Institutul Marius Nasta nu mai are locuri libere pentru pacienţii cu Coronavirus

A.B.
Miscellanea / 20 iunie 2020

Institutul Marius Nasta nu mai are locuri libere pentru pacienţii cu Coronavirus

Beatrice Mahler, medic şi manager al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta a anunţat în această dimineaţă că nu mai sunt locuri libere pentru pacienţii COVID-19 pozitivi. În prezent, institutul tratează 50 de pacienţi confirmaţi cu coronavirus şi alţi 3 suspecţi, potrivit hotnews.

În Bucureşti, pacienţii infectaţi cu coronavirus sunt trataţi la Institutul Matei Balş şi la Spitalul Victor Babeş - ambele de boli infecţioase, la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta şi la Spitalul Colentina, care este spital de suport, potrivit HotNews.ro.

"În schema Institutului Marius Nasta sunt avizate pentru funcţionarea provizorie pentru pacienţii COVID 72 de paturi, din care 10 paturi pentru pacienţii suspecţi, 13 pentru coinfectie COVID -TB şi 49 pentru pacienţii COVID pozitivi", a precizat managerul Beatrice Mahler.

Institutul Marius Nasta a tratat, de la începutul epidemiei de coronavirus în România, 193 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

De asemenea, în laboratorul COVID-19 nou-înfiinţat au fost efectuate 2.913 teste (testele au fost efectuate pentru pacienţii suspecţi, confirmaţi si au fost efectuate controale în vederea externării, conform procedurii interne).

Şi spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale Victor Babeş din Bucureşti este plin, conform medicului Simin Aysel Florescu, aceasta relata într-o postare pe pagina sa de Facebook :

"Ne-am relaxat. Toată lumea e fericită. Unii cred că boala asta nici nu a existat vreodată. Ei bine, există. Si e din ce în ce mai multă... Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale 'Dr. Victor Babes' din Bucureşti e plin. Nu mai prididim cu internările, vin grupuri de zeci de persoane depistate în comunitate în Bucureşti, zilnic, Călăraşi, Roşiori, Giurgiu, etc. Colegii din DSP cauta locuri in spital. Noi primim cât timp încă mai putem asigura un flux externare-internare, dar în condiţiile astea, deja suntem plini. Terapia intensivă e colmatată, spitalul plin, medicii şi asistentele în acţiune maxima. E plin. Nici la inceput nu a fost aşa... pe scurt, azi (joi - n.red.): 2.200 externaţi, 1.700 confirmaţi. Boala exista şi poate fi atât de gravă cum nu vă închipuiţi"

Administraţia Spitatelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, în subordinea căreia se află Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, a precizat vineri că "ca urmare a unor informaţii vehiculate în ultimele zile în spaţiul public, că vineri, 19.06.2020, în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş sunt internaţi 303 pacienţi bolnavi de COVID-19, marea majoritate cu simptome uşoare. Un număr de 7 pacienţi sunt în Terapie Intensivă, dintre care 2 sunt intubaţi."

"În acest moment, în cadrul spitalului sunt 450 de paturi alocate bolnavilor de COVID-19, în acest moment fiind disponibile aproximativ 150 de paturi", mai preciza vineri conducerea spitalului.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, declara, în urmă cu două zile, într-un interviu acordat HotNews.ro, că odată cu creşterea numărului de cazuri din ultimele zile, "există o tendinţă de suprapopulare la nivelul spitalelor din Bucureşti - Matei Balş şi Victor Babeş", dar spunea că deocamdată mai sunt locuri în aceste spitale.

De asemenea, în ţară "sunt anumite zone, anumite spitale din anumite judeţe, care au o suprasolicitare în acest moment sau sunt aproape de limita maximă. Acolo, o parte dintre cazuri vor fi dirijate către spitalele din apropiere, în măsura în care nu vor mai exista locuri", afirma ministrul Sănătăţii.

Potrivit informaţiilor HotNews.ro, cele mai mari probleme sunt în acest moment la spitalele dedicate COVID-19 din Bucureşti şi Braşov, care s-au aglomerat în ultima perioadă, din cauza numărului mare de noi cazuri.

"Noi în acest moment avem organizată activitatea spitalelor în patologia COVID, faza I cele care sunt spitale de boli infecţioase, faza II de pneumologie, spitalele suport, care sunt spitalele mici şi mijlocii pentru suport COVID şi care în ultimele săptămâni solicitau revenirea la patologia non-COVID şi sunt evaluate fiecare în parte. În acest moment, spitalele de faza I şi II şi spitalele suport pot prelua aceste cazuri noi. Cazurile de terapie intensivă încă nu forţează paturile de terapie intensivă, dar suntem pregătiţi pentru a gestiona fiecare caz nou. Sunt anumite zone, anumite spitale din anumite judeţe, care au o suprasolicitare în acest moment sau sunt aproape de limita maximă. Acolo, o parte dintre cazuri vor fi dirijate către spitalele din apropiere, în măsura în care nu vor mai exista locuri. Există o tendinţă de suprapopulare la nivelul spitalelor din Bucureşti - Matei Balş şi Victor Babeş - dar deocamdată mai sunt locuri şi aici. De menţionat că aceste spitale, modificându-şi patologia pentru COVID, au suferit şi modificări de structură. Chiar dacă aveau un număr mai mare de paturi, odată cu distanţarea şi izolarea sau cazarea pacienţilor suspecţi singuri într-un salon au făcut ca numărul de locuri să scadă. Dar ele pot fi reorganizate la un moment dat, dacă situaţia o impune. Spre exemplu, Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş avea peste 600 de paturi, dar pentru a izola mai bine pacienţii infectaţi cu coronavirus, numărul acestora s-a redus", a declarat ministrul Sănătăţii, pentru HotNews.ro.

În acelaşi timp, o parte dintre spitalele suport COVID din ţară au cerut în această perioadă să revină la patologia non-COVID, "crezând că s-a terminat", spunea Nelu Tătaru: "Şi spitalele care sunt spitale suport COVID, odată ce nu vor mai avea pacienţi COVID, vor trebui să solicite Direcţiilor de Sănătate Publică să refacă circuitele şi să revină la structura pe care o aveau înainte - adică în momentul acesta ei şi-au suspendat un anumit număr de paturi pentru a putea asigura distanţarea. Asigurând distanţarea, spaţiul este cu mai puţine paturi, în acest moment. În general, cam toate spitalele suport COVID din ţară au cerut DSP-urilor să fie evaluate dacă pot să revină la patologia non-COVID, crezând că s-a terminat. Ei bine, nu s-a terminat. În acest moment, cel puţin ieri, doar 7 judeţe nu aveau cazuri noi. În rest, cam toate judeţele aveau cazuri noi. Trebuie, la nivel de judeţ, DSP-urile şi reprezentanţii zonali de sănătate publică să reevalueze situaţia pandemiei, pentru a putea ce spitale pot să revină la patologia non-COVID şi care trebuie să mai rămână totuşi la patologie COVID, ca suport."

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Eram sigur ca acesti ticalosi vor face totul sa irite lumea, sa iasa in strada impotriva masurilor dictatoriale de restrangere de drepturi si libertati. E un indiciu important ca experimentul totalitar care se petrece in Romania, continua.

    1. ne jucam de- a covidul si mor pacienti cu alte afectiuni pe capate

      a cui decizie ticaloasa este ac situatie si cat mai trebuie tolerata? 

      Să-si vadă fiecare de profesia lor !

      Lăsați specialiștii să vorbească de virusuri ! 

      eram in doliu pentru creierul tau dar acum mi-am revenit

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb