Întreaga Românie, cu sufletul la gură

Elena Panait
Ziarul BURSA #Politică / 27 aprilie 2005

Termenul dat de gruparea teroristă autorităţilor române în schimbul libertătii ziariştilor răpiţi în Irak, a expirat ieri. La ora 16.30, oră la care răpitorii anunţau acum cinci zile că îi va ucide pe cei trei jurnalişti, dacă nu ne vom retrage trupele din Irak, inimile tuturor s-au oprit pentru cîteva secunde. Revendicarea politică a înmărmurit atît opinia publică din ţară, cît mai ales pe părinţii ziariştilor care speră că îşi vor revedea copii, teferi acasă. Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian se află încă în mîinile răpitorilor. Iar Administraţia prezidenţială nu a anunţat că îşi va retrage trupele. Ieri, celula de criză de la Cotroceni s-a reunit de la ora 15, în timp ce linile telefonice cu trupele din Irak au fost întrerupte cu o seară înainte, ca să dea posibilitatea preşedintelui Traian Băsescu să fie în permanenţă conectat cu trupele noastre din Irak. Ziariştii au mai fost, însă păsuiţi 24 de ore. Televiziunea Prima TV a primit, ieri, la redacţie, o altă casetă înregistrată de la răpitori. În înregistrare, cei trei ziarişti imploră autorităţile să facă totul pentru eliberarea lor.

Mesajul video îi surprinde pe toţi cei trei ziarişti plîngînd pentru libertatea lor. Autorităţile nu au dat, ieri, pînă la închiderea ediţiei nici un răspuns. Preşedintele nu a precizat ieri nici dacă a stabilit un calendar de retragere a militarilor din Irak, nici dacă celula de criză se află încă în negocieri cu răpitorii.

Părinţi, ziarişti, oameni politici, personalităţi, membrii ai comunitătii arabe sau simpli cetăţeni s-au adunat ieri în Piaţa Universităţii, pentru a-şi manifesta solidaritatea faţă de cei trei prizonieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb