Ioan Mironescu, condamnat definitiv la 15 ani închisoare

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 5 februarie 2016

Liderul lumii interlope din Piatra Neamţ Ioan Dumitru Mironescu a fost condamnat definitiv vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 15 ani închisoare, fiind acuzat că a comandat amplasarea, în ianuarie 2013, a unei bombe artizanale sub maşina unui alt interlop din oraş Bogdan Mararu, cu a cărui familie se afla în dispută de mai mult timp, transmite Agerpres.

Instanţa supremă a respins apelul declarat de Ioan Mironescu şi complicii săi, fiind menţinută sentinţa dată în aprilie 2014 de Curtea de Apel Bacău.

Tot atunci, Mironescu a fost obligat la plata unor daune morale în valoare de 25.000 de lei pentru cei doi copii ai lui Bogdan Mararu, aminteşte sursa citată.

În acelaşi dosar, complici ai lui Ioan Mironescu au primit ani grei de închisoare: Daniel Hoşteanu (fost Pădurariu) - 10 ani închisoare, Petrică Jâtaru - 9 ani, Irinel Cosmin Lăcătuş - 12 ani de închisoare, Ovidiu Popa - 15 ani închisoare şi Emil Cristofor - 7 ani închisoare.

Ioan Mironescu şi complicii săi au fost trimişi în judecată în martie 2013 de procurorii DIICOT, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unei grupări infracţionale, acte de terorism, instigare/tentativă la distrugere, instigare/tentativă la omor calificat şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

Procurorii susţin că "Ioan Dumitru Mironescu şi Daniel Pădurariu au constituit o grupare infracţională, instigându-i pe ceilalţi membri ai grupării să-l ucidă pe Bogdan Mararu, oponent pe plan local al lui Mironescu.

În acest scop, Mironescu a procurat şi predat complicilor săi un dispozitiv exploziv improvizat, având greutatea de circa 1.000 grame.

Dispozitivul era perfect funcţional şi apt de a detona şi conţinea un amestec de produse chimice din categoria materiilor şi amestecurilor explozive.

În noaptea de 10 spre 11 ianuarie 2013, în jurul orei 2,20, membrii grupării au amplasat dispozitivul exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, maşina fiind parcată în spaţiul public, în apropierea locuinţei acestuia din Piatra Neamţ. Atentatul a fost dejucat ca urmare a intervenţiei organelor de urmărire penală, care monitorizau activitatea grupării".

Bogdan şi Răzvan Mararu au fost condamnaţi în primă instanţă la 15 ani, respectiv 12 ani de închisoare, iar Vitalie Proca a primit 12 ani şi jumătate detenţie. Recent, fraţii Mararu au fost plasaţi în arest la domiciliu, procesul lor aflându-se în faza de apel, informează Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb