Iohannis a acordat titlul de "Luptător cu Rol Determinant" pentru 505 revoluţionari

Andrei Stan
Politică / 9 septembrie 2015

Actorii Alexandru Arşinel şi Dorel Vişan, Gelu Voican Voiculescu, Răzvan Theodorescu, dar şi Florentin Scaleţchi, se află printre cele 505 persoane cărora le-a fost acordat titlul de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române - Luptător cu Rol Determinant" de către preşedintele Iohannis, informează Administraţia Prezidenţială.

Pe listă se mai regăseşte şi fostul senator PD Nicolae Dide.

Florentin Scaleţchi, fost preşedinte al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului, a fost condamnat în 2013 la şase ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind conferirea titlului de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant" unui număr de 505 revoluţionari, la propunerea Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale remis redacţiei, titlul de "Luptător cu Rol Determinant" a fost instituit prin OUG 95/2014 pentru modificarea şi completarea Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptători care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004.

Preşedinţia precizează că, potrivit acestui act normativ, propunerile pentru acordarea acestui titlu au fost înaintate de către Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, cu avizul Comisiei parlamentare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989.

"Conform documentaţiei transmise Administraţiei Prezidenţiale, procedura s-a desfăşurat la nivelul instituţiilor abilitate de lege. Aceasta include analiza dosarelor personale, iar decizia acordării acestui titlu, în urma verificărilor, revine în totalitate, din punctul de vedere al legalităţii şi oportunităţii, Secretariatului de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 şi Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din Decembrie 1989. Acestea din urmă sunt singurele organisme în măsură să ofere clarificări suplimentare", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb