Investiţie de 5,2 milioane de euro pentru modernizarea Motelului Bucium

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 7 iulie 2008

Investiţie de 5,2 milioane de euro pentru modernizarea Motelului Bucium

În urma unor lucrări de extindere şi reabilitare care au durat trei ani şi au necesitat fonduri în valoare totală de 5,2 milioane de euro, Motelul Bucium, situat la la kilometrul 12 al şoselei Iaşi - Vaslui, a fost redeschis pentru turişti. Inves­tiţiile au vizat dublarea numărului camerelor, amenajarea unei săli de conferinţe, a două restaurante, a unei piscine şi a saunei.

Cumpărat în februarie 2005 de către omul de afaceri Vasile Puşcaşu de la compania Omega Tehnoton, Motelul Bucium are acum caracteristicile unui hotel de 4 stele.

Cum însă s-a dorit păstrarea statutului de motel, noua clădire a fost catalogată la 3 stele, limita pentru această categorie de unităţi de cazare. În acest moment, motelul Bucium dispune de 57 de camere duble şi single, de trei apartamente, de un restaurant cu 250 de locuri, de două terase, de o sală de conferinţă cu 200 de locuri şi de un nou restaurant cu 170 de locuri la etajul I. Tarifele sunt pe măsura investiţiilor. Astfel, pentru o cameră single, un client va plăti 200 de lei pe zi, pentru una dublă - 240 de lei, iar cei care doresc să stea la apartament vor achita 300 de lei. Închirierea pentru o zi a sălii de conferinţă costă 2.200 de lei, dar când motelul este ocupat în totalitate de un grup de turişti aceasta poate fi folosită şi gratis.

Unic acţionar, Vasile Puşcaşu speră să-şi amortizeze investiţia în 10-12 ani. "Din 2005 am reuşit să extindem capacitatea restaurantului, costurile finale cu tot cu achiziţia acestuia ridicându-se la 5,2 milioane de euro. Pentru început ne aşteptăm la o cotă de ocupare de 25 - 30%, iar după un an să ridicăm nivelul la 50%. Astfel, am putea ca în 10 - 12 ani să amortizăm inves­tiţia. Contăm pe grupurile de medici care organizează simpozioane, pe studenţi şi pe cât mai mulţi turişti. Camerele sunt dotate cu internet, cablu TV şi toate utilităţile necesare unui motel cu dotări de 4 stele", a declarat Vasile Puşcaşu.

El a mai adăugat că doreşte să înfiinţeze şi trei rute de microbuz care să poată aduce clienţii la motel. Totodată, printr-un parteneriat cu o firmă germană, Puşcaşu doreşte să achiziţioneze patru autobuze şi un autocar cu etaj pentru a organiza excursii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb