Investiţiile private, salvarea staţiunii Băile Herculane

VLAD DOBREA
Ziarul BURSA #Companii / 6 noiembrie 2019

Hotel Afrodita înainte şi după restaurare

Hotel Afrodita înainte şi după restaurare

Grupul Bacolux Hotels a investit 10 milioane de euro în două hoteluri din staţiune

Băile Herculane ar fi putut fi una dintre principalele staţiuni balneoclimaterice cu mii de turişti, însă autorităţile au preferat să o lase în paragină. Cu o istorie îndelungată, staţiunea este una dintre cele mai vechi din lume şi cea mai veche din Europa, prima menţiune a sa datând din 153 d.Hr. Însăşi împărăteasa imperiului Austro-Ungar, Sisi s-a îndrăgostit de acest loc şi avea chiar şi o reşedinţă aici. O vilă care pe atunci se numea Casa Tatartzy, iar astăzi poartă numele de Vila Elisabeta.

Investitorii privaţi pare că au înţeles potenţialul staţiunii şi încet, încet încearcă să o readucă la viaţă şi să-i redea frumuseţea de altădată.

Un astfel de exemplu este dat de Grupul Bacolux Hotels, o companie cu capital 100% românesc, care a investit aproximativ 10 milioane de euro în redeschiderea şi reamenajarea a două hoteluri în staţiune. Astfel, compania a reintrodus în circuitul turistic complexul Diana în 2011 şi Afrodita Resort & Spa în anul 2012, iar în anul 2017 a finalizat una din cele mai importate investiţii şi anume asigurarea cu apă termală a complexelor pe care le deţine. Grupul a forat propriul izvor de apă termosulfuroasă iniţial, o investiţie estimată iniţial la 250.000 de euro, care a ajuns la 300.000 de euro.

În urma acestor investiţii, Bacolux a reuşit să atragă aproximativ 45% din totalul numărului de turişti din piaţa locală. Potrivit reprezentanţilor grupului, înnoptările au crescut cu 68% între perioada 2014-2018. Anul trecut, numărul oaspeţilor în cele două hoteluri a fost de aproximativ 45.000, iar în 2019 Grupul se aşteaptă la o creştere de peste 60%.

Datele Grupului arată că aproximativ 30% din turiştii care se cazează la ei vin prin intermediul agenţiilor de turism.

Diana Resort este primul dintre marile hoteluri din Băile Herculane care a început investiţiile pentru a crea standarde confortabile pentru oaspeţii săi şi acum oferă 440 de locuri de cazare în 220 de camere recent renovate.

Afrodita Resort & Spa dispune de 220 de camere, răspândite pe 10 nivele şi două saloane Restaurant Premier cu 450 de locuri sau Restaurant Labyrinth cu 250 de locuri.

Povestea Bacolux a început cu mai bine de două decenii în urmă, sub forma unei afaceri de familie. Primul activ preluat a fost Hanul Craioviţa, achiziţionat în 2005 şi transformat în Hotel Craioviţa. În 2007 a fost deschisă pensiunea Bacolux din Buşteni, proiectată iniţial ca şi casă de vacanţă. Anul 2010 a adus lanţul Bacolux în Băile Herculane, prin achiziţia Hotelului Diana. Hotelul Afrodita a fost deschis în 2012.

Grupul Bacolux Hotels, însumează 1000 de locuri de cazare în Herculane, Craiova şi Buşteni, cu o tradiţie de 25 de ani în industria ospitalităţii din România.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. "Investitorii privaţi pare că au înţeles potenţialul staţiunii". Mie mi se pare corect "Investitorii privati par ca au inteles..." Dupa epoca Dancila e cam greu sa mai stii ce e corect si ce nu.

    1. Este echivalentul lui "se pare ca investitorii au inteles".

      1. Felicitari. E imbucurator ca mai sunt oameni care-si pun astfel de probleme.

      2. Il somam pe Make sa-si spuna parerea. 

      3. A mea este ca ambele formulari sunt corecte. A dvs. e clar de ce, a autorului pentru ca poate fi citita ca o inversiune - (se) pare ca investitorii privati au inteles..."

      4. La subiect - domnule Dobrea, pentru ca tenta publicitara a articolului sa nu fie chiar atat de stridenta, nu credeti ca ati fi putut sa-l trageti mai catre business, mai catre informatie? Stiti dvs. (sau daca nu stiti, va explica Make) regula celor 5W ai jurnalismului de informatie... 

    Mă bucur enorm pt investițiile făcute în Herculane. E un loc superb și drag sufletului meu. Recomand cu toată încrederea stațiunea Herculane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb