Ioan Mircea Paşcu avertizează în legătură cu efectele nedorite ale raportului lui Dick Marty

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 17 iulie 2007

Acuzaţiile, nesusţinute de dovezi, la adresa Poloniei şi României din ultimul raport întocmit de Dick Marty în numele Consiliului Europei fac cele două ţări mai vulnerabile la potenţiale răzbunări teroris­te, avertizează parlamentarul european Ioan Mircea Paşcu. În plus, absenţa dovezilor subminează credibilitatea raportului, a Consiliului Europei şi, indirect, a Parlamentului European. "Din păcate, în raportul său, domnul Marty nu-şi sprijină acuzaţiile cu dovezi concrete, subminând astfel credibilitatea atât a raportului său, cât şi a însuşi Consiliului Europei. Acuzându-ne atât pe mine cât şi pe domnul Siwiec, ca o sfidare la actualele noas­tre poziţii în Parlamentul European, el subminează de asemenea indirect credibilitatea acestei instituţii. Mai mult de atât, făcând asemenea afirmaţii fără dovadă, domnul Marty face atât Polonia cât şi Româ­nia mai vulnerabile la potenţiale răzbunări teroriste", a declarat europarlamentarul român, luni, la Bruxelles, într-o conferinţă de presă comună cu vicepreşedintele legislativului european Marek Siwiec.

În cel de-al doilea raport dat publicităţii în luna iunie, Dick Marty a acuzat Polonia şi Româ­nia de participare la programul CIA de încarcerare de deţinuţi de mare importanţă şi de găzduirea de facilităţi de detenţie secrete pe teritoriul lor. El i-a acuzat în mod direct că au ştiut de aceste activităţi, printre alţii, pe Ioan Mircea Paşcu, în fosta sa calitate de ministru al apărării, şi pe polonezul Marek Siwiec, fost consilier pe probleme de securitate naţională, în prezent vicepreşedinte al Parla­mentului European.

Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al Comisiei de afaceri externe a PE, a evidenţiat mai multe contradicţii în ceea ce priveşte maniera în care a fost realizat raportul. "În mod regretabil, domnul Marty cere o transparenţă totală din partea ţărilor şi persoanelor incriminate, dar lucrează în schimb în complet secret, acuză - fără dovezi - oameni nevinovaţi, dar oferă o protecţie completă oamenilor care - potrivit propriilor declaraţii - au fost implicaţi în mod activ în programul incriminat, este dispus să vorbească în secret cu sursele sale, dar îmi ignoră apelul public de a veni şi a discuta cu el şi chiar a mă confrunta cu oricare dintre sursele sale, astfel nerespectând în mod grav drepturile mele", a declarat europarlamentarul român. În aceeaşi conferinţă de presă, Marek Siwiec a reafirmat că îl va da în judecată pe Dick Marty. "Am decis să aduc cazul în faţa justiţiei. Bunul meu renume a fost călcat în picioare", a spus vicepreşedintele PE, citat de Rompres. Conferinţa de presă a fost organizată cu o zi înaintea vizitei raportorului Consiliului Europei la Parlamentul European, unde Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne va dezbate, astăzi, controversatul raport cu privire la detenţia şi transferul ilegal de prizonieri pe teritoriul statelor membre ale Consiliului Europei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb