Investiţii de 12 milioane euro într-o comună vrânceană, pentru atragerea turiştilor

ANA FELEA
Ziarul BURSA #Companii / 19 octombrie 2022

Investiţii de 12 milioane euro într-o comună vrânceană, pentru atragerea turiştilor

Vizantea-Livezi este o comună din Vrancea, aflată în nordul judeţului, în valea râului Vizăuţi, şi pe care primarul vrea să o transforme în prima staţiune balneoclimaterică din zonă. În acest sens, edilul Dragoş Ciubotaru a anunţat că, în următorii doi ani, acolo vor fi investiţi 12 milioane de euro, cea mai mare parte a sumei fiind dedicată construirii unei baze de tratament , investiţie susţinută de Compania Naţională de Investiţii.

Ideea îi aparţine primarului Dragoş Ciubotaru, care spune că întregul plan de dezvoltare a comunei este susţinut de potenţialul fantastic al zonei. Mai exact, în Vizatea-Livezi se găsesc izvoare cu ape minerale cu proprietăţi curative cunoscute de 130 de ani şi care au deja certificarea Ministerului Sănătăţii. Plecând de la această comoară a comunei, Dragoş Ciubotaru a realizat un proiect ce prevede construirea unei baze de tratament moderne pentru care a accesat fonduri de la Compania Naţională de Investiţii. Doar acest proiect are o valoare de 8 milioane de euro.

"Este vorba despre o investiţie care pune în valoare izvoarele minerale sulfuroase şi sărate pe care le avem la Vizantea-Livezi, o investiţie care era foarte necesară, atât pentru sănătatea oamenilor, cât şi pentru dezvoltarea turistică a zonei. La noi e o zonă foarte frumoasă, din păcate dezvoltată zero pentru că nu am avut parte de proiecte pe zona de valorificare a izvoarelor şi turism. Preţul este unul major, care integrează atât parte de cazare, cât şi pe cea de restaurante, bază de tratament propriu-zisă care nu este numai bază de tratament, este o clădire cu amprentă de 1.500 de metri pătraţi, cu subsol, parter şi un etaj. Nu avem doar tratament, ci avem şi parte de agrement, avem piscină de fizioterapie, relaxare, dar avem şi tot felul de cabinete, de exfolieri faciale, beauty şi aşa mai departe. Evident, avem tratamentul cu apă minerală sulfuroasă, băi la cadă şi tot felul de proceduri. Avem aparatură de aproximativ 1 milion de euro, finanţată deja", a declarat primarul Drogoş Ciubotaru.

În paralel, în zonă vor fi derulate şi alte proiecte menite să atragă turişti de toate vârstele. În total, investiţia se ridică la 12 milioane de euro.

"Lângă amplasamentul bazei de tratament avem teren de aproximativ 27 de hectare, unde vom pune în valoare un roller coaster. Vrem să facem şi locul de joacă pentru copii şi un parc aventura şi ne dorim tare mult ca în următorii doi ani să le facem pe toate, astfel încât oamenii să vină cu drag, pentru că zona este foarte frumoasă şi să le putem oferi tot felul de activităţi pentru petrecerea timpului", a explicat primarul comunei Vizantea-Livezi.

Lucrările au demarat în luna august, iar termenul de execuţie este de 24 de luni. Investiţia de la Vizantea-Livezi reprezintă cea mai mare investiţie de la zero realizată în ultimii ani, în turismul balnear din România.

(Articol preluat din Revista BURSA Construcţiilor)

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bani aruncati

    Va fi la fel ca in Covasna, cu acele centre de tratament pe baza de ape minerale, construite din fonduri UE si care stau cu lacatul pus pe ele

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb