Întreprinzătorii turci din România apără regimul Erdogan

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 iulie 2016

Întreprinzătorii turci din România apără regimul Erdogan

"Avem încredere totală în statul turc, în Guvern şi Parlament"

Mai multe asociaţii ale oamenilor de afaceri turci din România, alături de Camera de Comerţ Turco-Română, au condamnat, ieri, tentativa de lovitură de stat ce a avut loc vineri, în Turcia, împotriva regimului Recep Tayyip Erdogan, considerând-o "o acţiune realizată în afara legii şi împotriva democraţiei statului turc".

Oficialii acestor asociaţii au declarat ieri, într-o conferinţă de presă: "În seara zilei de 15 iulie, în Turcia, o parte a grupului terorist care poartă denumirea de FETO s-a cuibărit în interiorul armatei turce şi a încercat să realizeze lovitura de stat în primul rând împotriva preşedintelui ales prin voturile poporului turc (...)

Condamnăm această acţiune realizată în afara legii şi împotriva democraţiei statului turc. Suveranitatea aparţine în mod necondiţionat naţiunii, credem în totalitate în acest principiu şi, în consecinţă, ne apărăm democraţia".

Aceştia şi-au exprimat convingerea că "voinţa naţională va câştiga" şi spun că susţin "guvernul ales şi principiile democraţiei", respectiv că au "încredere totală atât în statul turc, cât şi în Guvern şi Parlament".

"Democraţia a învins lovitura de stat", au adăugat reprezentanţii asociaţiilor.

Reprezentanţii întreprinzătorilor turci în ţara noastră au mai spus că relatările din presa română cu privire la situaţia din Turcia au fost, uneori, "contrare realităţii". Aceştia au subliniat: "Vă rog să nu mai criticaţi un preşedinte ales prin voinţa poporului. România este o ţară exemplu de prietenie în Balcani".

Oamenii de afaceri turci din România mai susţin că economia ţării lor nu a fost afectată de tentativa de lovitură de stat, respectiv că pe pieţe nu s-a simţit nicio reacţie negativă, "demnă de luat în seamă".

Aksoy Raif, preşedintele Camerei de Comerţ Turco-Române, a declarat: "Turcia este o ţară puternică. În ultimele şase luni am avut o creştere economică de 5,3%, toate hotelurile sunt pline şi acum. Niciun investitor străin nu şi-a retras banii, nici la valută nu există vreo creştere a cursului, deci Turcia este o ţară care prezintă încredere atât economic, cât şi turistic".

Oamenii de afaceri turci le-au transmis românilor care vor să meargă în vacanţă în Turcia că o pot face în deplină siguranţă.

Inpolitics.ro: Andreea Marin şi Turcescu, pe lista neagră a lui Erdogan

Acuzaţii halucinante au fost aduse azi de afaceriştii turci din România unor jurnalişti autohtoni, despre care afirmă că au fost cumpăraţi de duşmanii preşedintelui Erdogan pentru a le susţine cauza şi a vorbi de rău regimul de la Ankara, scrie inpolitics.ro.

Conform sursei, între cei vizaţi se numără, după toate probabilităţile, Andreea Marin şi vicepreşedintele PMP, Robert Turcescu.

Conform sursei, un lider al comunităţii turce a afirmat că există jurnalişti în România care ar fi fost plătiţi de puciştii din Turcia ca să le susţină cauza şi să-l denigreze pe Erdogan. Mai mulţi jurnalişti ar fi fost plimbaţi în excursii prin Turcia, în cadrul discursului acuzator fiind menţionat şi numele TVR, potrivit RTV.

"Există o extensie a acestei grupări în România (organizaţia clericului Gulen - n.r.). Eu respect întotdeauna presa românească, care este o presă liberă, dar, uneori, unii oameni au fost urcaţi în autobuze şi duşi în Istanbul. S-au făcut cadouri. La televiziunea română se constată că oameni care au fost invitaţi în Turcia încearcă să facă cunoscută Turcia ca şi cum ar fi o ţară nedemocratică. Această ţară are un preşedinte ales cu 51% din voturi, care nu poate fi numit dictator", a declarat un lider al oamenilor de afaceri turci din România.

Sursa scrie că, deşi afaceriştii nu au făcut nominalizări, ei se referă la un eveniment de acum trei ani, când un grup de 31 de ziarişti, printre care Andreea Marin, Robert Turcescu, Cristina Herea, Sorin Duţoiu ori Roxana Iliescu au fost plimbaţi prin Turcia în cadrul unui proiect susţinut de International School of Bucharest, şcoală de prestigiu unde învaţă fiica Andreei Marin.

Problema este că ISB face parte din "Lumina instituţiei de învăţământ", celebra reţea susţinută de Fatulleh Gulen, marele oponent al regimului Erdogan, a cărui extrădare e cerută, după aşa zisul puci de vineri, de către regimul de la Ankara, conform Inpolitics.ro.

Robert Turcescu a reacţionat imediat la acuzele oamenilor de afaceri din Turcia, iar potrivit ştiriperurse.ro, acesta a declarat: "Aproape uitasem de evenimentul ăsta de acum trei ani de zile. A fost vorba de o zi la Istanbul. Mi se pare hilar şi un pic tembel ca la o invitaţie de acum trei ani de zile care nu avea legătură cu Erdogan. De acest Gullen am auzit acum. Toată chestiunea e o năucire a unui om de afaceri (...) E o demenţă întreagă. Eu nu am comentat deloc aceste evenimente. O spun răspicat. Ce se întâmplă acum în Turcia nu are nicio legătură cu democraţia. Pentru evenimentul de acum 3 ani de zile nu poate fi decât o fantezie a acelui om de afaceri".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. in loc sa vorbeasca neintrebati, turcii ar trebui sa verifice daca au platit integral impozitele catre statul roman

    1. Ce inseamna tembel? Sa ne arate si noua ce articol a scris. Troia, Efesus, Miletus, Capadocia, Izmir, Bodrum, Pamukkale.La atatea giuvaeruri sa nu poti articula decat notiunea TEMBEL e cam pueril...

    Daca va e asa bine in Turcia va rugam sa relocati afacerile acolo , acolo poate mai si platiti taxe si impozite

    Exista cocote feminine-babuta Andreea MARIN, cocote masculine-TURCILA, ce stau in orice pozitie pentru bani!!!!

    Intai sa-si plateasca toate impozitele si taxele datorare Romaniei, dupa care pot sa-si ia cabalacul sa plece acasa, unde tatucul lor le inchide presa libera. Acolo va fi liniste si nu le va tulbura linistea decat programul de osanalele adse aceluia care se viseaza mare conducator otoman si lider mondial.

    Acești industriași turci sunt similari industriașilor lui Putin, ce spune sultanul (țarul), aia spun și ei.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb