Intesa Sanpaolo şi-a înjumătăţit expunerea brută la Rusia la 2,5 miliarde de euro

A.F.
Miscellanea / 27 aprilie 2023

Intesa Sanpaolo şi-a înjumătăţit expunerea brută la Rusia la 2,5 miliarde de euro

Intesa Sanpaolo SpA şi-a înjumătăţit în 2022 expunerea brută la Rusia la 2,5 miliarde de euro (2,8 milioane de dolari), din care 1,6 miliarde de euro au fost împrumuturi acordate clienţilor ruşi, a anunţat miercuri cea mai mare bancă din Italia, conform Reuters.

Răspunzând întrebărilor acţionarilor, înaintea Adunării Generale de săptămâna aceasta, Intesa a informat că subsidiara sa locală Banca Intesa Russia deţinea împrumuturi brute de 372 milioane de euro la 31 decembrie 2022, înainte de a lua în considerare garanţiile agenţiilor de credit de export.

Împrumuturile brute transfrontaliere către parteneri din Rusia s-au ridicat la 1,26 miliarde de euro. De asemenea, banca avea o expunere brută de încă 797 milioane de euro la băncile din Rusia şi încă 73 milioane de euro în titluri de valoare.

La prezentarea rezultatelor financiare anuale, Intesa a anunţat că şi-a redus expunerea la Rusia, unde are 27 de filiale, 907 angajaţi şi doar clienţi corporate.

Intesa lucrează la ieşirea de pe piaţa rusă, dar are nevoie de o autorizaţie de la preşedintele Vladimir Putin pentru a realiza acest obiectiv.

Conform unor documente de audit independente consultate recent de Reuters, subsidiara rusă a Intesa Sanpaolo SpA a făcut un profit net de 2,02 miliarde de ruble (26,7 milioane de dolari) în 2022, în creştere de la 317 milioane de ruble în 2021 (+538%.).

Intesa a finanţat proiecte majore de investiţii în Rusia, cum ar fi gazoductul Blue Stream şi vânzarea unei participaţii la producătorul de petrol Rosneft. Banca gestiona mai mult de jumătate din toate tranzacţiile comerciale dintre Italia şi Rusia.

Occidentul a impus sancţiuni fără precedent sectorului bancar rusesc ca răspuns la invazia Ucrainei, blocând accesul marilor bănci ruseşti la sistemul global de plăţi SWIFT şi limitând capacitatea lor de a opera cu valută.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb