Investitorii americani au cumpărat un volum record de acţiuni europene

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 septembrie 2013

Investitorii americani au cumpărat un volum record de acţiuni europene

Investitorii americani au cumpărat, în primele şase luni ale anului, un volum important de acţiuni pe bursele din Europa, acesta atingând nivelul maxim al ultimilor 36 de ani, potrivit unui raport realizat de divizia de strategie europeană a băncii "Goldman Sachs", în baza datelor Trezoreriei SUA, anunţă Financial Times.

Achiziţiile efectuate de fondurile de pensii şi alţi investitori mari din SUA au însumat 65 de miliarde dolari - cel mai ridicat nivel din 1977, şi reprezintă un semn de încredere în capacitatea Europei de a-şi reveni din criza datoriilor suverane.

Semnele redresării economice şi creşterea încrederii întreprinzătorilor au readus încrederea în rândul investitorilor americani, care aşteaptă, totodată, ca rezultatele pe care le vor obţine companiile în a doua jumătate a anului să susţină cotaţiile bursiere, potrivit Financial Times.

"Contextul economic face din Europa o investiţie atractivă. Ne aşteptăm ca acţiunile companiilor europene să crească în continuare, odată cu recuperarea înregistrată la nivelul întregii regiuni", a declarat Eddie Perkins, directorul diviziei de investiţii în acţiuni pe pieţe internaţionale din cadrul "Goldman Sachs Asset Management".

La rândul său, Robert Parkes, strateg la HSBC, adaugă: "Observăm câştiguri surprinzătoare ale companiilor, ceea ce va impulsiona acţiunile europene".

Potrivit grupului bancar britanic HSBC, acţiunile europene sunt încă subevaluate cu 15% comparativ cu media pe termen lung, în pofida creşterilor din ultimul an. Cotaţiile de pe bursele europene au crescut cu 27% din iunie anul trecut.

Dar, Financial Times atrage atenţia că pieţele de capital se confruntă totuşi cu riscuri substanţiale, printre care un posibil atac SUA asupra Siriei, temeri privind instabilitatea pieţelor emergente şi posibilitatea unei noi agravări a crizei din zona euro.

Evoluţia slabă a pieţelor emergente este în mod deosebit un motiv de îngrijorare pentru companiile europene, întrucât acestea obţin aproximativ o treime din venituri din astfel de regiuni. O încetinire economică mai puternică decât arată estimările ar afecta veniturile şi profiturile companiilor din Europa, potrivit Financial Times. Publicaţia britanică mai notează că, în pofida riscurilor, faptul că acţiunile europene sunt încă ieftine încurajează fondurile americane să investească mai mult.

Sectoarele preferate de "Goldman Sachs" şi HSBC pentru investiţii sunt cel financiar, de telecomunicaţii şi utilităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb