Intervam se pregăteşte să părăsească piaţa de capital

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 ianuarie 2018

Intervam se pregăteşte să părăsească piaţa de capital

SSIF Intervam, înfiinţată încă din anul 1994, se pregăteşte să îşi încheie activitatea ca intermediar la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), potrivit unor surse din piaţă.

Cauza se pare că este rulajul foarte mic avut de bursa locală, ceea ce face ca activitatea de intermediere în piaţa de capital locală să nu fie rentabilă, susţin voci apropiate situaţiei.

Acestea ne-au precizat că, deocamdată, nu s-a luat o decizie definitivă, dar că există discuţii avansate în acest sens.

Motivul principal ţine de volumul de tranzacţionare care este extrem de redus, susţin sursele: "În condiţiile unui rulaj mediu de şapte milioane pe zi de la începutul anului, activitatea de intermediere nu se justifică economic".

Acestea ne-au explicat că, dacă piaţa de capital din România ar fi promovat la statutul de emergentă, probabil că situaţia s-ar fi îmbunătăţit, dar acest lucru nu se întâmplă şi orice amânare costă.

Numărul intermediarilor de la BVB este în continuă scădere, acesta ajungând la 33, faţă de 76, câţi erau la finalul anului 2007, potrivit datelor afişate pe site-ul bursei.

Anul trecut, brokeri precum Intercapital Invest sau Romintrade Braşov au ales să se retragă din piaţă, iar Confident Invest Bucureşti a anunţat că intenţionează să se autorizeze ca agent delegat persoană juridică.

De asemenea, în luna decembrie a anului 2017, Raiffeisen Bank anunţa că, începând din 2018, va închide activitatea de tranzacţionare pe piaţa de capital din România, urmând să-şi mute operaţiunile la Viena.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Asta este realitatea de la bursa romaneasca, o bursa pe cale de disparitie

    Daca Bursa duduie prea tare se rup SSIFurile. Deci ca sa nu se inchida SSIF-urile Bursa trebuie sa mearga prost. Sau invers? Sau pe ce lume traim? Parerea mea. Cand incepe prabusirea...?

    As fi inteles sa se plinga de rulaj daca ar fost macar in primii zece dar INTERVAM era abia pe locul 29 in topul intermediarilor, cu doar 0.1% din rulajul anual. Oamenii astia inchid pravalia fiindca nu prea mai au clienti, probabil ca nici n-au stiut sa-i atraga. Altfel, e absurd sa ne imaginam ca toti ceilalti merg in pierdere.

    As fi inteles sa se plinga de rulaj daca ar fi fost macar in primii zece dar INTERVAM era abia pe locul 29 in topul intermediarilor, cu doar 0.1% din rulajul anual. Oamenii astia inchid pravalia fiindca nu prea mai au clienti, probabil ca nici n-au stiut sa-i atraga. Altfel, e absurd sa ne imaginam ca toti ceilalti merg in pierdere.

    1. Bun comentariul

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb