De regulă, se internează părinţii cu copii. Înţeleg că sunt mai multe cazuri, nu este un singur copil. Înseamnă că este o practică. Dacă noi găsim acolo că mulţi dintre ei erau internaţi cu părinţi este una, dacă acei copii erau internaţi fără părinţi este alt aspect. Trebuie văzut clar."

Aurelia Ţaga, director medical la Spitalul Judeţean Bacău a precizat că acestea sunt situaţii izolate. Domnia sa a declarat, la un post de televiziune: "Sunt temporare pentru momentele în care copii sunt internaţi în salon. În perioadele în care nu sunt supravegheaţi. Pentru siguranţa copilului am folosit acest sistem".

Direcţia Protecţiei Copilului Bacău s-a sesizat în acest caz şi a făcut o vizită spitalului, pentru a verifica situaţia. Sorin Bârlădeanu, directorul Direcţiei Protecţiei Copilului Bacău, a declarat, la un post de televiziune, că nu a găsit copilul legat şi că acesta are o problemă medicală care încă nu a fost rezolvată. Domnia sa a precizat: "Copilul nu era legat însă am aflat că nu a fost rezolvat cazul medical. De altfel, şi mama acestuia are nişte probleme şi a fost internată, de asemenea, în spital. Mi s-a spus acelaşi lucru, că au legat copilul pentru siguranţa acestuia, în momentele în care nu putea fi supravegheat de angajaţi". Sorin Bârlădeanu a mai spus situaţia din Bacău va continua să fie verificată de către autorităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb