Institutul European din ţara noastră lansează studiul privind rezilienţa strategică a UE

F.D.
Miscellanea / 5 iulie 2022

Institutul European din ţara noastră lansează studiul privind rezilienţa strategică a UE

Institutul European din România lansează astăzi studiul "Rezilienţa strategică a Uniunii Europene, inclusiv în domeniile tehnologic şi digital: scenarii de viitor şi contribuţii ale României", informează Agerpres.

Acesta analizează conceptul de rezilienţă, utilizat din ce în ce mai des în diverse domenii, de la nivel individual şi până la cel societal, fiind inclus în politicile Uniunii Europene şi ale instituţiilor şi companiilor internaţionale.

"Scopul principal al studiului este de a explora conceptul de rezilienţă strategică şi aplicabilitatea sa directă atât la nivelul Uniunii Europene, cât şi la nivel naţional, pentru România în calitate de stat membru. Este studiată relaţia dintre rezilienţa strategică şi autonomia strategică, în contextul dezideratului Uniunii de a juca un rol mai important, între altele din punct de vedere geopolitic, la nivel internaţional, inclusiv în domeniile corelate ale noilor tehnologii şi revoluţiei digitale", menţionează organizatorii.

Obiectivele specifice ale studiului sunt definirea conceptului de rezilienţă strategică şi plasarea acestuia în contextul actual mai larg, în care sunt vehiculate şi alte concepte, precum suveranitate strategică, suveranitate digitală şi tehnologică, autonomie strategică, responsabilitate strategică şi inventarierea domeniilor de aplicabilitate, de la nivel regional/european la planul naţional, inclusiv în domeniile tehnologic şi digital.

De asemenea, se urmăreşte analiza impactului asupra rolului global al Uniunii Europene, în conformitate cu aspiraţiile instituţiilor europene şi statelor membre în acest sens, trasarea unor scenarii de viitor privind modalitatea prin care România poate susţine consolidarea rezilienţei strategice, precum şi formularea unor recomandări de poziţionare/politici pentru România, inclusiv în contextul găzduirii de către Bucureşti a noului Centru de competenţe european industrial, tehnologic şi de cercetare în materie de securitate cibernetică.

Studiul "Rezilienţa strategică a Uniunii Europene, inclusiv în domeniile tehnologic şi digital: scenarii de viitor şi contribuţii ale României" a fost realizat în cadrul seriei de Studii de Strategie şi Politici (SPOS) 2021, implementată de Institutul European din România (IER).

Colectivul de autori este alcătuit din: Ioan-Cosmin Mihai (coordonator) şi trei autori din cadrul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică, şi anume Petre-Dan Cîmpean, Sabin Popescu şi Alina-Camelia Vasilescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb