Ioan Gyuri Pascu a murit

Mina Irina
Ziarul BURSA #Miscellanea / 26 septembrie 2016

Ioan Gyuri Pascu (Sursa foto: Wikipedia)

Ioan Gyuri Pascu (Sursa foto: Wikipedia)

Actualizare 14:03 Tăriceanu: "Ioan Gyuri Pascu - un om de mare valoare pe care l-am cunoscut şi l-am admirat"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a transmis, pe pagina sa de Facebook, condoleanţe la moartea lui Ioan Gyuri Pascu, despre care spune că a fost unul dintre "talentaţii artişti ai României - cântăreţ, actor, umorist şi scriitor, om de mare valoare".

"Lumea artistică este astăzi din nou în doliu. Am aflat cu profundă tristeţe de moartea unuia dintre talentaţii artişti ai României, cântăreţ, actor, umorist şi scriitor, un om de mare valoare pe care l-am cunoscut şi l-am admirat", a scris Tăriceanu.

El a amintit de colaborarea dintre Radio Contact şi Gyuri Pascu, împreună cu Divertis.

"După anii '90, Ioan Gyuri Pascu a bucurat generaţii întregi cu textele sale satirice şi personajele inspirate din viaţa societăţii româneşti, dar şi cu muzica sa. Îmi aduc aminte cu plăcere că în anul 1993 Radio Contact i-a acordat titlul de 'compozitorul anului'. A urmat o lungă şi frumoasă colaborare între Radio Contact şi Gyuri împreună cu Divertis, colaborare care ne-a făcut să ne simţim prieteni. Ultima dată l-am văzut jucând cu măiestrie rolul lui Cadâr în piesa 'Take, Ianke şi Cadâr' de Victor Ion Popa. Doresc să transmit sincere condoleanţe familiei îndurerate. Îi voi păstra o frumoasă amintire. Dumnezeu să îl odihnească în pace!", a mai scris Tăriceanu, conform sursei citate.

(M.I.)

---------

Actualizare 13:19 Cioloş: "Ioan Gyuri Pascu a fost un artist complet şi astfel ne va rămâne în amintire"

Premierul Dacian Cioloş a transmis un mesaj de condoleanţe, pe pagina sa de Facebook, la moartea lui Ioan Gyuri Pascu, afirmând că acesta va rămâne în amintirea colectivă ca un "artist complet".

"Mi-ar fi foarte greu să îmi imaginez astăzi momentul de cotitură al anilor '90 fără satira politică, umorul, subtilitatea şi energia Grupului Divertis, asupra căruia Ioan Gyuri Pascu şi-a pus amprenta originalităţii şi sensibilităţii, cu curajul şi dezinvoltura izvorâte din bunul simţ şi profunzimea cu care înţelegea vremurile. Talentul şi popularitatea sa au crescut în timp şi au devenit mai puternice prin ideile promovate, conturând un profil în care se regăsesc mulţi din cei ai generaţiei noastre. Ioan Gyuri Pascu a fost un artist complet - actor creativ şi muzician inspirat, om al cuvântului vorbit şi scris, spontan şi profund spiritual - şi astfel ne va rămâne în amintire. Condoleanţe familiei şi prietenilor! Drum Bun, Gyuri", a scris premierul.

(M.I.)

--------

Actualizare 11:40 Alina Gorghiu şi Liviu Dragnea, condoleanţe la moartea lui Gyuri Pascu

Actorul Ioan Gyuri Pascu va rămâne veşnic în sufletele românilor, care îşi vor aminti de el cu zâmbetul de buze, spune preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Ioan Gyuri Pascu, vei rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna! Ne vom aminti de tine cu zâmbetul pe buze! Dumnezeu să te odihnească, Gyuri!", a scris Dragnea, astăzi, pe Facebook.

De asemenea, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a postat pe pagina sa de socializare un clip al melodiei "Alerg printre stele", compusă şi interpretată de Ioan Gyuri Pascu.

"Aşa aş vrea să ni-l amintim cu toţii... Dumnezeu să îl odihnească în pace!", a scris Gorghiu.

(L.B.)

-----------

Actualizare A 11:19 Tudor Chirilă: "Lui Gyuri Pascu îi datorez lansarea în muzică; a crezut în muzica Vama Veche"

Cântăreţul şi actorul Tudor Chirilă spune, pe pagina sa de Facebook, că îi datorează lui Ioan Gyuri Pascu lansarea în muzică, acesta fiind primul producător care a crezut în formaţia Vama Veche şi s-a încumetat să finanţeze primul disc al trupei.

"Lui Gyuri îi datorez lansarea în muzică. A fost primul producător care a crezut în muzica Vama Veche şi s-a încumetat să finanţeze primul nostru disc - «Nu am chef azi» ", a scris Tudor Chirilă.

În opinia lui Tudor Chirilă, apropiaţii lui Ioan Gyuri Pascu au fost cei mai câştigaţi, pentru că s-au aflat ''în raza de acţiune a sensibilităţii artistului''.

"Cred că bunul simţ, modestia exagerată şi un anumit tip de frământare interioară specifică oamenilor cu suflet mare au frânat o carieră care ar fi meritat mult mai mult. Cei apropiaţi însă (printre care, din nefericire, nu mă aflu) au fost cei mai câştigaţi pentru că s-au aflat în raza de acţiune a sensibilităţii lui. Dumnezeu să te odihnească, Gyuri", a afirmat Tudor Chirilă, conform sursei citate.

(M.I.)

-------

Actualizare 10:44 Maia Morgenstern: "S-a stins prea devreme"

Actriţa Maia Morgenstern a povestit despre bucuria jocului pe scenă alături de regretatul actor şi despre faptul că l-a admitat pe Ioan Gyuri Pascu pentru umorul său şi modul în care ştia să cânte, potrivit Digi24.

"Am avut ocazia să fiu colega de scenă cu Ioan Gyuri Pascu, am fost în turnee împreună, am jucat Caragiale împreună, îl admir şi l-am admirat pentru umorul lui, pentru modul în care ştia să cânte. Nu mă lasă indiferentă această veste, e un lucru care ma mâhneşte foarte tare, s-a stins prea devreme", a mărturisit actriţa Maia Morgenstern.

Legat de cele mai frumoase amintiri, actriţa a povestit: "Turneele pe care le-am avut împreună, bucuria jocului pe scenă, bucuria serilor în care îşi povestea amintirile".

Maia Morgenstern a mai spun despre Ioan Gyuri Pascu că "era un artist, ştia să cânte foarte frumos, avea umor, avea naturaleţe, avea bucuria de a juca, de a performa" şi "era un om de o discreţie desăvârşită".

Legat de cum ar trebui să rămână în amintirea tuturor Ioan Gyuri Pascu, arstista a declarat: "Fiecare îşi va aduce aminte de el, aşa cum poate, cum va şti, există înregistrările care ne vor aminti de ceea ce ne-a adus frumos, vesel şi plin de farmec Ioan Gyuri Pascu".

(M.I.)

-------

Actualizare 09:31 Monica Anghel: "Gyuri era un om extraordinar de sensibil; avea nevoie de foarte multă dragoste"

Monica Anghel a declarat că Gyuri era un om extraordinar de sensibil şi că avea nevoie de foarte multă dragoste, pe care şi el ştia să o ofere necondiţionat, potrivit Antena3.

"Da, am fost foarte apropiaţi am şi lucrat împreună, în teatru, în concerte, pentru că Gyuri nu a fost doar un actor, a fost un cântăreţ, un poet, un artist. Din păcate, în ultima perioadă nu ne-am mai întâlnit. Îmi pare rău că s-a întâmplat acest lucru, dar vreau să vă spun că Gyuri era un om extraordinar de sensibil. Avea nevoie de foarte multă dragoste, pe care şi el ştia să o ofere necondiţionat. Oricui", a afirmat Monica Anghel.

(M.I.)

---------

Actualizare 09:14 Jojo: "Gyuri era cu adevărat special; era definiţia artistului frumos boem"

Ioan Gyuri Pascu era definiţia artistului frumos boem, un amestec exploziv de talent, carismă şi inteligenţă umană şi artistică, spune Cătălina Grama (Jojo), pe pagina sa de Facebook.

"Gyuri era cu adevărat special, aş putea spune unic chiar. Un amestec exploziv de talent, carismă şi inteligenţă umană şi artistică. V-a bucurat de-a lungul vieţii sale pe mulţi dintre voi cu umorul lui fantastic, mai ales în perioada anilor săi la Divertis. A făcut film şi teatru, a scris şi a cântat din toată inima cu mesaj, boem, aşa cum i-a stat lui cel mai bine. Gyuri era definiţia artistului frumos boem, a artistului real, interesat mereu de artă şi de ceea ce poate face pentru ea şi prin intermediul ei cu chitara, stiloul sau un scenariu în mână", a scris Jojo.

Totodată, actriţa îi mulţumeşte lui Ioan Gyuri Pascu pentru toate momentele petrecute împreună.

"L-am preţuit şi a fost primul om cu care am avut primul schimb de replici la prima mea apariţie în cadrul grupului Divertis. Îi datorez multe dintre personajele mele, mult din curajul şi îndrăzneala pe care le-am căpătat jucând comedie. M-a încurajat şi m-a inspirat frumos şi unic de fiecare dată. (...) Eu aşa te voi păstra în suflet şi în minte, dragul meu Ioan Gyuri Pascu... Ca pe un om şi artist plin de viaţă şi umor, râzând cu sufletul deschis către viaţă. Cerul e mai bogat acum. Condoleanţe familiei şi tuturor celor apropiaţi. Să nu ne uiţi niciodată. Noi cu siguranţă nu te vom putea uita", a arătat Jojo.

(M.I.)

---------

Artistul Ioan Gyuri Pascu a încet din viaţă în această dimineaţă, la vârsta de 55 de ani. Informaţia a fost confirmată de şeful ISU, transmite Digi24.

Două echipaje SMURD au fost solicitate la locuinţa artistului, în jurul orei 5. După încercări de resuscitare de circa 45 de minute nu s-a mai putut face nimic.

"Spre ora 6 a fost constatat decesul", a declarat Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD, pentru Digi24.

"Apelul de urgenţă a fost primit în jurul orei 5:00, pentru o persoană inconştientă", a detaliat Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti.

"Echipajele SMURD s-au deplasat imediat la adresă şi au constatat că pacientul era în stop cardio-respirator. Au fost demarate procedurile de resuscitare, conform protocolului. Din nefericire, ele nu au fost urmate de un rezultat favorabil, astfel că decesul a fost constatat în jurul orei 6:00", a precizat Bogdan Opriţa.

Din primele informaţii, se pare că a fost vorba de un stop cardiac, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb