INTERVIURI CU VIERMI Profesoara - ciumpalacă Oana Băluţă: Mişcarea din Piaţa Universităţii aduce prospeţime

VIVIANI MIRICĂ
Ziarul BURSA #Politică / 23 februarie 2012

Oana Băluţă: "O democraţie are nevoie de instituţii şi politici, dar şi de cetăţeni".

Oana Băluţă: "O democraţie are nevoie de instituţii şi politici, dar şi de cetăţeni".

Alături de ciumpalacii care vin cu îndârjire, seară de seară, în Piaţa Universităţii, ciumpalacele sunt o prezenţă aparte. Una dintre ele este Oana Băluţă, lector universitar la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (Universitatea Bucureşti), totodată profesoară la SNSPA, unde predă la masterul de Gen, Politici şi Minorităţi.

În vârstă de 32 de ani, Oana a terminat, de fapt, Facultatea de Litere, însă şi-a dat repede seama că vrea mai mult.

"Simţeam nevoia să analizez, să am altfel de instrumente la îndemană, aşa că am făcut un masterat la facultatea de Ştiinte Politice din SNSPA, apoi un doctorat, tot în Ştiinţe Politice", povesteşte Oana, pe care dezinvoltura şi fluenţa în exprimare o pot recomanda oricând în locul multor persoane publice pentru care limba română este, din păcate, o necunoscută.

Totodată, ciumpalaca Oana lucrează pentru un ONG, "Centrul Filia", o organizaţie care luptă pentru drepturile femeii.

"Vin în fiecare seară, împreună cu prietenii şi colegii mei în Piaţa Universităţii. Nu-mi imaginam, cu puţin timp în urmă, că cetăţenii vor ieşi în stradă să-şi apere drepturile şi să lupte pentru democraţie. Nu mi-am imaginat că vor fi voci atât de frumoase, atât de vii şi articulate în Piaţa Universităţii. Dincolo de faptul că o democraţie are nevoie de instituţii şi politici, o democratie, pentru a fi solidă, are nevoie de cetăţeti, de participare. Exact asta se întâmplă acum. Mişcarea din Piaţa Universităţii este o gură de aer proaspăt", spune, încântată, Oana Băluţă.

"Mesajul meu pentru clasa politică: să se trezească!"

Ciumpalaca Oana le transmite politicienilor să nu uite că sunt simpli "prestatori de servicii publice de guvernare", motiv pentru care ar trebui să pună mai mult preţ pe relaţia cu cetăţenii, plătitori de taxe şi impozite, "la care se uită doar atunci când există o campanie electorală".

"Mesajul meu pentru clasa politică din România: să se treazească şi să se reorienteze spre cetăţeni! Acum, prin noul Guvern, s-au schimbat doar persoane, nu agende. Noi ne dorim o schimbare nu de persoane, ci de politici publice. Ne dorim ca educaţia să fie o prioritate, nu doar la nivel de discurs, ci inclusiv la nivel de buget. Mi-aş mai dori ca sănătatea să fie o prioritate. Dincolo de aspectele financiare, vorbim despre statulul pe care îl au medicii şi profesorii. Iar imaginea lor s-a deteriorat şi pentru că a existat un anumit tip de discurs politic adresat lor", spune Oana, care ţine să menţioneze că mesajul său este adresat, deopotrivă, şi puterii, şi opoziţiei.

"Este normal ca în Piaţa Universităţii să se strige mai mult "Jos Băsescu" şi puterea să fie mult mai criticată, pentru că, până la urmă, reprezentanţii săi au gestionat şi implementat un program de guvernare care a adus România în situaţia actuală. De la debutul protestelor, am văzut foarte multe schimbari, mai mici sau mai mari, care ne-au bucurat mai mult sau mai puţin, însă ne-am dat seama că sunt nişte schimbări de suprafaţă. Noi, de fapt, dorim nişte schimbări de substanţă, dorim ca în politica românească să existe anumite valori şi principii", mai spune Oana.

Raportându-se la mişcarea feministă din care face parte, ciumpalaca este nemulţumită că instituţii precum Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi sau Agenţia Naţională pentru Protecţia Familiei au fost desfiinţate, în 2010, astfel că problema violenţei în familie a căzut în derizoriu.

"Mi-aş dori ca violenţa împotriva femeilor să fie o prioritate politică, mi-aş dori ca în România să existe o strategie de armonizare a vieţii de familie cu profesia, astfel încât femeile care au copii sub 6 ani să nu mai iasă masiv de pe piaţa muncii. Mi-aş dori nişte lucruri care au legatura cu viaţa de zi cu zi a oamenilor. Femeile sunt considerate cetăţeni de rang doi", spune ciumpalaca, care argumentează că o una dintre măsurile care le dezavatajeaza este diminuarea indemnizaţiei pentru creşterea şi îngrijirea copilului, o măsură iresponsabilă, cu impact nesemnificativ la bugetul de stat.

"Mesajul meu pentru clasa politică din România: să se treazească şi să se reorienteze spre cetăţeni! Acum, prin numirea noului Guvern, s-au schimbat doar persoane, nu agende. Noi ne dorim o schimbare nu de persoane, ci de politici publice".

Opinia Cititorului ( 35 )

  1. Pentru ca Mircea Badea pentru mine este doar un clovn platit pentru a ciumpaliza romani, raspunsul meu la sloganul "Jos Basescu" al celor din PU este "Antonescu presedinte pentru un popor ciumpalac fara minte"; iar in indignarea voastra natanga,.nici nu va puteti inchipui cu ce va vet intalni.

    1. Draga Meda cerde-ma ca daca l-au "intalnit" pe basescu e de ajuns.Astepatm cu interes "intalnirea" cu votul prin corespondenta si "intalnirea" ta cu bolnavii de cancer ramasi fara medicamente.

      Textul nu este nici despre Mircea Badea si nici despre Antonescu. Probabil ati gresit articolul.

    Miscarea din Piata Universitatii este o gura de aer proaspat? Cum, prin incendierea bunurilor publice si a magazinelor? D-na ciumpalaca Baluta este putin pe alaturea cu drumul, dar asta se intampla probabil din cauza afilierii politice a domniei sale.

    1. haha! esti din antenele voiculesciene? sa fim seriosi.

      huliganii au plecat demult din piata. 

      Da? si au ramas huliganele ??. 

      mai e buget la pdl pentru postaci? platesc bine?

      PDL are bani cu tiru pentru ca fiecare firma care a primit de la pdl ceva de lucru cotizeaza cu 10% din lucrare .

    daca as fi convins ca protestatarii nu sant platiti de voiculescu si alti penali.

    Insa cum inclin mai mult sa cred ca sant platiti si manipulati , si ca usl a confiscat .....celor ce au protestat ma gandesc numai la stabilitatea tarii si in consecinta nu pot sa nu fiu multumit ca a existat un premier ca E.Boc.Daca continua psd--pnl sa conduca ,cred ca traiam vremuri grele. 

    1. Mergi in Piata cateva zile si vorbiti cu cei de acolo si s-ar putea sa-ti schimbi unghiul de inclinare.

    Basescu este singurul presedinte care a fost suspendat de circarii comunisti de prin actualul USL.Deci este democratie!!Ma gandesc ce se intampla daca kaghebistul iliescu ar fii fost suspendat!!!Probabil ca intrau tancurile rusesti ca sa ne salveze marele carmaci!!!!Imbecilitatea din P-ta Universitatii este intretinuta de unii care nu vor democratia,asta e mai mult decat vizibil.Acolo se aduna ratatii,haimanalele,ciumpalaci i,vagabonzii intretinuti de cei care simt cum zangane catusele(patriarhi,securisti,p oliticieni,etc)

    Fac pariu ca ciudata asta pe care functiile si numarul facultatilor,masteratelor o tot lauda este in plan social,o ratata care nu poate avea o familie,nu poate da o educatie vreunui copil,dar se pricepe la zbierat ca si antenele lui voiculescu!!!!Cat priveste panarama aia de Antonescu,parca l-ar scoate televiziunile de prin gari cu dusca luata,asa apare pe ecrane!!!!Cum se poate ca un chiulau ordinar sa ne dea sfaturi cand el este un nimeni in Parlamentul tarii????Cum se poate ca Patriciu sa ne dea povete cum sa facem afaceri cand el este o nulitate in afaceri si care a facut bani pe spinarea statului si nicidecum prin modalitati oneste!!!!!!!Prost este poporul ca rabda asa mass-media,asa televiziuni pline de panarame de centura,asa politicieni de doua parale,gen Antonescu sau Ponta,asa ciudate care vin si dau cu presupusul in loc sa-si vada de educatia proprii familii,televiziuni care ar merita sa aiba felinarul rosu la cate boarfe fosgaie prin acestea!!!! 

    1. in primul rand vorbesti ca un decelerat..acesta este caracterul celor din PDL..vezi Olteanu,Fluture.etc.un om cu creier intreg,nu se poate exprima asa...apropo Pdl plateste 500 lei pt alegerile primarului sect.5..

      cei mojoci sunt PDL..

      cei din PU nu sunt platiti..Basescu din 1990-2012..FSN,PSD.a furat PD,apoi la pacalit pe stolo si a juns presedinte PDL.....ce cariera frumoasa are..pe unde a trecut a lasat noroi.nu a facut nimic.. 

    sa se duca acasa sa-si intretina si sa-si educe copilul si sa-si sprijine parintii decat sa faca pe ciumpalaca prin piata!!!!Este penibila si gandurile mele despre aceasta femeie este ca este genul de om care da sfaturi dar nu este capabila de nimic in viata privata.aduna cartoane cu grade si functii si in fapt este genul de vagaboanda careia ai place sa isi piarda timpul prin piete!!!Nu o fii cumva drogata sau alcoholica???Ca eu daca ma pun in locul ei,poate as veni odata sau de doua ori sa zbier in piata (chit ca fiind in locul ei,nu stiu de ce as zbiera),dar m=-as duce acasa sa-mi ajut familia,sa-mi educ copilul nicidecum sa-mi pierd vremea in zona in care e plin de vagabonzi,pierde-vara,mosnegi care se duc pentru o supa si alt gen de mancare.Este jalnica in explicatiile ei si consider ca este o mama(daca poate fii mama)denaturata care nu isi poate educa copilul sau copii!!!!Vorbeste de democratie,acuma cand tocmai se instaureaza democratia dupa cei 16-18 ani de comunism kaghebist???este nebuna!!!

    cu atata pregatirte intelectuala,te cobori la nivelul pietei Universitatii????Esti jalnica si asa cum spunea un tip pe aici cred ca esti o femeie care nu are familie si nu poate avea o ocupatie mai demna,decat cea de vagaboanda in slujba acelora care ne-au furta 16 ani democratia! esti jalnica pentru ca iti arogi atata pregatire intelectuala si nu faci diferenta intre o democratie reala,cea de acuma,si una iliesciana.Esti patetica si jalnica in ceea ce pretinzi si asta in conditia in care avem un presedinte democrat care chiar lupta pentru tara asta,avem un Emil Boc unul din cei mai bine apreciati premieri si asta o spun ziarele din strainatate(dar probabil ca in piata cultura lasa mult de dorit) si lauzi niste nulitati si nonvalori gen antonescu si clica pesedista care crezi tu ca ar putea instaura ce???minciuna si hotia de acuma 8 ani???Tu stii sa fii femeie,mama??daca stii du-te la locul tau,in reala societate,fii demna si nu te mai cobori la nivelul strazii!!!Acoolo nu mai sunt decat ratatii care nu inteleg ca in reala democratie,trebuie sa nu mai furi,sa nu mai promiti tot felul de basme iliescene,sa fii mai matur,sa muncesti cu adevarat! Mai invata,ca degeaba ai atata pregatire intelectuala si in fapt este tot imatura!

    As puneo pe ciumpalaca asta ,care imi da impresia ca ai place mai mult sa vagabondeze prin piata,decat sa isi vada de rostul ei de femeie,la casa ei(asta daca are familie si casa,ca in locul sotului......o trimiteam definitiv in piata sa doarma,daca tot iubeste vagabonzii si lichelele de pe acolo)as puneo sa care saci de faina,sa care roaba,sa spele masina,sa curete de zapada in rand cu mine sa vedem cat de egala ar putea fii!!!Nu eu am facuto femeie,ci Dumnezeu si ar trebui sa stie ca daca face un copil la fem de ciumpalac ca ea,mai bine sa se retina!!!daca iese atata de retardat ca si ea,mai bine sa se duca sus pe un munte si sa se faca maicuta,este mai cinstit!!!!Genul asta de femei care fac multa gargara si isi prezinta cu ostentatie activitatea intelectuala(care mie imi da impresia ca degeaba o are) merita sa care ca si barbatul,sa alerge ca si el,sa aduca salariul in casa la valoarea salariului lui si poate ca dupa ce realizeaza ca nu poate fii egala barbatului,isi revine la normal si devine ceea ce este,o femeie care poate fii respectata si iubita,fara ca sa se incoarde in piete ca orice vagaboanda platita de stim noi cine!!!Sa se duca acasa si sa-si vada de familia ei si sa se lase de gargara comunista ca sunt satul de asemenea specimene umane.

    1. Acesta este un mesaj pentru toti cei care au considerat normal sa raspunda unor opinii politice atacand persoana (ca e femeie, ca e vagaboanda, ca e ratata social, ca diplomele ei nu valoreaza doi bani etc.): peroratiile voastre impotriva intelectualismului au radacini in propaganda comunista care prefera ca oamenii sa fie tampiti, needucati si in consecinta usor de controlat si de manipulat. Probabil nici nu va dati seama de faptul ca inca mai sunteti zdravan spalati pe creier de propaganda comunista si neo-comunista. Descurajarea intelectualitatii este principala preocupare a oricarei non-democratii, pentru ca intre oamenii educati isi vor gasi cel mai probabil oponentii cei mai periculosi, si in consecinta trebuie descurajata tendinta spre educatie. Aceeasi educatie care iti spune ce inseamna o democratie: ca ai dreptul sa actionezi potrivit drepturilor tale constitutionale si ca ai obligatia sa respecti faptul ca si cei care nu sunt de acord cu tine au aceleasi drepturi. Iar intelectul este fix domeniul in care nu exista diferente intre oameni bazate pe sex - oamenii sunt inteligenti sau nu, educati sau nu, indiferent ca sunt femei sua barbati. Si asta ma aduce la amaratul de autor al comentariului de mai sus. Lasand la o parte greselile gramaticale care demonstreaza ca masculul superior care a scris mesajul cu pricina este bun DOAR sa care roaba, sa dea zapada etc. si care probabil ca nu va egala intelectul cucoanei din articol nici in 20 de ani de invatat pe branci, este interesant cum oamenii (nu, misoginismul nu-l face pe bietul frustrat neom) au tendinta sa isi verse nadufurile (justificate sau nu) pe cate o persoana necunoscuta, careia ii atribuie vina pentru toate nemultumirile din viata proprie. Mie nu mi se pare ca individa din reportaj militeaza pentru feminism. Exprima niste opinii - cu care putem sau nu sa fim de acord - si este perfect indreptatita sa isi exercite drepturile constitutionale la libera exprimare, asociere, la a participa la intruniri publice etc. Daca o face de buna-voie sau manipulata, gratuit sau platita, astea-s alte discutii - pe care frustratul nostru nici nu le atinge. Alta e problema totusi, cu mesajul lui: este un mesaj al unui om care a ales, in mod evident, sa isi foloseasca spinarea, muschii si restul corpului ca sa isi castige existenta, si nu intelectul. Pentru ca nu are un intelect competitiv sau pentru ca pur si simplu a ales sa nu-l foloseasca. Si acum il ofusca superioritatea intelectuala a unei femei, sustinand ca el, masculul, este superior pentru ca are mai multi muschi si poate cara mai multe roabe. I se pare nedrept ca o femeie - inferioara, in conceptia lui - sa isi foloseasca mintea si sa obtina de la viata mai multe ca el. Nu-si da seama ca gargara LUI e de factura comunista, nu a ei. Astia procedau asa: daca nu puteau contesta superioritatea intelectuala a clasei educate, le contestau moralitatea, obiceiurile, intentiile ... orice puteau folosi ca sa isi justifice violenta si sa obtina controlul - definit ca dreptul de a le spune oamenilor ce sa faca (gen sa se duca acasa, sa se aduca salariul acasa etc.) Omul nostru e depasit lejer intr-o societate in care oamenii fac ce vor, nu ce crede el ca e bine. Ca sa compenseze neputinta si frustrarea, si-a descoperit brusc o imaginata "superioritate" masculina, de necontestat, care ii da voie sa aiba dreptate indiferent de circumstante :))) N-o cunosc pe invida intervievata, nu stiu daca e integrata social sau nu, daca e vreun geniu sau o simpla tocilara. Nu-s musai de acord cu felul in care alege sa isi exercite drepturile constitutionale sau cu pozitia pe care a adoptat-o. Dar ametiti ca cel de mai sus ma obliga sa ii iau apararea, pentru ca frustratul sustine ca femeia nu ar trebui sa isi exprime opinia !! Pot sa ma apuc sa ii contest opiniile, dar nu dreptul la exprimarea lor ! Si inca pe criterii sexiste ... Asa ca n-am decat sa ma apuc sa imi exercit si eu drepturile constitutionale, in numele barbatilor ne-frustrati si ne-amenintati de intelectul femeilor noastre, pe care le iubim si le respectam chiar si atunci cand nu suntem de acord cu ele, si sa ii arat amaratului ca nu e deloc placut sa fii atacat, etichetat, jignit si in general facut cu ou si cu otet, pentru ca ai intraznit sa deschizi gura ...

      mai repede tu esti un frustrat,dar merita sa ajungi pe la Balaceanca sa te tratezi!!!Esti avocatul ei,de te bagi in seama???Sau ai vrut sa dovedesti ca esti inteligent si atotstiutor???Bravos,mi-ai dovedit,dar......treci pe la Balaceanca ca sigur merita sa te redescoperi!!!!!!!

      dar tu ce esti? Procurorul ei?

      Stiai ca doar 10% din cazurile de dementa DEPISTATE din Romania ajung sa se trateze? Poate ca in locul omului de mai sus care a avut un discurs clar si argumentat ar trebui sa te duci tu pe la Balaceanca. Daca simpla citirea unui text te face sa iti fierba sangele in vine si sa ai accese de agresivitate atunci cred ca tu esti cel cu probleme.

      dupa exprimarile in cuvinte ai ramas in epoca de piatra...trezeste-te daca mai apuci..suntem in secoll 21..cred ca iti petreci timpul numai in baruri.....nici africanii nu gandesc in stilul tau despre femei.....du-te la reciclare.

    e plina Romania de ratatii astia cu diplome si diplome si care in fapt sunt niste ratati din punct de vedere social.Astia sunt genul de ratati care vin si predica despre cum sa nu te ratezi,fara ca sa intelega adevarul ,vreodata.Este jalnica si ca femeie nu mi-ar trebuio nici o secunda.probabil ca-i place sa fie homeless prin piete unde sa bata darabana democratiei pesediste de doi bani.Jalnica si ratata,asa mi se pare femeia asta si nu este un exemplu demn,de urmat.

    Felicitari pentru cimpalaca (asta ce-ar desemna? un fel de maimuta ??) este bine daca are fluenta in vorbire; stiu un cabinet care ajuta la fluenta in gandire!. 

    "Miri(fi)ca" autoarea' dialogul cu viemisorul este de fapt un "mormolog". 

    1. Interviul este util pentru caindica o SMART-izare a celor din Piata Universittii. SMART-izarea inseamna o radicalizare a mesajului si orientare spre probleme abordabile in timp real. Nu conteaza modul cum se numesc cei din Piata Universitatii :ciumpalaci, golani saju altfel. Principalul este ca mesajul lor se clarifica si se orienteza spre cetatean. 2. Comentariile par a fi scrise de membri sau adepti ai gastii de provocatori ZEUS,condusa de dnii Burian-Buruian- si Nedelea Platiti din bani publici si binecuvantati de jucatorul cotrocenist. Adept ,printre alltele si al lui Johny Umblaretzu ..! Mai meditati baieti . . In alte piete se striga : Basescu la inchisoare..!

      Daca nu esti de acord cu cei care considera minimanifestatiile din PU de rau augur pentru Romania este foarte bine pentru tine....dar de ce trebuie neaparat ca cei care au o alta opinie, sa fie dupa mintea ta , provocatori si platiti din bani publici? Nu stiu de ce sunteti atat de radicali? Daca va numiti ciumpalaci, inseamna ca v-ati lasat ciumpalizati. Este o constatare SMART au ba?

      Tu cred ca esti plecat cu sorcova,badie!!!Vezi ca pentru ratati ca voi s-a inventat Balaceanca.merita o vizita si spune-le lor de punctul tau de vedere,dar vezi sa ai tot ce este necesar pentru internare urgenta!!!!Cu voi tara asta a ajuns pe muchia prapastii.

    " In varsta de 32 de ani, Oana a terminat, de fapt, Facultatea de Litere, insa si-a dat repede seama ca vrea mai mult." Sigur vrea la antena 3.

    1. Mai trebuie sa si poti. Si daca nu poti altfel decat mergand in Piata Universitatii, inseamna ca ai o problema. Era plina Piata de oameni care vreiau mai mult, dar nu ii ajuta mintea.

      Nu dorim sa ne intelegeti gresit Meda. Daca stiti sensul real al mesajelor tip SMART exprimate in Piata Universitatii adica Specific,Masurabil,Abordabil,R ealizabl,inTimp,atunci o veti intelege pe cea careia i-a fost luat interviul de catre Viviani Mirica. Oana ,dupa noi, incearca sa-i constientizeze pe cei din jurul sau ca a venit vremea ca cetatenii romani sa se trezeasca.. . Din pacate , provocatorii din grupul ZEUS exista.. Cfm senatorului Valer Marian si a altora. Va sugerez sa va informati si din alte surse. Noi ,cei Cativa Autori, incercam sa ne formam o imagine analizand presa on-line din mai multe judete. Inclusiv cea centrala. Nu ne in tereseaza talk-show- urile TV . Recent, in unele judete ,manifestantii au cerut :Basescu la puscarie..! Este un semn de radicalizare. In plus, au fost dezvaluite niste realitati: PIB-ul Romaniei a fost micsor\at cu 20% in rapoarte in scopul justificarii imprumutului de 20 mld euro ,luati de la FMI si UE. O alta magarie politica a actualului presedinte Basescu a constat in amanarea datoriei istorice a Germaniei fata de Romania-descoperita de Radu Golban-in valoare de 19mld euro,pana in 2014. Populatia nu a fost informata ca aceasta datorie se prescrie in octombrie 2012 ! Noi detinem ,in format pdf, copia actului respectiv. ! Ce poti sa crezi despre actualul presedinte ,capo di cappi-a multor afaceri paguboase pentru tara noastra,inca din 1990. Nici psd-istii sau liberalii nu sunt mai prejos in sifonarea banului public spre buzunarele proprii. Etc,etc, Iata unele din motivele pentru care mesajul Oanei este curajos. Iar interviul din Bursa on-line ,un succes media.

    pe "domnii si doamnele" cu inalte valori morale ii asigur ca somnul prost pe care il au e de la saltea, sa stea linistiti. deci: de la saltea, repet. sa alunge orice alt gand!!! Asa ca, incercanati, asa cum sunteti, hai sa fim prieteni!

    1. Dormiti linistiti, cineva va lucreaza.

      Hai sa fim prieteni... 

    Baieteilor care trimit femeia la cratita si la hranit plozi:Nu meritati nici macar o femeie gonflabila!

    1. SEDEREA IN PIATA E PIERDERE DE VREME.DACA BARBATII NU AU CE FACE SI VOR SA SI INCARCE TIMPUL, VOI FETELOR, MERGETI ACASA LA COPII SI LA BARBATI, CA NU AJUNGETI LA NICI UN REZULTAT CU NENOROCITII ASTIA .FAC DOAR CE VOR.iI TAXATI LA VOT.

    In multe comentarii vad multa gresivitate si atac la persoana fara a se atinge deloc subiectul articolului si fara nici un pic de argument.

    Ce "se vrea" in PU unde am fost de cateva ori nu este doar plecarea lui Basescu de la presedintie si in nici un caz simpla schimbare a PDL cu USL. Se cere o schimbare de optica in care cetateanul sa nu fie tratat ca un simplu sclav avand doar datorii si nici un drept. 

    Ai datoria de a plati taxe si impozite, dar cand vine timpul sa te folosesti de serviciile statului (pentru care ai platit deja de ani buni) ti se tranteste usa in nas sau ti se cer, DIN NOU, bani. 

    Se cere o schimbare de atitudine, de discurs. De ce contribuabilul sa fie insultat si umilit, tinut pe la cozi, alergat de la Ana la Caiafa mai rau ca in romanul lui Kafka, pus sa plateasca mita ca sa primesca ceva ce i se cuvine prin plata impozitului pe venit? 

    Daca in fata legii suntem egali, in viata de zi cu zi, din pacate, nu suntem si e pacat ca sunt destui carora le convine sa se complaca in postura de "ciurucuri", de anexe ale statului, si nu de principali beneficiari a propriei investii pe care o fac in administratie. 

    Sa o luam "americaneste": DE BANII MEI CE PRIMESC???

    Asta trebuie sa va intrebati de fiecare data cand luati apararea lui Basescu, Ponta, Antonescu, Udrea si a "resturilor" politice. Intrebati-va unde se duc banii VOSTRII.  

    1. felicitari....ai atins punctul forte..sper ca, acei comentatori rai de gura si la scris,vor intelege adevara problema cu care se confrunta tara..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb