INVESTIŢIE DE 35 MILIOANE EURO Biofarm inaugurează o nouă fabrică în Bucureşti

Piaţa de Capital / 2 noiembrie 2021

Biofarm inaugurează o nouă fabrică în Bucureşti

Biofarm (simbol bursier BIO), unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente din România, a inaugurat o nouă unitate de producţie şi testare în Bucureşti, în care s-au investit peste 35 milioane de euro, conform unui comunicat remis redacţiei.

Cu o suprafaţă utilă de peste 10.000 mp şi un flux de producţie anual de trei ori mai mare decât în unitatea existentă, noua fabrică Biofarm va asigura producerea unui portofoliu complex de produse farmaceutice şi dezvoltarea acestuia cu tratamente inovative, adaptate consumatorului modern. Noua unitate de producţie va avea patru fluxuri de producţie - comprimate/comprimate filmate/drajeuri, capsule moi, soluţii şi siropuri. Fabrica beneficiază de echipamente şi instalaţii de ultimă generaţie şi de softuri de automatizare care contribuie la optimizarea producţiei şi a fluxurilor logistice. Toate liniile de producţie sunt auditate şi certificate de către Agenţia Naţională a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale conform Ghidului privind buna practică de fabricaţie (GMP), standardul de calitate care stabileşte normele de fabricaţie a medicamentelor la nivel european. Totodată, liniile de producţie sunt certificate EN ISO 9001.

În laboratorul de analiză fizico-chimică există un nucleu de specialişti cu o experienţă vastă, care au acces şi la cursurile de perfecţionare continuă pentru dezvoltarea şi validarea metodelor analitice la standarde europene pentru produsele Biofarm.

"De 100 de ani credem în bine şi facem bine prin inovaţie şi performanţă. De 100 de ani avem grijă să dezvoltăm produse la cele mai înalte standarde. Noua unitate de producţie este una dintre cele mai importante investiţii din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani, fiind rezultatul unui plan de investiţii sustenabil. Pe o piaţă foarte competitivă suntem unul dintre cei mai importanţi producători locali, iar finalizarea acestei unităţi ne va oferi posibilitatea de creştere a capacităţii de producţie, dar şi de cercetare şi dezvoltare. Inaugurarea uneia dintre cele mai moderne fabrici de medicamente din România este startul nostru de a ne pregăti pentru următorii 100 de ani şi de a continua să ducem mai departe misiunea începută în 1921, de a acţiona mereu spre binele oamenilor", a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

În prezent, Biofarm este cel mai important producător român de capsule gelatinoase moi, între primii trei producători români de soluţii şi suspensii pentru administrare orală şi unul dintre cei mai mari fabricanţi de comprimate şi drajeuri din România.

"100 de ani de existenţă pe piaţa farmaceutică din România ne pun o responsabilitate mare pe umeri: de a creşte şi de a inova constant. Următorul secol înseamnă prelungirea proceselor continue de modernizare la care va contribui fiecare membru din echipa noastră. Investim constant în îmbunătăţirea produselor noastre şi în echipament de ultimă generaţie, având o echipă extraordinară de specialişti cu o experienţă vastă, care au acces la cursurile de perfecţionare continuă pentru dezvoltarea şi validarea metodelor analitice la standarde europene pentru produsele Biofarm," a adăugat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

Noua unitate de producţie, una dintre cele mai moderne fabrici de medicamente din România, duce mai departe angajamentul Biofarm de a investi in viitor şi de a contribui la dezvoltarea industriei farmaceutice din România.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Sa traiasca urmasul "Guzganului Rozaliu" (de la Cristian Tudor Popescu citire)!

    Aschia nu sare departe de trunchi ... 

    1. e ft bine,eu cu Adrian Nastase voi vota daca va candida in 2024,ne am saturat de dreapta,are dreptate socrul meu cand imi tot zice sa votez PSD

      Tu sa-i spui socrului tau ca are drept ginere unul care a chiulit de la orele de gramatica, si n-a invatat punctuatia nici pana astazi.

      Eu zic sa-i spui ca are drept ginere un prost, care se crede mare manipulator pe net

    pretul la BIO era rezonabil si fara investitia asta. creste de 3 ori capacitatea? pai profitul presupun ca o sa creasca mai mult de 3 ori pentru ca vorbim de tehnologie moderna. nu imediat, dar in 1-2 ani cred ca acolo se ajunge

    1. Nu-i greu sa produci, greu ii sa-ti gasesti clienti. De trei ori mai multi zici?

      adevarul e ca nici nu se vand medicamentele in tara asta... suficient sa vina cu oferte competitive de pret fata de alte branduri, cu aceleasi substante active

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb