Iohannis cere o nouă rectificare bugetară

A.M.
Politică / 7 august 2018

Klaus Iohannis(sursa foto: Twitter)

Klaus Iohannis(sursa foto: Twitter)

Actualizare

Rectificarea bugetară nu are nicio legătură cu necesitatea consolidării bugetului naţional, ci este un instrument de sancţionare a instituţiilor nesubordonate PSD, a spus Mădălina Dobrovolschi, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni, conform News.ro.

În ceea ce priveşte reducerea bugetului Administraţiei Prezidenţiale, aceasta este o încălcare grosolană şi o încercare de a bloca activitatea unei institutii fundamentale, cu consecinţe grave asupra statului român, a mai spus ea.

"Avem dovada clară că reducerea bugetului este o decizie arbitrară, bazată pe raţiuni strict politice, astfel că Guvernul îl împiedică pe preşedinte să îşi ducă la îndeplinire atribuţiile. (...) Reducerea bugetului Administraţiei Prezidenţiale este de natură să ducă la imposabilitatea organizării summitului iniţiativei celor Trei Mări. Partenerii externi vor afla că Guvernul blochează angajamentele ţărilor noastre", a mai arătat purtătorul de cuvânt al şefului statului.

De asemenea, Preşedinţia consideră că reducerea bugetului instituţiei va avea impact negativ şi asupra celoralte acţiuni externe ale preşedintelui, relatează News.ro.

"Preşedintele PSD induce cu bună ştiinţă opinia publică în eroare, susţinând că Administraţia Prezidenţială a cheltuit doar jumătate din banii alocaţi", a mai spus Dobrovolschi.

Potrivit acesteia, preşedintele Iohannis i-a trimis astăzi ministrului Finanţelor o adresă în care solicită modificarea fişei de rectificare bugetară, conform celor stabilite iniţial.

----------

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că rectificarea bugetară nu are nicio legătură cu necesitatea consolidării bugetului naţional, ci este un instrument de sancţionare a instituţiilor nesubordonate PSD, Guvernul apelând la o formă de sabotaj bugetar, a declarat astăzi Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al şefului statului, transmite News.ro.

Potrivti surselor, în ceea ce priveşte reducerea bugetului Administraţiei Prezidenţiale, aceasta este o încălcare grosolană şi o încercare de a bloca activitatea unei institutii fundamentale, cu consecinţe grave, a mai spus Dobrovolschi. (Vom reveni)

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. De ce sa pompezi bani in bugetul unui Gigi Contra ? Realizarile presedintelui nostru in afara de contre puse PSD-ului nu exista asa ca si banii ramasi sunt irositi. Banii de la presedentie sa se duca la un spital si adunatura de invatati de neanlocuit de acolo sa se duca la munca in mediul privat !

    1. Antena 3 nu e aici!

      Aici e ziarul Bursa. Schimba canalul! 

      Iar iti bagi nasul ...securistule &PSD...,,

      Daca mai plange Johannis ca nu sunt bani suficienti de cercetare se mai pot lua bani de la administratia prezidentiala, SPP si alte servicii . Zeci de consilieri cu rang de ministri abia asteapta sa ne uimeasca cu stiinta lor in economia reala, fara pensii speciale.

    Sa inteleg ca nu mai sunt bani pentru vacantele prezidentiale?

    1. Sa inteleg ca lui Dragnea nu-i mai ajung banii de la Teldrum si vrea sa fure si de la Iohannis?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb