Investitorii au demarat strategiile de Roll-over pe aur

Cristina Pădure
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 august 2011

În sesiunea de miercuri, la bursa sibiană s-au încheiat 3.073 contracte, din 722 tranzacţii cu o valoare aferentă de 22,09 milioane lei. La jumătatea sesiunii de tranzacţionare, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 1%, fără să fie influenţate de publicarea unor date sub aşteptări privind mediul de afaceri din Germania şi despre producţia industrială din Uniunea Europeană.

Pe piaţa mărfurilor s-au observat 569 de contracte SIBGOLD, încheiate în majoritate pe scadenţa octombrie, interesul speculatorilor pentru acest produs cu mărimea de o uncie de aur, venind în contextul evoluţiei corelate cu pieţele externe. Pentru scadenţa din această lună, cotaţia SIBGOLD scădea cu 58,3 dolari iar pentru august cu 59,8 dolari. În acelaşi timp, mulţi investitori s-au "mutat" deja pe scadenţa octombrie, observându-se strategiile de roll-over, adică rostogolirea poziţiilor deschise de pe scadenţa care se încheie (august) pe cea următoare (octombrie). Pentru contractul SIBGOLD preţul de lichidare la scadenţă a poziţiilor rămase deschise este egal cu cotaţia A.M. de referinţă a aurului comunicată de London Gold Market Fixing Ltd. din ziua scadenţei. Pe piaţa londoneză uncia de aur a fost cotată la 1850,00 $/uncie.

Euro s-a devalorizat uşor miercuri dimineaţa în faţa dolarului, pe o piaţă volatilă în aşteptarea discursului preşedintelui Fed de vineri şi pe fondul scăderii ratingului Japoniei de catre Moody`s. Moneda unică europeană a fost cotată marţi de Banca Naţională a României (BNR) la 4,2488 lei, valoare cu 0,91 bani mai mică decât cea afişată în ziua anterioară. Pe bursa sibiană, investitorii au cotat un euro la 4,265 lei pentru scadenţa septembrie şi la 4,275 lei pentru decembrie.

Sibex disclaimer: Comentariul a fost realizat conform datelor din piaţă de la ora 17.00, după aceasta urmând să apară modificări ale numărului total de contracte, poziţiilor deschise şi, respectiv, valorii cotaţiilor, datorită programului de tranzacţionare prelungit până la ora 19.00. Datele exacte sunt disponibile pe site-ul www.sibex.ro., secţiunea rapoarte de tranzacţionare, după ora 19.20.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb