Interes pentru colaborare economică şi comercială cu Republica Islamică Iran

A.I.G.
Miscellanea / 12 decembrie 2019

Interes pentru colaborare economică şi comercială cu Republica Islamică Iran

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat, în parteneriat cu Ambasada Republicii Islamice Iran în România, cea de a XV-a ediţie a "Zilei oportunităţilor de afaceri" şi a doua, după cea din 2017 dedicată colaborării comercial-economice cu această ţară, potrivit unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Costică T. Mustaţă a declarat în deschidere: "Dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu Iranul, o ţară cu un potenţial economic foarte ridicat şi de care ne leagă o lungă tradiţie, este importantă pentru noi. Cooperarea istorică româno-iraniană, îndeosebi în anumite domenii industriale (energetic, chimic şi petrochimic), precum şi o anumită complementaritate a celor două economii sunt motive care ne dau încredere că în perioada următoare putem contribui împreună la creşterea valorii schimburilor comerciale bilaterale, desigur în cadrul politicii comerciale comune a Uniunii Europene faţă de R .I. Iran".

În cadrul acestei ediţii, moderate de Costică T. Mustaţă, preşedintele CCIB, oameni de afaceri din diverse domenii de activitate au avut posibilitatea de a se întâlni într-un cadru structurat cu: Excelenţa Sa Morteza Aboutalebi, ambasadorul al R.I. Iran în România, Neda Raefipour, ataşat economic în cadrul Ambasadei Iranului la Bucureşti şi cu Emil Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Emil Răzvan Pîrjol a punctat: "Astăzi, schimburile comerciale bilaterale înregistrează un declin, comparativ cu anii precedenţi, însă sunt încrezător că situaţia se va schimba, întrucât între România şi R. I. Iran au existat relaţii economice puternice şi de durată. Trebuie doar să lucrăm împreună".

Şeful misiunii diplomatice iraniene a făcut o amplă prezentare a mediului de afaceri şi al potenţialului economic al ţării sale: oportunităţi de afaceri, domenii în care pot fi dezvoltate proiecte în cooperare; recomandări pentru proiecte de investiţii; paşii care trebuie parcurşi pentru a deschide o afacere în Iran; garantarea investiţiilor; soluţii pentru simplificarea tranzacţiilor finaciare realizate între parteneri din cele două ţări etc.

Totodată, ambasadorul Aboutalebi a încurajat firmele româneşti să dezvolte afaceri în Iran, punctând buna reputaţie de care se bucură în ţara sa companiile şi specialiştii români, precum şi facilităţile oferite investitorilor străini, înclusiv scutirile de la plata taxelor acordate pentru o perioadă care variază în funcţie de domeniul în care activează firma, potrivit comunicatului citat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Colaborare cu Iranul ? Pai nu se supara diliul si nu-i mai da sapca mutului ?

    1. diliul e suparat pe europa nu pe mutulica

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb