Inspector Finanţe Publice Dâmboviţa, arestat preventiv pentru luare de mită

Adina Lateş
Anticorupţie / 2 noiembrie 2015

Procurorii din cadrul DNA- Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inspector superior în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Dâmboviţa, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de luare de mită, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"La data de 17 septembrie 2015, inculpatul Radu Gheorghe, în calitate de inspector superior în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Dâmboviţa, a pretins de la administratorul unei întreprinderi individuale (denunţător în cauză), suma de 2.500 lei, din care a primit cu acea ocazie o primă tranşă de 500 lei, în sensul favorizării sale în legătură cu o inspecţie fiscală efectuată la întreprinderea respectivă.

În acelaşi context, la data de 18 septembrie 2015, inculpatul a pretins de la aceeaşi persoană produse agricole (diverse legume estimate la valoarea de 84 lei) pe care le-a primit trei zile mai târziu.

La data de 06 octombrie 2015, inculpatul Radu Gheorghe a fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupţie după ce a primit de la persoana denunţătoare cea de-a doua tranşă a sumei pretinse, respectiv 2.000 lei.

În luna august 2015, în aceeaşi calitate şi în aceleaşi circumstanţe inculpatul Radu Gheorghe a pretins de la administratorul unei alte întreprinderi individuale bani sau foloase materiale necuvenite (carne de curcan).

În acelaşi scop, la data de 06 octombrie 2015, inculpatul a primit de la contribuabilul controlat produse alimentare (un salam, un calup de caşcaval) şi o sticlă de whisky, în valoare totală de aproximativ 120 lei, bunuri ce au fost găsite în autoturismul său cu ocazia constatării infracţiunii flagrante", se arată în rechizitoriu.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb