Inspectorii antifraudă fiscală verifică 131 de milioane de euro obţinuţi din tranzacţionarea criptomonedelor

F.D.
Miscellanea / 29 iunie 2022

Inspectorii antifraudă fiscală verifică 131 de milioane de euro obţinuţi din tranzacţionarea criptomonedelor

ANAF se adaptează evoluţiei tehnologiei şi trendurilor pieţei financiare şi verifică veniturile obţinute din tranzacţionarea criptomonedelor, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, au iniţiat controale pentru verificarea veniturilor obţinute în perioada 2016-2021 din tranzacţionarea criptomonedelor prin intermediul unor diferite platforme descentralizate, precum Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX.

Într-o primă etapă au fost identificate venituri de peste 131 milioane euro obţinute de către 63 cetăţeni români. Până în prezent, inspectorii DGAF au identificat cca. 48,67 milioane euro omişi de la declarare, parţial sau integral. Până în prezent, pentru recuperarea obligaţiilor fiscale nedeclarate au fost emise decizii de impunere pentru o sumă totală de cca. 2,10 milioane euro.

Trebuie menţionat că, în aceeaşi măsură, au fost identificate şi venituri de cca. 15 milioane euro obţinute din tranzacţionarea criptomonedelor, care au fost declarate integral, pentru care au fost achitate impozitul pe venit şi contribuţiile sociale aferente.

Inspectorii antifraudă fiscală vor continua să verifice veniturile obţinute din activităţi specifice, precum minarea sau tranzacţionarea criptomonedelor sau tokenurilor non-fungibile, pentru asigurarea creşterii gradului de fiscalizare şi a conformării voluntare în rândul tuturor categoriilor de contribuabili.

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală recomandă tuturor celor care desfăşoară sau intenţionează să înceapă o astfel de activitate, să se asigure că declară şi achită toate obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cum a fost posibil acest lucru?Ca nu s-au declarat aceste valori uriase e una,dar ca nu au fost impuse imediat de catre Finante,in anul urmator obtinerii acestor castiguri din criptomonede este de neinteles,in conditiile in care nimeni nu poate nedeclara veniturile obtinute,s-a ajuns la situatii aberante in care pana si copii au fost trasi la raspundere pentru 10-15 lei,au fost emise decizii de impunere complet aiurea ,pe sume aberante si nereale.Iar o mana de oameni au realizat castiguri de 49milioane de Euro,nedeclarate si neimpuse pe deasupra...e de neinteles,nu-i asa?

    Răzvan Munteanu - soțul Deliei Matache sigur e pe listă

    1. Da,așa e,a dat lovitura cu moneda swingby,fiind cel mai mare influencer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb