Ioana Maria Vlas cere să fie menţinută în arest

Marina Ene
Ziarul BURSA #Politică / 8 aprilie 2005

Ioana Maria Vlas, fost administrator al FNI, a cerut ieri, magistraţilor Tribunalului Bucureşti, să fie judecată în continuare în stare de arest. Domnia sa a declarat că dosarul privind Fondul Naţional de Acumulare (FNA) şi cel al Fondului Naţional de Investiţii (FNI) ar trebui să fie unite într-unul singur. Vlas a mai spus că prejudiciul adus investitorilor nu va putea fi recuperat, dacă procesul în dosarul FNA se va amîna de la un termen la altul, ca şi pînă acum. Totodată, Ioana Maria Vlas este de părere că sechestrul pus pe bunurile inculpaţilor nu este o soluţie pentru recuperarea prejudiciului. Ioana Maria Vlas s-a arătat nemulţumită de acţiunile întreprinse pînă acum de procurorii care s-au ocupat de anchetarea cazului FNA. În opinia sa, FNA nu se prăbuşea fără FNI, deoarece "SOV Invest" a fost administratorul implicat în gestionarea ambelor fonduri de investiţii. Vlas a mai spus că a atacat rechizitoriul întocmit de procurori, dar instanţa Tribunalului i-a respins cererea.

Ioana Maria Vlas, Nicolae Popa şi Gavril Bătrîn sînt judecaţi în dosarul FNA pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, falsuri în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la abuz în serviciu în formă calificată contra intereselor publice, abuz în serviciu şi instigare la furt în formă calificată.

Ştefan Ioniţă, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Investitorilor la Fondul Naţional de Acumulare, prezent la proces, a declarat că peste 10.000 de inves-titori s-au retras din dosarul FNA deoarece sînt constituiţi parte civilă în dosarul FNI. Ştefan Ioniţă a mai spus că o parte din vină pentru prăbuşirea fondului de investiţii o are şi CNVM, întrucît nu a emis nici o reglementare pentru administratorii fondurilor de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb