Ioan Niculae - cercetat penal pentru mită electorală

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Politică / 28 noiembrie 2011

Ioan Niculae - cercetat penal pentru mită electorală

Ioan Niculae a fost pus sub urmărire penală, în luna mai, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind acuzat de mită electorală în cadrul campaniei din 2009, potrivit unui comunicat remis redacţiei. Alţi trei învinuţi în acest caz sunt Gheorghe Bunea Stancu, preşedinte al Organizaţiei Judeţene Brăila a PSD, Teodorescu Gheorghe, acţionar al SC INSOMAR SRL şi Bărac Viorel, director al "InterAgro".

Potrivit comunicatului, Ioan Niculae, acţionarul majoritar al grupului "InterAgro", este cercetat pentru infracţiunea de "complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată".

Reprezentanţii DNA susţin: "În cursul lunii noiembrie 2009, învinuitul Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea func-ţiei de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor privind finanţarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la învinuitul Niculae Ioan, acţionar principal al grupului < InterAgro > SA, pentru a fi folosită în cadrul campaniei electorale de la sfârşitul anului 2009. În schimbul banilor, Ioan Niculae urmărea influenţarea factorului decizional în vederea numirii unor persoane agreate de el la conducerea Ministerului Economiei şi Comerţului şi la societăţile naţionale < Transgaz > şi < Romgaz >. Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că, din cei 1.000.000 euro, s-a plătit efectiv suma de 641.730 lei, aproximativ 150.000 euro, folosindu-se ca paravan un contract încheiat între "InterAgro" SA (societate controlată de Ioan Niculae) şi SC INSOMAR SRL. Acest contract a fost încheiat pentru servicii fictive, oferind o acoperire aparent legală realei destinaţii a sumelor de bani. În această operaţiune fictivă au fost implicaţi şi învinuiţii Teodorescu Gheorghe şi Bărac Viorel (...) Dosarul se află în fază de finalizare. Precizăm că Mircea Geoană nu are calitate de învinuit în acest dosar".

Informaţia a apărut după ce, zilele trecute, Mircea Geoană a fost exclus atât din PSD, cât şi funcţia de preşedinte al Senatului. Ulterior, fos-tul pesedist a anunţat că, în cel mai scurt timp, va lansa pe scena politică a ţării o nouă formaţiune, o alternativă la actualele partide, care să se constituie în "adevărata opoziţie".

Grupul "InterAgro" şi combinatele controlate de Ioan Niculae sunt printre cei mai mari consumatori de gaze din ţară. În 2009, cele patru combinate au consumat peste un miliard de metri cubi de gaze, adică 40% din cantitatea de gaz arsă de toa-tă industria chimică, în acelaşi an.

Profitul "InterAgro" realizat în 2010 se ridică la circa 88,47 milioane de lei, cifra de afaceri depăşind 1,68 miliarde lei, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerul Finanţelor Publice (MFP). Grupul are creanţe de peste 945 milioane lei, în timp ce nivelul dadtoriilor a atins valoarea de aproximativ 1,62 miliarde lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb