Investiţiile Corporaţiei Financiare Internaţionale în ţara noastră ar putea ajunge la 700 milioane de dolari

Ziarul BURSA #Politică / 8 aprilie 2004

Investiţiile Corporaţiei Financiare Internaţionale (CFI) ar putea atinge în România, în următorii ani, aproximativ 700 milioane de dolari, a declarat ieri, la finalul unei întîlniri cu ministrul Afacerilor Externe, Mircea Geoană, directorul pentru Europa de Sud-Est şi Asia al CFI, Khosrow Zamani.

CFI, a arătat Khosrow Zamani, citat de Rompres, este interesată să investească în continuare în România în sistemul energetic, în cel de distribuţie a gazelor, în sistemul bancar, dar şi în alte sectoare, precum cel al întreprinderilor mici şi mijlocii sau al pieţei de valori.

La rîndul său, ministrul Afacerilor Externe a subliniat faptul că, în ultimii patru ani, nivelul de investiţii al CFI, "braţul privat al Băncii Mondiale", a crescut de la 150 milioane de dolari la 500 milioane de dolari, estimaţi pentru finalul acestui an. Aceste investiţii au fost realizate în reforma şi privatizarea sistemului medical din România, în sectorul bancar, alături de BERD, CFI fiind al doilea investitor strategic în prima fază a privatizării BCR, şi există în prezent interes din partea CFI pentru investiţii în privatizarea companiilor de gaz şi electricitate româneşti.

Mircea Geoană a venit totodată cu propunerea găsirii, împreună cu CFI, a unor resurse suplimentare pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii din România, la nivelul teritoriului şi mai ales în oraşele mici, pentru a fi sprijinite în a deveni clienţi şi furnizori pentru marile reţele de supermarketuri. CFI şi partea ro-mâ-nă ar putea organiza de asemenea în toamna acestui an o conferinţă pe teme economice, pentru analizarea perspectivelor de dezvoltare a ţării noastre.

Şeful diplomaţiei române a ţinut să remarce că, pe lîngă un partener financiar important, CFI oferă şi consultanţă României în "proiectul strategic numărul unu" al ţării noastre şi anume conducta Constanţa-Oinsali (Croaţia), pentru transportul de petrol din zona Mării Caspice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb