Investiţiile publice locale - în drumuri şi canalizări

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Publice / 7 ianuarie 2004

Un sfert din bugetul Sucevei este alocat reabilitării drumurilor

Circa 25% din bugetul prognozat pentru 2004 al municipiului Suceava va fi alocat reabilitării drumurilor şi curăţeniei, a declarat, citat de Rompres, domnul Marian Ionescu, primarul municipiului. Domnia sa a afirmat că municipalitatea se va zbate şi pentru atragerea de fonduri extrabugetare, în principal de la Uniunea Europeană. Primarul Sucevei a reamintit de programul ISPA ce prevede reabilitarea reţelelor de apă, modernizarea Staţiei de epurare a apelor uzate, îmbunătăţirea calităţii apei în cartierul Burdujeni şi consolidarea digului de la captarea de apă de la Berchişeşti, sursă din care este alimentat aproape întreg municipiul reşedinţă de judeţ. Investiţia este de 77 de milioane de euro, din care 25% va reprezenta contribuţia de la bugetul local pentru realizarea documentaţiilor.

Piteştiul finalizează modernizarea centrului civic

Consiliul Local Piteşti dispune în acest an de un buget mai mare cu 17% în comparaţie cu cel din anul 2003. Planul de cheltuire a banilor a generat în ultima şedinţă de consiliu dispute aprinse. Majoritatea consilierilor a optat pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor la două mari obiective: modernizarea centrului civic, etapa a treia, şi a Pieţei "Ceair", piaţă agroalimentară reprezentativă a oraşului Piteşti.

Slatina vrea să intre mai repede în Europa

Primăria Slatina îşi propune în 2004 să facă investiţii în infrastructura edilitară. Planurile municipalităţii vizează realizarea reţelelor de alimentare cu apă şi gaze naturale în cartierele mărginaşe ale oraşului şi finalizarea a zeci de locuinţe sociale.

Pentru acestea din urmă, primarul Gheorghe Păunescu spune că vor fi necesare peste 30 miliarde de lei, pentru care există fonduri. Potrivit primarului, acţiunile fac parte dintr-un plan desfăşurat sub deviza "Slatina - oraş european". Pînă în prezent primăria a reuşit să modernizeze toate străzile din centrul oraşului, să dea în folosinţă 60 de locuinţe sociale şi 935 de locuinţe construite prin ANL şi să doteze toate unităţile de învăţămînt cu centrale termice proprii.

Autorităţile gălăţene, preocupate de locuinţe şi iluminat stradal

Construirea a 700 de apartamente pentru tineri, finalizarea iluminatului stradal, refacerea a 40% din reţeaua de canalizare şi plantarea unui milion de puieţi pentru consolidarea perdelei verzi a oraşului, reprezintă priorităţile municipalităţii gălăţene în 2004.

Primarul Dumitru Nicolae a declarat, pentru Rompres, că, în 2004, vor fi date în folosinţă primele locuinţe în megacartierul Siret, amplasat între Galaţi şi Brăila, şi "se vor face paşi importanţi" în dezvoltarea parcului industrial din Zona Liberă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb