Instanţa se pronunţă în favoarea Roşia Montană Gold Corporation

F. A.
Macroeconomie / 20 decembrie 2010

Reiterând decizia Tribunalului Alba din luna iunie 2010, Curtea de Apel Alba a respins săptămâna trecută cererea de anulare a certificatului de urbanism nr. 68/2004, eliberat pentru RMGC de către Consiliul Judeţean Alba. Cererea de anulare a fost introdusă de Asociaţia Alburnus Maior şi de Centrul de Resurse Juridice. Certificatul de urbanism nr. 68/2004 a fost eliberat în anul 2004, înainte de elaborarea studiului de impact asupra mediului pentru Proiectul Roşia Montană. Decizia, definitivă şi irevocabilă, confirmă astfel validitatea şi legalitatea documentului emis către RMGC, potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei.

"Ca urmare a succeselor consecutive în justiţie şi a reluării analizei raportului de evaluare a impactului asupra mediului, ne exprimăm încrederea că analiza va confirma faptul că Proiectul Roşia Montană a fost elaborat la cele mai înalte standarde internaţionale, astfel încât să devină un model de operaţiune minieră. Atât din punct de vedere tehnic, cât şi din perspectiva dezvoltării comunităţii locale, mina de la Roşia Montană va fi un model pe care orice proiect minier ulterior îl va urma", a declarat Dragoş Tănase, director general al RMGC.

Proiectul minier de la Roşia Montană aduce peste 4 miliarde de dolari în economia României, în mod nemijlocit, ceea ce va duce la o contribuţie totală potenţială la PIB de 19 miliarde dolari, incluzând efectele de multiplicare, conform estimărilor recente ale specialiştilor britanici de la Oxford Policy Management. Proiectul va genera mii de locuri de muncă respectând legislaţia de mediu din România şi Uniunea Europeană şi contribuind, în acelaşi timp, la conservarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. In sfarsit o veste buna. Se misca si in tara asta ceva. Avem atatea resurse pe care le tinem la naftalina iar populatia sufera de saracie.

    parerea specialistilor ar trebui sa fie irevocabila, nu putem nega decizia unei intregi curti de judecata, garda de mediu, comisie stiintifica and so on .. inseamna ca proiectul este unul bun,,, sa vedem ce va urma

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb