"Intercapital" a investit în acţiuni SIF, "Argus" şi "Antibiotice"

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 iunie 2004

Fondul de investiţii "Intercapital" a achiziţionat, în ultima săptămînă, acţiuni aparţinînd celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), titluri "Argus" Constanţa şi "Antibiotice" Iaşi.

Florina Găbreanu, şeful departamentului Analiză Plasamente din cadrul companiei care administrează fondul, ne-a declarat că la baza acestei decizii investiţionale au stat rezultatele financiare obţinute de societăţile amintite, precum şi interesul manifestat de investitori, în ultima perioadă, pentru acţiuni.

Societăţile de investiţii financiare au raportat rezultate bune pentru primele cinci luni ale anului şi, în plus, au început să încaseze dividendele acordate de băncile la care sînt acţionare. Florina Găbreanu spune că şi societatea "Argus" a înregistrat rezultate financiare bune şi, avînd în vedere că foarte mulţi investitori vor să cumpere acţiuni ale companiei, este aşteptată o apreciere a cotaţiilor acestora. Decizia de investiţie în acţiunile "Antibiotice" a fost luată în urma unei analize tehnice, care indică faptul că aceste titluri au potenţial de creştere. Investiţiile totale realizate de "Intercapital" în acţiuni, în ultima săptămînă, se ridică la aproximativ două miliarde de lei.

Unităţile de fond "Intercapital" s-au apreciat, ieri, cu 7,46% faţă de valoarea pe care o aveau în urmă cu o lună. De la începutul anului, ele au cîştigat 25%, depăşind estimările analiştilor societăţii de administrare a fondului, care se aşteptau la o astfel de creştere pe întregul an 2004. "Creşterea bursieră din primele luni ale anului ne-a ajutat să depăşim obiectivul propus", spune Florina Găbreanu.

De curînd, "Intercapital" a investit în obligaţiuni emise de municipiul Oradea, care oferă, pentru primul trimestru, o dobîndă de 23%, urmărind astfel să contracareze eventualele scăderi ale cursurilor acţiunilor. "Ne gîndim la plasamente pe termene mai lungi, avînd în vedere că bancherii estimează scăderi ale dobînzilor", a mai precizat doamna Găbreanu.

Unităţile de fond "Intercapital" puteau fi achiziţionate, ieri, la un preţ de 2.115 lei. Fondul are un activ de 17,46 miliarde de lei şi un număr de 728 de investitori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb