Între două alianţe parlamentare, conservatorii se îngrijesc de morminte

Cătălin Alexandru
Ziarul BURSA #Politică / 1 septembrie 2006

Liderul conservator Dan Voiculescu pregăteşte o nouă alianţă politică. După ce s-a aflat pe rînd în aceeaşi barcă cu social-democraţii apoi în coaliţie cu Alianţa D.A., Voiculescu priveşte cu interes o colaborare strînsă cu Partidul România Mare (PRM). Domnia sa a găsit brusc o serie de puncte comune în programele celor două formaţiuni politice, suficiente pentru a motiva cea mai recentă schimbare de direcţie politică a Partidului Conservator (PC). "Ne leagă de PRM lupta pe care cele două partide o duc împotriva mafiilor de tot felul", a declarat preşedintele PC, prezentînd drept exemplu sugestiv mafia mormintelor. Voiculescu se teme că mormintele nu vor mai putea fi îngrijite ca pînă acum de apropiaţii decedatului, întrucît "există un interes ca îngrijirea lor să fie luată în antrepriză de un întreprinzător privat."

Lupta împotriva sărăciei constituie, în opinia liderul PC, al doilea element comun în platformele celor două partide. La aceşti lianţi, senatorul PRM, Gheorghe Funar, adaugă şi "anti UDMR-ismul".

Purtătorul de cuvînt al conservatorilor, Bogdan Ciucă se arată rezervat în privinţa elementului propus de senatorul Funar. Ciucă ne-a declarat că PC este deschis la orice şi că nu există încă o certitudine în privinţa unei alianţe PRM-PC. Domnia sa ne-a spus că o poziţie oficială faţă de acest subiect va fi prezentată numai în urma unei analize atente în cadrul Biroului Permanent al partidului.

Voiculescu afirmă că "nu au fost demarate negocieri cu reprezentanţii PRM pentru realizarea unei alianţe politice sau electorale". Pe de altă parte, senatorul Gheorghe Funar a declarat pentru cotidianul nostru că "au fost discuţii la nivelul preşedinţilor", dar că ele sunt "fireşti, normale", pentru liderii a două partide parlamentare. Funar consideră verdictul de poliţie politică dat de CNSAS lui Dan Voiculescu drept unul eronat. "CNSAS nu a greşit o dată", şi-a motivat parlamentarul punctul de vedere. Fostul primar al Clujului aşteaptă ca decizia justiţiei în acest caz să infirme poziţia CNSAS.

PRM nu este singura formaţiune curtată de conservatori. Preşedintele PC a mai lansat invitaţii la dialog liberalilor şi social-democraţilor în scopul declarat al izolării democraţilor. PNL a anunţat că nu este interesat de astfel de contacte întrucît ele sunt antidemocratice. "Nu este o procedură democratică să izolezi un partid parlamentar", ne-a declarat purtătorul de cuvînt liberal, Varujan Vosganian. Senatorul PNL este însă convins că proiectul de alianţă PRM-PC nu se va materializa.

Social-democraţii nu vor nici ei să audă de vreo colaborare cu Partidul Conservator. Purtătorul de cuvînt al PSD, Cristian Diaconescu ne-a spus că nu se pune problema unei alianţe cu PC atîta vreme cît acest partid este la guvernare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb