IOANA PETRESCU: "Rescrierea proiectelor celor două coduri este imperativă, oportună şi benefică"

V.B.
Macroeconomie / 1 august 2014

Rescrierea proiectelor Codului Fiscal şi a Codului de Procedură Fiscală este "imperativă, oportună şi benefică", a declarat astăzi ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, adăugând că va continua consultările pe marginea celor două proiecte, pentru că obiectivul MFP este ca forma ce va fi transmisă Guvernului "să fie cât mai aproape de aşteptările contribuabilului".

Ministrul a menţionat că în rescrierea proiectului Codului fiscal şi a proiectului Codului de Procedură Fiscală au fost avute în vedere două obiective esenţiale: includerea unor măsuri care să contribuie la stimularea creşterii economice şi a unor propuneri privind eficientizarea colectării. În acest sens, proiectul Codului fiscal menţine cota unică de impozitare la 16%, scutirea de la plată a impozitului pe profitul reinvestit, măsuri de îmbunătăţire a relaţiei contribuabilului cu administraţia fiscală, inclusiv comunicarea electronică.

Reprezentaţii mediului de afaceri prezenţi la dezbaterea de astăzi au ridicat problema taxei pe construcţii speciale (aşa-numita "taxă pe stâlp"). În acest context, ministrul Finanţelor a precizat că în proiectul noului Cod fiscal au fost preluate reglementările asumate deja de Guvern în privinţa impozitului pe construcţii speciale, însă vor fi avute în vedere propunerile făcute la consultările pe care MFP le-a avut cu reprezentanţii mediului de afaceri.

"Acum, avem în lucru mai multe simulări, analizăm. Unul dintre scenariile pe care mergem şi care pare o alternativă viabilă la forma aflată acum în vigoare este modificarea bazei impozabile pentru impozitul pe construcţii prin aplicarea cotei de impozit la valoarea fiscală netă a construcţiilor", a mai afirmat ministrul Finanţelor.

Dezbaterea organizată astăzi cu reprezentanţii oamenilor de afaceri face parte din procesul de consultare asupra proiectelor Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală. Cele două proiecte vor rămâne deschise consultărilor cu reprezentanţii mediului de afaceri, ai structurilor asociative, partenerilor sociali, ai tuturor factorilor interesaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb