Iohannis a semnat numirea lui Oprea ca premier interimar

Ziarul BURSA #Politică / 22 iunie 2015

Iohannis a semnat numirea lui Oprea ca premier interimar

Actualizare 19:00

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, azi, Decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului României, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor de prim-ministru de către domnul Victor-Viorel Ponta, arată un comunicat al Preşedinţiei.

(A.C.)

-------------

Actualizare 18:03 StiriPeSurse: Iohannis a respins cererea de prelungire a amandatului de premier pentru Oprea

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat numirea lui Gabriel Oprea în funcţia de premier, temporar, cerându-i lui Victor Ponta noi acte medicale care să dovească că se află în imposibilitatea exercitării mandatului, potrivit site-ului stiripesurse.ro

Iohannis a primit propunerea lui Victor Ponta pentru a-l numi pe Oprea în locul său pentru 28 de zile, notează site-ul.

Cererea lui Iohannis pentru noi acte medicale este conformă cu articolul 107 din Constituţie.

După ce le va primi şi se va consulta cu juriştii, Iohannis va decide dacă îl numeşte pe Oprea, potrivit sursei.

(A.C.)

----------

Actualizare 16:26 Gabriel Oprea a discutat astăzi cu Klaus Iohannis, la Cotroceni

Vicepremierul Gabriel Oprea, a fost astăzi la Palatul Cotroceni, unde a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis.

În cazul în care preşedintele României va semna decretul de numire al lui Oprea ca intermiar, liderul UNPR va avea inclusiv atribuţia de conduce şedinţele de guvern până la revenirea lui Victor Ponta la conducerea cabinetului de miniştri.

(M.C.)

---

Premierul Victor Ponta a anunţat că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Klaus Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Oprea va avea inclusiv atribuţia de a conduce şedinţele de guvern.

În scrisoarea pregătită să-i fie transmisă lui Iohannis, premierul Ponta arată că, la 15 iunie, a suferit o intervenţie chirugicală, care nu putea fi amânată, la piciorul stâng, iar tratamentul post-operator impune imobilizarea sub supraveghere medicală, motiv pentru care îi cere să îl acorde vicepremierului Oprea atribuţiile de prim-ministru începând cu 22 iunie şi până la momentul în care el îşi va relua activitatea.

Scrisoarea către Iohannis a fost înregistrată la cabinetul premierului vineri, 19 iunie.

Totodată, Guvernul a transmis un comunicat în care arată că Ponta va transmite o adresă către preşedintele Klaus Iohannis privind desemnarea viceprim-ministrului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar pentru o perioadă, conform legii, de cel mult 45 de zile.

"Decizia prim-ministrului Guvernului României, Victor Ponta, vine în contextul intervenţiei chirurgicale suferite la genunchiul stâng, la începutul acestei săptămâni, într-o clinică din Turcia. Medicii au decis că premierul Victor Ponta poate fi externat, urmând ca în următoarele 7 zile acesta să urmeze, zilnic, un control de specialitate. Procesul complet de recuperare, constând în tratamente şi fizioterapie, va dura alte 14 zile, astfel încât în maximum 28 de zile prim-ministrul Victor Ponta îşi va putea relua activitatea normală la Palatul Victoria", se arată în comunicat.

Executivul mai transmite că premierul va reveni la birou "în cel mai scurt timp posibil".

La începutul săptămânii trecute, avocata lui Ponta a fost la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde ar fi urmat să se prezinte premierul, urmărit penal pentru trei infracţiuni în dosarul lui Dan Şova, şi, potrivit unor surse oficiale, ar fi cerut atunci o amânare cu o săptămână, până la 22 iunie, a audierii premierului, motivând că acesta este în Turcia pentru operaţia la genunchi.

Gorghiu: Ponta încearcă o victimizare prin fax, să demisioneze, tot prin fax

Premierul Victor Ponta bate în retragere într-o variantă nedemnă prin delegarea vicepremierului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar, dorind să cumpere timp, dar fiind un "fel de autosuspendare", afirmă copreşedintele PNL Alina Gorghiu, adăugând că Ponta ar trebui să demisioneze.

"Victor Ponta bate în retragere, într-o variantă nedemnă. În ciuda unei situaţii medicale, cred că prim-ministrul Victor Ponta doreşte să cumpere timp, negăsind o altă ieşire din situaţia gravă în care ne-a pus. E un fel de autosuspendare, după ce a încercat toate tertipurile posibile şi imposibile", a scris Gorghiu pe Facebook, potrivit Mediafax.

Ea apreciază că Ponta trebuie să demisioneze, demisia putând fi acceptată tot prin fax.

"Oricând s-ar întoarce, orice ar delega, Victor Ponta trebuie să-şi dea demisia. Acum nu este altceva decât un prim-ministru în exil, care încearcă o campanie de victimizare prin fax, nimic altceva. Ponta trebuie să-şi dea demisia azi! O acceptăm tot prin fax", a adăugat Gorghiu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pentru că există încă prea mulți băsiști și care intonează în cor cu Johannis, "penalul Ponta".

     

    În interviul de duminică, de la B1, băsescu spune: 

    "Deocamdată este acuzat de un conflict de interese pentru o relație de parteneriat pe care a avut-o în 2007, ... și nu văd conflictul de interese, iar aicea dl Johannis este un mare specialist, cu certitudine știe cum este cu conflictul de interese". 

     

    Păi dacă despre facturi, chiar procurorul spune că este un eveniment fiscal prescris (deci nu mai are rost să cauți rapoartele de activitate), băsescu spune că nu este conflict de interese, rapoartele de activitate sunt un fals în înscris privat pe care nimeni nu l-a reclamat, nu rămâne din rechizitoriu decât complicitatea la spălarea de bani pentru care nu există nicio dovadă, nicio stenogramă scăpată în presă. NIMIC, NADA. 

    Este asta, după cum au spus mulți chiar de la început, o tentativă a DNA de a schimba premierul pentru a îi depune jurământul de credință lui Johannis (și a mai obține un mandat la conducerea DNA)? Se cheamă asta lovitură de stat? Răspuns: da. 

    1. procurorul spune că reprezintă un eveniment fiscal prescris

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb