IOAN MIRCEA PAŞCU Alianţa D.A. încearcă să-şi creeze o imagine de învingător pentru alegerile parlamentare

Ziarul BURSA #Politică / 11 iunie 2004

Vicepreşedintele Partidului Social Democrat (PSD) Ioan Mircea Paşcu consideră că declaraţiile liderilor Alianţei D.A. PNL-PD privind cîştigarea alegerilor locale reprezintă un joc politic care are ca scop crearea unei imagini de învingător la scrutinul parlamentar din toamnă. "Toată această discuţie, toată această tevatură făcută pe marginea subiectului cine cîştigă, cine pierde alegerile, în care intră şi aceste acuzaţii de fraudare, reprezintă o tentativă psihologică de a crea o anumită imagine de învingător, care la urmă să se rostogolească precum un bulgăre şi să creeze acel momentum potrivit căruia Alianţa D.A. este cea care poate să guverneze România şi care poate să scoată PSD din joc", a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, oficialul PSD, precizînd că, în opinia sa, cea mai bună metodă de a determina cîştigătorul alegerilor este numărarea voturilor.

El a arătat că atît PSD, cît şi celelalte partide s-au confruntat cu diferenţe între rezultatele indicate de exit-poll-uri şi cele reale, ceea ce conduce la ideea că "nu există o bază reală" pentru acuzaţii potrivit cărora ar fi existat fraude în derularea alegerilor. La această concluzie au ajuns de altfel şi reprezentanţii internaţionali care au observat alegerile locale, a spus Paşcu, admiţînd că au existat unele nereguli, fără a afecta însă rezultatele votului.

"Fundamentul acestor acuzaţii este de a crea impresia unei înfrîngeri a PSD şi a unei victorii totale a Alianţei", a explicat vicepreşedintele PSD, citat de Rompres, caracterizînd aceste afirmaţii drept "un joc politic cu implicaţii psihologice".

Ioan Mircea Paşcu s-a întrebat de ce PNL şi PD nu au candidat pe liste comune la alegerile locale şi a subliniat că "judecăţile simpliste", de însumare aritmetică a voturilor PNL şi PD, pot conduce la concluzii incorecte. El a precizat că pe baza unor astfel de argumente se poate ajunge la concluzia că PSD a pierdut şi alegerile din 2000, deoarece celelalte formaţiuni politice parlamentare deţin, însumat, mai mult decît actualul partid de guvernămînt.

Vicepreşedintele PSD a declarat că unul dintre motivele pentru care PNL şi PD au candidat pe liste separate se desprinde din faptul că 90% din conţinutul protocolului de bază semnat între cele două partide se referă la mecanisme de reglementare a diferendumurilor, ceea ce l-a făcut pe Paşcu să afirme că "oamenii aceştia sunt încă obsedaţi de experienţa CDR, cînd nu au putut guverna România din cauza neînţelegerilor din interiorul coaliţiei".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb