Investitorii italieni vor să îmbunătăţească imaginea românilor

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 6 noiembrie 2007

Investitorii italieni vor să îmbunătăţească imaginea românilor

Investitorii italieni lucrează la iniţiative menite să creeze o imagine corectă despre români, a declarat, ieri, preşedintele Unimpresa România, Marco Tempestini, în cadrul întrevederii avute la Palatul Victoria cu premierul Călin Popescu-Tăriceanu. Şeful Executivului a arătat că membrii Unimpresa, oameni de afaceri care îşi desfăşoară activitatea în România, pot transmite un mesaj real şi pozitiv despre români, deoarece ei lucrează direct cu aceştia şi îi cunosc. "Nu vă ascund că vreau să vă cer să contribuiţi la destinderea situaţiei care s-a creat, temerile de care sunt cuprinşi. Vă rog să contribuiţi la componenta de comunicare legată de numeroşii români care lucrează cinstit, corect şi pe care îi cunoaşteţi", a afirmat şeful Executivului. Tempestini a subliniat, cu acest prilej, că asociaţia pe care o conduce lucrează deja la iniţiative menite să creeze o imagine corectă a românilor. "Noi cunoaştem bine marea majoritate a românilor, care sunt oameni muncitori, care îşi văd de treaba lor", a arătat preşedintele Unimpresa.

La rândul lui, ambasadorul Italiei la Bucureşti, Daniele Mancini, a apreciat pachetul de măsuri pe care Guvernul României doreşte să îl pună în aplicare pentru a intensifica relaţia de colaborare cu autorităţile italiene. Mancini a subliniat că Italia şi România au în continuare o relaţie bilaterală excelentă.

În cadrul întâlnirii, Tăriceanu şi-a exprimat îngrijorarea faţă de atitudinile xenofobe apărute în ultimele zile, care creează reacţii puternice emoţionale în rândul opiniei publice. Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu le-a cerut oamenilor de afaceri italieni să contribuie la detensionarea situaţiei existente în Italia în acest moment, în privinţa atitudinii faţă de românii care muncesc în Peninsulă.

Premierul Tăriceanu le-a prezentat oamenilor de afaceri italieni şi măsurile pe care le are în vedere Guvernul în această situaţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb