INVESTIŢIE DE 40 MILIOANE DE EURO "Continental" extinde fabrica de anvelope din Timişoara

Ziarul BURSA #Companii #Auto / 5 octombrie 2011

Subsidiara locală a producătorului german din domeniul auto Continental a început un proiect de extindere a fabricii de anvelope din Timişoara, care presupune investiţii de peste 40 milioane euro şi 300 de noi angajaţi, a declarat directorul general al companiei, Pedro Carreira.

"În viitorul apropiat vom investi 40 de milioane de euro sau mai mult în fabrica de la Timişoara, dar trebuie să ţinem cont şi de banii alocaţi până în prezent. Estimăm că suma totală investită în fabrica noatră se va ridica, din 2000 până la sfârşitul acestui an, la 280 milioane euro euro", a precizat şeful Continental Anvelope Timişoara, citat de Mediafax.

El a spus că producătorul de anvelope se află în discuţii avansate cu Uzina Mecanică Timişoara, în vederea achiziţionării unui teren de aproa-pe şapte hectare aflat în vecinătatea fabricii de anvelope Continental. "Am anunţat intenţia de a cumpăra terenul, însă deocamdată nu s-a perfectat contractul. Terenul se află lângă fabrica noastră, iar după cumpărare vom începe lucrările de extindere a unităţii de producţie. În curând vom avea cu adevărat o fabrică completă", a spus Carreira.

Grupul german a decis să extindă fabrica de la Timişoara în urma creşterii gamei de anvelope şi a portofoliului de clienţi ai unităţii de producţie.

"Când am început producţia în România, fabricam anvelope de 14-16 inch, iar acum doi ani am început producţia de anvelope pentru maşini utilitare şi UHP (Ultra High Performance). Odată cu extinderea portofoliului de clienţi cu producători precum Toyota şi Mercedes am introdus în fabricaţie şi anvelope de 17-18 inch. Chiar săptămâna trecută am primit aprobarea pentru o anvelopă de 17 inch de la un client OEM (Original Equipment Manufacturer)", a adăugat reprezentantul Continental Anvelope.

În urma extinderii, la fabrica de anvelope se vor opera angajări, ajungându-se astfel de la peste 1.900 de salariaţi, de la 1.600 în prezent.

Grupul Continental este prezent de 11 ani pe piaţa românească, cu opt unităţi de producţie şi trei centre de cercetare-dezvoltare, majoritatea în Timişoara, dar şi Sibiu, Carei, Arad şi Iaşi. De asemenea, grupul are un centru de distribuţie a anvelopelor pentru Europa de Est la Săcălaz (judeţul Timiş), deţine împreună cu Pirelli o unitate care produce cord metalic la Slatina şi va deschide o fabrică de pompe de combustibil la Braşov.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb