IOAN SIMION, SANCONFIND: "Ne dorim ca spitalul nostru să nu semene cu spitalele de stat din România de astăzi"

A consemnat ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii / 6 iunie 2016

"Ne dorim ca spitalul nostru să nu semene cu spitalele de stat din România de astăzi"

Ioan Simion: "Spitalul va avea grijă de oameni, nu va fi «o fabrică de bani»".

Sanconfind este clinica din Poiana Câmpina, deschisă anul trecut şi care îşi propune să se ridice la standarde occidentale. Cu o investiţie care va ajunge la aproximativ 22 de milioane de euro, spitalul îşi doreşte să fie un vârf de lance în domeniul privat al sănătăţii, după cum ne-a declarat domnul Ioan Simion, preşedintele clinicii.

Domnia sa ne-a acordat un interviu în care ne-a povestit cum a fost primit pe piaţă proiectul, care sunt planurile de viitor ale clinicii, dar şi despre valorile care trebuie respectate în interiorul spitalului.

Reporter: Cum a fost primit spitalul Sanconfind?

Ioan Simion: Încă de la deschidere, oamenii care ne-au călcat pragul au fost foarte entuziasmaţi şi impresionaţi de ceea ce au găsit aici, la Poiana Câmpina.

În primul rând avem un personal zâmbitor, cu pregătire necesară pentru a satisfice nevoile bolnavilor. Apoi este aparatura de ultimă generaţie - mărci de prestigiu, nămolul de Techirghiol, adus în condiţii speciale, şi, bineînţeles, bazinele cu vestita apă sărată de la Poiană, cu concentraţia maximă de 321 g/l.

Pacienţii au fost mulţumiţi de serviciile oferite şi au revenit cu plăcere la tratamente de lungă durată sau de întreţinere.

Reporter: Care este stadiul actual de dezvoltare al proiectului?

Ioan Simion: Construcţia spitalului a început acum 3-4 ani. Proiectantul este domnul architect Cristian Tanascaux, român plecat în Franţa acum 34 de ani, care a proiectat spitale acolo. Sper ca experienţa acestui architect să poată fi utilă şi României. Împreună cu echipa domnului arhitect, s-a început proiectarea unui spital care, sper eu, va dăinui sute de ani. Şi atunci camerele, culoarele, lifturile, circuitele, sălile de operaţie, spaţiile tehnice etc, vor fi la fel de valabile ca şi astăzi, deci spitalul va fi la fel de funcţional, indiferent ce activităţi medicale vor fi.

Reporter: Care a fost investiţia totală pentru dezvoltarea proiectului?

Ioan Simion: Am estimat că valoarea totală a investiţiei va ajunge la circa 22 de milioane de euro.

Reporter: Care sunt, în prezent, serviciile medicale oferite de Sanconfind?

Ioan Simion: Până în prezent funcţionăm cu o bază de recuperare medicală şi balneo. Aici se folosesc proceduri de electroterapie, masaj, băi şi împachetări cu nămol, băi cu apa sărată, sau dulce, cu duş subacval, băi de plante, duş Vichy, aplicaţii cu parafină, şi alte proceduri necesare unei recuperări complete.

Avem o secţie de imagistică medicală care cuprinde aparate ca: CT, RMN, RX, Mamograf, Ecograf 3D şi 4D, Osteodensitometru.

Şi, de asemenea, un laborator de analize medicale complexe şi o secţie de gastro-enterologie.

Urmează maternitatea, secţia de chirurgie, ortopedie, dermatologie, oftalmologie, chirurgie, anestezie şi terapie intensivă, urgenţe, cabinete în sistem ambulatoriu pe alte specialităţi.

Reporter: Spitalul poate oferi şi cazare pacienţilor săi?

Ioan Simion: Da, lucrăm cu hoteluri şi pensiuni din Câmpina, Sinaia, şi asigurăm transportul până la centrul nostru. Pacienţii noştri beneficiază de servicii de cazare şi masă în regim de două, trei, sau patru stele, în funcţie de preferinţe. În câţiva ani, vom avea şi hotelul propriu, chiar lângă spital, oferindu-le pacienţilor un confort sporit.

Reporter: Câţi pacienţi v-au trecut pragul de la deschidere şi până în prezent?

Ioan Simion: Din 16 aprilie 2015 şi până în prezent un număr de peste 2700 de pacienţi au apelat cu încredere la serviciile noastre pentru recuperare medicală, acupunctură, investigaţii în cadrul secţiei de imagistică şi analize de laborator.

Nu este vorba doar despre o simplă analiză a numărului de pacienţi, dar şi de muncă, investiţii, pregătire şi performanţă. Acest număr de pacienţi nu vorbeşte decât în mică parte despre investiţiile care s-au făcut, despre calitatea serviciilor medicale oferite şi despre dotările tehnice de ultimă generaţie.

Reporter: Cum au auzit pacienţii dumneavoastră de spital? Din ce zone vin cei mai mulţi?

Ioan Simion: Din mai multe surse. Majoritatea au auzit de noi, de la alţi pacienţi care s-au tratat deja, obţinând rezultate foarte bune şi ne-au recomandat. Alţii au aflat de la TV, radio, din pliantele trimise de noi, afişe, bannere, medici.

Avem pacienţi din tot judeţul Prahova, dar şi pacienţi care au venit de departe, aproape din toată ţara, majoritatea cazuri grele care s-au recuperat cu succes, şi care reprezintă mândria noastră.

Reporter: Care sunt principalele afecţiuni pentru care pacienţii ajung la dumneavoastră?

Ioan Simion: O parte din afecţiunile pe care le tratăm sunt: artroze, boli reumatismale, stări de oboseală şi stres, afecţiuni abarticulare, osteoporoză, entorse, fracturi, luxaţii ale membrelor, afecţiuni ale sistemului nervos, ale căilor respiratorii, circulaţie periferică deficitară. Într-un sistem integrat pacientul poate să beneficieze de investigaţii medicale complexe, de la o simplă analiză de sânge, până la o operaţie, urmată de recuperarea în baza de tratament. Iar rezultatele se reflectă în mulţumirea pacientului.

Reporter: Cum vi se pare sistemul medical din ţară? Care sunt principalele îmbunătăţiri care v-aţi dori să fie implementate?

Ioan Simion: Tot ce ne dorim este ca spitalul nostru să nu semene cu spitalele de stat din România de astăzi! Noi am facut un spital axat pe pacient. Pacientul va fi "stăpânul nostru", tot personalul, de la portar şi până la director, va fi la dispoziţia pacienţilor. Cei care nu vor respecta acest principiu, vor pleca! Vom căuta cu grijă cei 230 de salariaţi ai spitalului, îi vom alege pe cei care sunt spcialişti în domeniu, dar care, în acelaşi timp, sunt şi oameni.

Spitalul nostru nu va fi un spital pur şi simplu, va fi un vârf de lance în domeniul privat al sănătăţii şi va avea grijă de oameni, nu va fi «o fabrică de bani».

Reporter: Cum a contribuit proiectul Sanconfind la dezvoltarea turismului medical din zonă? Aveţi propuneri de colaborare din partea agenţiilor de turism pe partea de turism medical?

Ioan Simion: Cred că Sanconfind va reprezenta un etalon în sistemul medical românesc. Am început să fim prezenţi în multe acţiuni şi activităţi care au legătură cu turismul şi să atragem clienţi din alte ţări la tratament, pentru că avem o ofertă largă de sevicii de calitate la preţuri foarte bune. Am încheiat deja parteneriate cu agenţii de turism medical. După părerea mea, turismul medical din România este la început, dar cu siguranţă va evolua în viitorul apropiat.

Reporter: Vă mulţumim!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5669
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2973
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.0590

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb