ÎNTR-UN RAPORT DESPRE ŢARA NOASTRĂ, Departamentul de Stat aduce în prim-plan corupţia de la nivel guvernamental

D.I.
Politică / 22 aprilie 2018

Departamentul de Stat aduce în prim-plan corupţia de la nivel guvernamental

Departamentul american de Stat precizează în raportul despre respectarea drepturilor omului în ţara noastră anul trecut, că legea prevede pedepse penale pentru oficialii corupţi, însă în ciuda numeroaselor condamnări la nivel înalt, corupţia rămâne o problemă răspândită.

Documentul precizează că în 2017 au existat numeroase cazuri de corupţie la nivelul Guvernului, iar mita este des întâlnită în sectorul public.

În raport se mai arată că în ţara noastră, legile nu au fost mereu implementate eficient, iar oficialii, inclusiv judecătorii, s-au implicat în acte de corupţie fără să fie pedepsiţi. Imunitatea faţă de declanşarea urmăririi penale deţinută de actuali şi foşti membri ai cabinetului, care erau şi membri ai Parlamentului, au blocat uneori anchetele, se arată în raportul asupra situaţiei drepturilor omului.

Un alt domeniu unde România este criticată este libertatea de exprimare, inclusiv a presei. Departamentul de Stat citează ONG-uri care au observat politizarea excesivă a presei, mecanisme corupte de finanţare şi politici editoriale subordonate intereselor patronilor. Nici faptul că ministrul de interne Carmen Dan a întocmit o aşa-zisă "listă neagră" cu jurnalişti care au suţinut protestele faţă de guvern nu le-a scăpat diplomaţilor americani. În acest sens, raportul subliniază că în ţara noastră există două mari televiziuni (Antenta 3 şi România TV) controlate de oameni de afaceri care sunt susţinători vocali ai guvernului. Acestea "au relatat incorect manifestaţiile antiguvernamentale", precizează Departamentul de Stat.

Ministrul Carmen Dan figurează în raportul Departamentului de Stat privind situaţia drepturilor omului în România în 2017 la capitolul "libertatea de expresie". Diplomaţii americani notează că în timpul unei conferinţe de presă din februarie 2017, Carmen Dan i-a nominalizat pe câţiva ziarişti, pe care i-a acuzat că sprijină protestele de stradă antiguvernamentale.

În ceea ce priveşte închisorile, raportul menţionează că în continuare supraaglomerarea şi condiţiile care nu întrunesc standardele internaţionale, în timp ce abuzurile asupra deţinuţilor continuă să fie o problemă.

În justiţie, este menţionată "activitatea echilibrată" a CSM şi faptul că DNA "şi-a continuat anchetele asupra oficialilor de rang înalt". În ceea ce priveşte întârzierea proceselor, aceasta "se datorează de multe ori lipsei de resurse adecvate". În rapost se mai precizează că "nu există deţinuţi politic".

De asemenea, Departamentul de Stat notează că, potrivit legilor în vigoare în 2017, "inculpaţii se bucură de prezumţia de nevinovăţie", au dreptul de a fi informaţi prompt şi în detaliu despre acuzaţiile care li se aduc şi au dreptul la un traducător, dacă e cazul.

Nu în ultimul rând, raportul arată că violenţa asupra femeilor, inclusiv în rândul celor căsătorite, a continuat să reprezinte o problema serioasă pe care guvernul nu a gestionat-o cum trebuie.

Raportul complet are 38 de pagini şi detaliază fiecare aspect al domeniilor ce ţin de respectarea drepturilor omului şi statului de drept, fiind întocmit annual de către Departamentul de Stat al SUA.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. CANCER : BOALĂ INCURABILĂ !!!

    1. Departamentul de Stat consideră că publicarea protocoalelor SRI/CIA și instituțiile juridice ar putea afecta direct afacerile corporațiilor americane din România?

      Departamentul de Stat consideră că judecătorii implicați în acte de corupție ar putea fi măturați cu ajutor legii răspunderii magistraților? 

    ...

    1. Nu, n-am observat treaba asta decat la propagandistii (fragment eliminat conform regulamentului) ca tine.

      Ai observat ca nimeni nu va crede minciunile, securistule? Sa-ti faci valiza ca puscaria te mananca pentru tradare de TARA, postacule pesedistaldist! 

      NU ITI E RUSINE???

      Va suparati ca nu sunteti lasati sa furati ca-n codru! 

      Securitatea are mandat de la CIA și FBI să protejeze raptul cu ajutorul lui Kovesi care a și spus că nu minte, în ciuda probelor.

    Bectel a făcut fărădelegi ?

    A pățit ceva? 

    Judecatori pedepsiți?

    1. Functionalule. Doar atatea intrebari ai? Medicamentele le-ai luat?

      Da, a facut dar cu stire de la Imparatie

      Dar Microsoft? Dar Megapower?

      Ei sunt cinstitii lui Kovesi. De aia nu patesc nimic. 

      Departamentul de Stat nu zice nimic despre ce spui tu.

      O fi doar în capul tău. 

      Așa statele ne-au lăsat fără un cântăreț dar ele nu încetează să ne dea sfaturi.

    Justiție beton : îndreaptă cele strâmbe și strâmbă cele drepte !!!

    Departamentul de Stat consideră că publicarea protocoalelor SRI/CIA și instituțiile juridice ar putea afecta direct afacerile corporațiilor americane din România?

    Departamentul de Stat consideră că judecătorii implicați în acte de corupție ar putea fi măturați cu ajutor legii răspunderii magistraților? Sau aceasta lege constituie o piedică în calea Securității, filială CIA, de a șantaja și de a corupe magistrați? 

    Departamentul american de Stat să facă cu RO. schimb de JUSTIȚIE !!! Așa merge ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb