Investiţii de 111,5 milioane de euro pentru dezvoltarea turismului în Emiratul Ras Al-Khaimah

Adelina Toader
Internaţional / 20 mai 2021

Investiţii de 111,5 milioane de euro pentru dezvoltarea turismului în Emiratul Ras Al-Khaimah

"Emiratul evoluează într-o destinaţie globală acreditată", Raki Phillips, director executiv al Autorităţii pentru Dezvoltare Turistică a Ras Al Khaimah

Autoritatea de Dezvoltare Turistică a Emiratului Ras Al-Khaimah anunţă un plan de investiţii în valoare de jumătate de miliard de dirhami, aproximativ 111,5 milioane de euro, în parteneriat cu RAK Hospitality Holding şi Camera de Comerţ şi Industrie, pentru dezvoltarea proiectelor de turism sustenabil în Emirat, a anunţat autoritatea în cadrul Târgului de Turism Arabian Travel Market 2021.

Autoritatea aduce în prim plan peste 20 de proiecte în întreaga destinaţie, inclusiv pe Jebel Jais, cel mai înalt vârf din Emiratele Arabe Unite, de la Basecamp-ul Jais şi Centrul de zbor cu parapanta Jais Wings, la o platformă fixă pentru baloane cu aer cald, Earth Hotels Altitude şi multe altele. Investiţiile vor sprijini, de asemenea, segmentul de retail, industria ospitalităţii şi domeniul cultural, conform autorităţii. Un exemplu relevant este dezvoltarea, la o scară uriaşă, a unei faleze, de către compania Marjan, construcţia de noi hoteluri de talie mondială, a unei ferme de scoici şi a unei instalaţii de artă acţionată de vânt - Flying Arch.

Proiectul se concentrează pe noua strategie a Emiratului, axată pe natură, agrement, aventură, accesibilitate şi autenticitate. Făcând apel la cei care caută experienţe sigure şi volubile în noul normal al călătoriilor, toate proiectele au la bază standarde şi procese ce vizează sustenabilitatea.

Votat drept Capitală a Turismului din Golf pentru al doilea an consecutiv, numit primul oraş din întreaga lume ca fiind "sigur", titlu acordat de la Bureau Veritas, şi primind distincţia "Safe Travels" din partea World Travel and Tourism Council, Ras Al Khaimah a condus revenirea sectorul turismului prin inovaţie continuă, siguranţă şi comunicare.

Raki Phillips, director executiv al Autorităţii pentru Dezvoltare Turistică a Ras Al Khaimah, a declarat: "Am avut parte de o perioadă incredibil de aglomerată şi proactivă la RAKTDA, pe măsură ce Emiratul evoluează într-o destinaţie globală acreditată. Acest plan amplu de investiţii demonstrează în continuare hotărârea şi angajamentul nostru faţă de turism, în ciuda provocărilor globale cu care s-a confruntat anul trecut şi care continuă să zdruncine industria noastră şi astăzi. Aceste proiecte se aliniază, de asemenea, cu viziunea şi strategia noastră de a merge mai departe cu noua noastră identitate vizuală, bazată pe topografia naturală a destinaţiei - marea, deşertul şi, bineînţeles, munţii noştri spectaculoşi - precum şi dorinţa noastră de a progresa, creşte şi evolua în ton cu aspiraţiile şi nevoile turistice."

Totodată, Alison Grinnell, CEO al RAK Hospitality Holding, a spus: "Pe măsură ce ne croim drumul prin noul normal, asistăm la o reinventare a sectorului călătoriilor şi al ospitalităţii. Abilitatea noastră de a construi în mod durabil, în special pe Jebel Jais, cu o serie de oferte din zona ospitalităţii, precum Earth Hotels şi Mantis Collection, cu cabane de lux ecologice, dar şi cu atracţii accesibile, vor întări poziţionarea Ras Al Khaimah ca destinaţie turistică de top. Mai mult, dezvoltările noastre hoteliere pe scară largă, în special pe insula Marjan, cu brandul Movenpick, reprezintă un pas real către încrederea reînnoită în industria noastră".

Printre proiectele Ras Al Khaimah se numără:

La munte:

-Earth Hotels Altitude, un concept de hotel pop-up, bazat pe principii eco şi prevăzut să includă 15 unităţi de cazare complet echipate, un centru de activităţi şi piscină.

-Saij, A Mantis Collection Mountain Lodge, proiect care cuprinde 35 de cabane de lux, va oferi un refugiu pur montan, cancentrat atât pe natură, cât şi pe minte, corp şi suflet şi care va organiza drumeţii ghidate, sesiuni de meditaţie şi experienţe creative.

-Cloud7 Camp Jebel Jais - experienţa supremă de glamping, cu 30 de unităţi de cazare construite din materiale sustenabile.

Investiţii de 111,5 milioane de euro pentru dezvoltarea turismului în Emiratul Ras Al-Khaimah

-Noua tabără de bază Jais va oferi cazare la preţuri accesibile entuziaştilor de drumeţii în aer liber, căutătorilor de emoţii pure şi iubitorilor de natură, precum şi o serie de activităţi precum yoga, sau gătit direct în natură şi va servi drept centru de agrement la baza munţilor.

-Jais Yard - un sat F&B, cu camionete ce servesc mâncare, chioşcuri, restaurante amenajate în camioane de epocă, cinematograf în aer liber şi zone de joacă pentru copii, care vor atrage noi vizitatori pe Jebel Jais.

-Jais Wings - iubitorii de aventură vor putea sări cu parapanta din vârful Jebel Jais şi vor ateriza pe platforme dedicate, construite lângă Insulele Saraya şi Al Rams. Acesta va fi primul loc gândit special pentru parapante, din toate ţările membre GCC (Gulf Cooperation Council).

-Platforma Baloanelor, de pe care se vor ridica baloane fixe, umplute cu aer cald, din nacela cărora vizitatorii vor putea admira frumuseţea infinită a muntelui Jebel Jais.

-Jais Swing - un leagăn instagramabil care va oferi privelişti uimitoare şi o oportunitate unică de conţinut pentru canalele de social media şi nu numai.

-Wadi Track, în Wadi Showka va avea o nouă pistă pentru biciclete, care va fi locul perfect pentru pasionaţii de ciclism, indiferent de vârstă.

-Bazându-se pe bogatul său portofoliu de evenimente organizate în aer liber şi recunoscut la nivel internaţional, Ras Al Khaimah va găzdui prima experienţă de drumeţii "HIGHLANDER" din GCC în noiembrie 2021. HIGHLANDER, singura asociaţie internaţională de drumeţii certificată din lume, este renumită pe scară largă pentru experienţele unice pe care le curează.

La mare:

-Dezvoltarea unei super-faleze de către compania Marjan, proiect ce va îngloba un cartier, un parc acvatic, o trambulină de agrement, piscină, sală de sport în aer liber şi va găzdui o gamă largă de furnizori de produse alimentare şi băuturi.

-Ferma de Scoici de la Al Hamra Marine va oferi scufundări în căutarea de stridii/scoici, sesiuni de gătit live, experienţe pentru familii şi copii, precum şi activităţi culturale. Fiind o primă atracţie de acest fel din Emiratele Arabe Unite, va sprijini şi îmbunătăţi înţelegerea ecosistemului marin, cu specii de alge şi castraveţi de mare despre care vizitatorii vor învăţa în cadrul fermei.

Investiţii de 111,5 milioane de euro pentru dezvoltarea turismului în Emiratul Ras Al-Khaimah

În deşert şi pe pământ:

-Cloud7 Camp AlSawan - o experienţă de glamping de lux, cu 60 de unităţi de cazare, unde oaspeţii pot afla de ce este nevoie pentru a deveni agricultor.

-Flying Arch @Manar Mall va fi prima structură aeriană de acest fel din regiune. Va avea 130 de metri şi va fi compusă din peste 1,5 milioane de noduri şi aproximativ 300 km de sfoară, elemente care, cu ajutorul vântului, vor crea o coregrafie de forme şi culori în continuă schimbare.

-Luminaze la Manar Mall va fi o instalaţie de artă, estetică şi jucăuşă, bazată pe un labirint

-uşor de parcurs, ideal pentru activităţi de familie şi echipă.

-Ras Al Khaimah îşi va consolida, de asemenea, infrastructura de cazare prin deschiderea de noi hoteluri, cum ar fi noul Mövenpick Resort Al Marjan Island, cu 418 camere şi vedere directă la mare. Oaspeţii pot alege dintre camere de familie de dimensiuni mari, apartamente sau 28 de vile amplasate pe malul mării, cu piscine şi grădini private. Viitoarea insulă Hampton by Hilton Al Marjan, care va cuprinde 515 camere, va fi cel mai mare Hampton by Hilton la nivel global şi primul care va oferi un concept de complex all- inclusive. Alte deschideri noi includ Insula Radisson Al Marjan, cu 388 de camera şi InterContinental Mina Al Arab, cu 351 de camere.

Pe lângă anunţarea de noi proiecte, autoritatea a anunţat că s-au făcut progrese semnificative în dezvoltarea mai multor atracţii turistice anunţate:

-Sky Room, cea mai înaltă sală de şedinţe din Emiratele Arabe Unite, care poate găzdui

-până la 10 persoane.

-Wingsuit Diving Platform - prima platformă de sărituri în apă din Emiratele Arabe Unite, destinată profesioniştilor şi "casa" lui Khalifa Al Ghafri, sportiv cunoscut şi sub numele de

-"Batman din Emirate".

-Jais Sledder, un circuit de bob cu o lungime de 1.840 de metri, ce va fi cea mai lungă pistă din regiune, programată să fie finalizată în al treilea trimestru al acestui an.

-Jais Eco-Golf - un mini-teren de golf cu 9 găuri, cu două până la trei platforme.

Investiţii de 111,5 milioane de euro pentru dezvoltarea turismului în Emiratul Ras Al-Khaimah

-Prima tabără de explorare Bear Grylls din lume a fost deschisă pe muntele Jebel Jais anul trecut, iar din februarie 2021 oferă 9 spaţii noi de cazare, rotunjind numărul total al acestora la 30 de cabine.

-Cel mai înalt restaurant din Emiratele Arabe Unite, 1484 By Puro pe Jebel Jais, va fi îmbunătăţit şi extins pentru a crea o experienţă culinară memorabilă.

-Lucrările de îmbunătăţire a siguranţei drumeţiilor pe Jebel Jais sunt, de asemenea, în curs de desfăşurare, inclusiv instalarea de marcaje şi reflectoare, implementarea punctelor de înregistrare pe traseu pentru drumeţi, restaurare unora dintre trasee şi dezvoltarea unora noi, montarea de panouri de siguranţă şi informaţii, precum amenajarea unei zone cu duşuri şi bănci de picnic umbrite, în locuri frecventate de drumeţi.

Autoritatea de Dezvoltare Turistică a Ras Al Khaimah (RAKTDA) a fost înfiinţată în mai 2011 de către guvernul Ras Al Khaimah. Ras Al Khaimah TDA îşi propune să dezvolte infrastructura turistică a Emiratului şi să impună Ras Al Khaimah ca o destinaţie de talie mondială pentru călătoriile în scop turistic şi de afaceri, creând oportunităţi de investiţii durabile şi îmbunătăţind calitatea vieţii pentru rezidenţii săi. Pentru a-şi atinge obiectivele, Ras Al Khaimah TDA are un mandat guvernamental pentru a licenţia, reglementa şi monitoriza industria turismului şi ospitalităţii din Emirat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb