Iohannis amână evenimentul programat pentru 20 mai dedicat Revoluţiei

I.M.
Politică / 17 mai 2019

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Administraţia prezidenţială precizează, într-un comunicat, că, în ultimele zile, în spaţiul public au apărut speculaţii cu privire la oportunitatea organizării, pe 20 mai, la Palatul Cotroceni, a ceremoniei solemne în cadrul căreia, la 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989, anul 2019 urma să fie declarat "Anul omagierii victimelor comunismului", scrie News.ro.

"Pentru a elimina orice fel de suspiciune cu privire la asocierea Revoluţiei Române cu perioada electorală în care ne aflăm în prezent şi din profund respect pentru toţi cei care au luptat pentru democraţie şi libertate în anii tiraniei comuniste, Preşedintele Klaus Iohannis a decis să amâne evenimentul pentru o dată ulterioară", precizează sursa citată.

Încă de la preluarea mandatului, preşedintele României a acţionat constant pentru condamnarea crimelor şi abuzurilor aparatului represiv al regimului comunist, precum şi pentru omagierea victimelor totalitarismului. Preşedintele Klaus Iohannis consideră că lecţiile trecutului nu pot fi ignorate, iar asumarea corectă a istoriei şi a ororilor pe care comunismul le-a produs în România trebuie să reprezinte pentru noi toţi un exerciţiu civic permanent, se mai arată în comunicat.

Federaţia Loja de Onoare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 - LORD '89, cu sediul la Timişoara, i-a adresat o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, cerându-i să nu folosească Revoluţia Română în scopuri electorale, după ce şeful statului a anunţat că va declara 2019 drept "Anul omagierii victimelor comunismului", într-o ceremonie care va avea loc, luni, la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. Scrisoarea este transmisă în condiţiile în care Iohannis se va afla vineri la Timişoara.

Preşedintele Klaus Iohannis va declara 2019 drept "Anul omagierii victimelor comunismului", într-o ceremonie care urma să aibă loc, luni, la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. "La 30 de ani de la Revoluţia sângeroasă din 1989, preşedintele Klaus Iohannis consideră prioritare asumarea corectă a trecutului traumatic, condamnarea abuzurilor şi crimelor comunismului, precum şi consolidarea democraţiei", conform News.ro.

La ceremonie au fost invitaţi foşti deţinuţi politic, disidenţi anticomunişti, revoluţionari, urmaşi ai familiilor eroilor martiri, fiul Doinei Cornea anunţând deja că nu va participa.

Consilierul prezidenţial Andrei Muraru a explicat faptul că preşedintele Klaus Iohannis a ales ziua de 20 mai pentru lansarea programului dedicat Revoluţiei pentru semnificaţia acesteia, întrucât aminteşte de primele alegeri libere desfăşurate în perioada postcomunistă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dar fiul Doinei Cornea a dat interviu la Antena 3, de ce s-a amânat evenimentul programat în săptămâna alegerilor? Noi suntem lemn, n-am fi făcut nicio asociere cu nimic, comemoram victimele prezente și sărbătoream în avans.

    ȘARLATANI LE ai crezut ca lumea este proasta și te lasă să folosești REVOLUȚIA în scop electoral. Ce merite ai tu POPONAR, NAZIST, HITLERIST. Ai crezut ca îți merge cum ai făcut cu MASACRUL COMANDAT DE LA COLECTIV făcut de tine și GUSETII, aia de la S. R. I. care se rup scaunele cu ei de grași pentru VREAU GUVERNUL MEU și pentru IUBITUL TĂU CIOLOȘ. A ți dat foc la tara DIAVOLILOR sa fiți văzuți bine de OCCIDENT, SCLAVII OCCIDENTULUI. Lumea o sate voteze pe tine și o sa primești 6% EXACT CITE CASE AI FURAT TU CU ACTE FALSE CA TINE. TRĂDĂTORULE DE TARA NU AI LIMITE BĂIATUL LUI MENGHELEV DOCTORUL LUI HITLER. SA TE JUDECE DUMNEZEU CA AI LUAT ÎN RIS REVOLUȚIA ȘI REVOLUȚIONARII, SPURCAT ULE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb