Intrakat Group achiziţionează compania de construcţii Aktor

T.B.
Companii / 8 noiembrie 2023

Intrakat Group achiziţionează compania de construcţii Aktor

Grupul Intrakat, din domeniul construcţiilor, al infrastructurii, concesiunilor/parteneriatelor publice private (PPP) şi managementului deşeurilor din Grecia, a anunţat astăzi finalizarea achiziţiei companiei Aktor Construction, care este activă în proiecte importante de infrastructură în România, se arată într-un comunicat al Intrakat, remis redacţiei.

În urma unui acord de vânzare şi cumpărare, anunţat la începutul anului, şi a aprobării recente a achiziţiei de către Comisia Concurenţei din Grecia, Intrakat îşi sporeşte dimensiunile şi acoperirea pentru a deveni un grup de afaceri în sectorul construcţiilor din Europa de Sud-Est, extinzându-şi dinamic portofoliul în domenii noi, cum ar fi sursele de energie regenerabilă, stocarea energiei, proiecte de mediu şi imobiliare, transmite sursa menţionată.

Odată cu includerea Aktor, Intrakat va ajunge la un număr de proiecte în derulare cu o valoare totală estimată pentru sfârşitul anului 2023 la aproape 5 miliarde de euro şi, în acelaşi timp, îşi va extinde amprenta internaţională, potrivit sursei citate.

Alexandros Exarchou, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie şi CEO al Grupului Intrakat, care are o cunoaştere profundă a industriei româneşti de construcţii din perioada în care a ocupat funcţia de CEO al Aktor (din iulie 2018 până în ianuarie 2021), a salutat decizia Comisiei de Concurenţă din Grecia şi şi-a exprimat angajamentul de a oferi servicii excepţionale în finalizarea proiectelor, în spiritul viziunii grupului de a deveni un important forţă în sectoarele construcţiilor şi infrastructurii din sud-estul Europei, conform sursei menţionate. Dl. Exarchou va prelua, de asemenea, funcţia de Preşedinte şi CEO la Aktor, informează compania.

În mai puţin de 12 luni de la preluarea conducerii companiei de către domnul Exarchou (în urma asumării controlului companiei de către Winex Investments în iulie 2022), Intrakat a realizat o revenire impresionantă în ceea ce priveşte profitabilitatea la nivel operaţional, potrivit situaţiilor financiare ale grupului pentru S1 2023 (link către raportul financiar), arată datele comunicatului. Performanţa robustă înregistrată de toate segmentele a contribuit la profitabilitatea operaţională puternică atinsă în această perioadă, semnalând revenirea solidă a Intrakat şi deschizând terenul pentru unirea forţelor cu Aktor, transmite sursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb