ÎNTR-O SINGURĂ ZI, Vosganian a lansat două opinii diferite privind impozitarea dividendelor

Doru Ivanov
Ziarul BURSA #Politică / 26 ianuarie 2005

Varujan Vosganian, preşedintele Comisiei Buget-Finanţe din Senat, a lansat, într-o singură zi, două opinii diferite cu privire la impozitarea dividendelor. Iniţial, domnia sa a declarat, în cursul dimineţii de ieri, în cadrul unui seminar pe tema finaţării afacerilor, că va susţine o cotă de impozitare de 5% pentru dividendele aferente anului 2004. În după-amiaza aceleiaşi zile, senatorul a revenit asupra declaraţiei sale, afirmînd că, de fapt, cea mai bună variantă este cea propusă de Guvern, adică impozitarea cu 10% a dividendelor. Varujan Vosganian a precizat că s-a răzgîndit în urma unei discuţii personale pe care a avut-o cu premierul Călin Popescu Tăriceanu şi cu ministrul finanţelor publice, Ionuţ Popescu. Liberalul a explicat că o taxare cu 10 procente este necesară "pentru păstrarea unei coerenţe a coaliţiei majoritare". Domnia sa consideră că ultima variantă de impozitare nu va avea consecinţe asupra firmelor, iar persoanele fizice vor fi stimulate să-şi păstreze banii în societăţi şi să-i reinvestescă.

Senatorul PNL a mai precizat că reprezentanţii FMI nu trebuie să-şi facă griji cu privire la modificarea Codului fiscal, pentru că nivelul reducerilor propuse de Alianţa DA este apropiat de cel al fostului guvern. Varujan Vosganian a opinat că filosofia dezvoltării economice în 2005 ar trebui să fie dezvoltarea ofertei.

Prezent la eveniment, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru, a afirmat că va analiza dacă va susţine sau nu aplicarea retroactivă a impozitului de 10% pe dividende. "Stabilirea impozitului de 10% pentru dividende nu este principala problemă a mediului de afaceri, ci aplicarea acestuia şi pentru anul 2004", a explicat domnia sa. Preşedintele AOAR a precizat că mediul de afaceri a fost consultat înainte de introducerea impozitului de 10%, însă atunci nu s-a pus problema aplicării lui din 2004.

În cadrul dezbaterilor amintite, Varujan Vosganian a mai apreciat că flagelul corupţiei a costat ţara noastră peste 10 milioane de euro pe zi. "Corupţia ne-a costat peste două miliarde euro pe an, mai mult decît plăteau Principatele Române Imperiului Otoman", a afirmat domnia sa. Referindu-se la sectoarele în care acest fenomen s-a manifestat mai puternic, senatorul liberal a menţionat importul privilegiat de zahăr, contingentele de import de grîu, achiziţiile uzuale, licitaţiile pentru drumuri şi eliberarea autorizaţiilor de transport.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7768
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3054
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9853
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.3538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb