"Intesa Sanpaolo" şi "Credit Agricole", favorite în cursa pentru "Banca Marche"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 octombrie 2007

"Intesa Sanpaolo" şi "Credit Agricole", favorite în cursa pentru "Banca Marche"

Banca italiană "Intesa Sanpaolo" şi "Credit Agricole" din Franţa sunt văzute ca favorite în cursa pentru preluarea societăţii bancare regionale italiene "Banca Marche", informează cotidianul "Il Sole 24 Ore", fără să citeze vreo sursă. Acesta notează că printre candidaţi se mai numără "Banca Monte dei Pas­chi di Siena" şi "Unipol". Ofertele au fost deja trimise consultantului băncii italiene: "Deutsche Bank", iar aces­tea urmează să fie analizate de consiliul de conducere la data de 24 octombrie. Publicaţia mai arată că negocierile ar putea fi influenţate de o decizie care urmează să fie luată la data de 30 noiembrie. La momentul respectiv, cele trei fundaţii bancare care controlează "Banca Marche" vor hotărî dacă îşi exercită opţiunea de cumpărare a cotei de 7% deţinută de "Intesa" la această bancă regională.

"Banca Marche" are aproximativ 280 de sucursale, localizate în centrul Italiei, şi 350.000 de clienţi. La începutul acestei luni, banca a finalizat o majorare de capital de circa 150 de milioane de euro. Potrivit specialiştilor, întregul capital al "Banca Marche" ar putea fi evaluat la 2,5-2,7 miliarde de euro sau 9 milioane de euro pe sucursală.

Amintim că pe piaţă mai există zvonuri potrivit cărora "Intesa Sanpaolo" ar fi interesată de preluarea băncii germane "Commerzbank". Totuşi, specialiştii nu se aşteaptă la o preluare iminentă, banca italiană fiind încă preocupată de integrarea pe plan intern, operaţiune ce se va finaliza cel mai devreme peste 12 luni.

O eventuală preluare a băncii germane "Commerz­bank" de către "Intesa Sanpaolo" va spori puterea grupului italian pe piaţa din Europa, însă, spun analiştii, momentul acesta nu ar fi cel mai potrivit pentru realizarea tranzacţiei, întrucât numărul unu din sectorul bancar italian trece prin procesul de restructurare ce urmează achiziţiei "Sanpaolo IMI".

În opinia unora, o eventuală fuziune cu "Commerz­bank" ar fi cea mai potrivită strategie pentru "Intesa Sanpaolo", dat fiind că banca italiană nu are un renume puternic în Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb