INVESTIŢIE DE CIRCA 65 MILIOANE DE EURO  Astăzi se inaugurează Ploieşti Shopping City

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 15 noiembrie 2012

Astăzi se inaugurează Ploieşti Shopping City

NEPI şi Carrefour vor da astăzi în folosinţă Ploieşti Shopping City, o investiţie de 65 de milioane de euro. Centrul comercial este primul şi cel mai mare mall regional din zona de sud a României (cu excepţia Capitalei), cu o suprafaţă închiriabilă de 55.000 mp, incluzând un hipermarket Carrefour ca ancoră principală şi peste 100 de magazine. Investiţia totală în proiect este de 65 milioane de euro, din care 60% este asigurată prin finanţare directă de către Carrefour Property şi NEPI, în calitate de parteneri în acest proiect, şi 40% este asigurată prin contractul de credit semnat cu BRD - Groupe Societe Generale.

Printre chiriaşii atraşi la Ploieşti se numără Zara, H&M, Massimo Dutti, Pull and Bear, Bershka, Oysho, Stradivarius, Orsay, Office Shoes, Benvenuti, Lee Cooper, Reserved, Intersport, Sephora, Otter, dar şi compania Cinema City.

Zona de food court reuneşte specialităţi culinare din toate colţurile lumii prin unele dintre cele mai cunoscute fast food-uri, res­taurante şi cafenele din România - KFC şi Pizza Hut (specific american), Quasi Pronti şi La Cucina (specific italian), Dim Sum şi Asia Food Company (bucătăria chinezească şi japoneză), Best of (specific oriental), Beirut (bucătăria libaneză) şi Fishbone (restaurant cu specific pescăresc). Brutăria Paul aduce plăcerea mâncărurilor cu specific franţuzesc şi este completat în mod armonios de cafenele precum Nescafe, Coffeol şi Segafredo.

Prin parteneriatul cu Gymboland, Ploieşti Shopping City va oferi copiilor multiple modalităţi de distracţie şi va crea un spaţiu special, dedicat familiilor. Un alt plus adus de Ploieşti Shopping City în materie de distracţie este terasa exterioară a mall-ului, acolo unde, pe o suprafaţă de 450 mp, va fi amenajat pe timpul iernii un patinoar în aer liber.

Urmează Braşov Shopping City

Dezvoltatorul Braşov Shopping City, compania Just Development, unul din vehiculele de investiţii ale fondului sud-african NEPI, a obţinut ieri autorizaţie pentru demolarea clădirii Mobexpert. NEPI şi divizia de imobiliare a Carrefour vor construi în locul Mobexpert "mall-ul regional" Braşov Shopping City. Potrivit informaţiilor publicate de sud-africani pe Bursa de Valori Bucureşti, construcţia acestui mall ar trebui să înceapă până la finele anului. Fondul de investiţii sud-african NEPI a finalizat în această vară achiziţia clădirii Mobexpert Braşov. "Conform contractului de închiriere, NEPI are opţiunea de a reloca Mobexpert, dacă o redezvoltare a locului va fi efectuată", se arată în documentul citat.

"În linii mari, termenii comerciali au fost stabiliţi între Carrefour şi NEPI cu privire la redezvoltare, dar orice redezvoltare, printre altele, trebuie să primească aprobarea Consiliului de Administraţie al lui Carrefour şi al lui NEPI şi să fie însoţită de documentele care stau la baza tranzacţiilor", se arată în raportul amintit. NEPI mai deţine în zonă un strip-mall care se întinde pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi.

Magazinul Mobexpert din Braşov se întinde pe un teren de 15.600 de metri pătraţi. Magazinul a fost deschis în 2005 în urma unei investiţii de cinci milioane de euro. Magazinul Carrefour a fost deschis în 2003 în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro.

NEPI a înregistrat în primele nouă luni un profit atribuibil acţionarilor de aproape 20 milioane de euro

Fondul sud-african de investiţii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) a înregistrat în primele nouă luni un profit atribuibil acţionarilor de 19,9 milioane euro, de peste două ori mai mare faţă de câştigul din aceeaşi perioadă din 2011. În primele nouă luni ale anului trecut, NEPI a consemnat un profit atribuibil acţionarilor de 8,5 milioane euro.

Veniturile din chirii şi alte venituri din exploatare au crescut cu 18%, de la 24,3 milioane de euro la 28,8 milioane de euro, reiese din raportul companiei privind rezultatele din primele nouă luni transmis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB), citat de Mediafax.

La finalul lunii septembrie, activele totale erau de 544,3 milioane euro, în creştere cu 28% faţă de finalul anului precedent, iar datoriile, de 226 milioane euro, erau cu 19% mai mari decât la începului anului.

Rezultatele financiare trimestriale consolidate condensate au fost întocmite în conformitate cu criteriile de recunoaştere şi măsurare din Standardele Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS).

La mijlocul lunii septemrbie, NEPI a anunţat că deţine lichidităţi de peste 100 milioane euro şi vizează să investească în acest an într-un proiect "major" comercial sau de birouri.

New Europe Property Investments este compania-mamă a unui grup de firme înfiinţat pentru a investi în special în clădiri de birouri, centre comerciale şi proprietăţi industriale, în principal în România, unde grupul este activ din 2007, de la înfiinţarea sa.

Fondul a achiziţionat în ultimii ani mai multe proprietăţi importante în România, fiind aproape singurul investitor de pe piaţă de la declanşarea crizei financiare. Printre cele mai recente investiţii se numără Victoria Office, un teren de 4.400 mp în Piaţa Victoriei din Bucureşti, cu intenţia de a construi o clădire de birouri şi City Business Center din Timişoara Cluj Office. De asemenea, NEPI va investi impreună cu omul de afaceri Ovidiu Şandor într-un complex de birouri la Cluj-Napoca.

Portofoliul din România al grupului include în prezent 32 de proprietăţi imobiliare şi este orientat către achiziţia de proprietăţi închiriate de companii multinaţionale stabile din punct de vedere financiar, şi care generează venituri în euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb