IOHANNIS: "Certificatele digitale propuse de Comisia Europeană ar trebui utilizate numai în scopuri medicale"

J.P.
Politică / 26 martie 2021

"Certificatele digitale propuse de Comisia Europeană ar trebui utilizate numai în scopuri medicale"

Preşedintele României Klaus Iohannis a declarat că viitoarele certificate digitale propuse de Comisia Europeană ar trebui utilizate numai în scopuri medicale şi să nu creeze discriminări între cetăţenii UE ori să le afecteze libertatea de mişcare în spaţiul european. Declaraţia a fost făcută la o reuniune a Consiliului European, în format de videoconferinţă, conform Digi24.

"Referitor la propunerea făcută de Comisia Europeană privind înfiinţarea unui certificat digital, Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat necesitatea ca acesta să nu creeze discriminări între cetăţenii UE. Preşedintele României a subliniat că aceste certificate ar trebui utilizate numai în scopuri medicale şi fără să afecteze libertatea de mişcare în interiorul Uniunii", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Liderii statelor membre ale UE au mai discutat despre pandemia de coronavirus şi mecanismul de distribuţie a vaccinurilor împotriva COVID-19 în Uniune.

"Cu privire la mecanismul de distribuţie a vaccinurilor în Uniune, Preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat pentru menţinerea principiului pro-rata în vigoare pentru distribuirea vaccinurilor la nivelul statelor membre UE".

De asemenea, conform Preşedinţiei României, în contextul eforturilor Uniunii privind crearea şi operaţionalizarea cât mai rapidă a unui mecanism european de distribuire a vaccinurilor pentru sprijinirea statelor terţe, Klaus Iohannis s-a pronunţat pentru susţinerea statelor din Parteneriatul Estic în gestionarea crizei sanitare.

În acest context, preşedintele Iohannis a subliniat că România a donat Republicii Moldova 21.600 de doze, urmând ca alte peste 50.000 de doze să fie donate în următoarele zile.

"În declaraţia adoptată în cadrul reuniunii, liderii europeni au subliniat importanţa accelerării producţiei, livrării şi distribuţiei de vaccinuri, aspect esenţial pentru depăşirea crizei, accentuându-se faptul că eforturile în acest scop trebuie intensificate", conform comunicatului de presă.

Liderii au reiterat importanţa asigurării în continuare a culoarelor verzi privind transportul de bunuri şi servicii pe piaţa unică şi au agreat pregătirea unei abordări comune în ceea ce priveşte ridicarea treptată a restricţiilor atunci când situaţia epidemiologică va permite o relaxare a măsurilor actuale.

De asemenea, s-a pus accent pe continuarea consolidării răspunsului global al UE la pandemie, prin înfiinţarea unui mecanism de partajare a vaccinurilor care să permită accesul universal la vaccinuri.

Totodată, la reuniunea Consiliului European a participat şi preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Preşedintele american a avut o intervenţie în care s-a referit la perspectivele relaţiei UE - SUA, se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Hahaha! Asta este o declaratie a Plavanului doar de uz intern, adica pt ai prosti ca de obicei pe mamligari(care din pacate, mult prea multi se duc dupa astfel de fenta), pt ca de regula, Plavanul nu spune nimic pe-acolo, iar daca chiar se nimereste sa spuna ceva, ori o spune doar pt el, ori nu-l baga nimeni de-acolo in seama! De altfel, in astfel de intalniri europene, pozitia lui cu care ne-a obisnuit, inca din dec 2014, este cea "de capra", pt ca ii e mult mai usor sa se-aplece(chiar daca e foarte inalt) decat sa fie demn si responsabil!

    sa ii spuna cineva d-lui Presedinte ca Fundatia Rockefeller si Klaus Schwab (WEF-Davos) AU ORDONAT (!) - termenul e bine ales - introducerea pasapoartelor electronice anti-covid in vederea limitarii si controlului miscarii la nivel UE (cu incalcarea unuia dintre principiile de baza ale tratatului fondator ale UE).

    nu inteleg de ce isi mai repeta d-nul Presedinte poezia inutila cu "scopul medical" ... pentru credibilitate? ... pentru a fi consemnat in istorie ca Romania a mai avut un dram de minte fata de nebunii care domina Europa? de ce?  

    Este evident ca UE e coordonata de niste cercuri extrem de satanice si extrem de ascunse.  

    Romania sa faca bine sa isi pazeasca credinta, identitatea si valorile.  

    Tinta cercurilor coordonatoare ale UE nu e data doar de demolarea drepturilor si libertatilor cetatenilor. Ei tintesc si religiile lor, valorile lor, orice este structura sustinatoare la nivel UE.  

    Romania sa evalueze bine avantajele si dezavantajele apartenentei la UE.  

    UE de acum nu e UE de acum 10 ani.  

    Foarte multe s-au schimbat.  

    p.s. atentie! nu fac propaganda pro-rusia sau pro-china. Dar nici nu pot inchide ochii cand vad ce se petrece. Refuz sa fac parte din marea turma de lemurieni care alearga toti in turma in acelasi sens : spre prapastie , de pe marginea careia se arunca in jos.

    Eu gandesc, eu inteleg, eu vad inainte.  

    1. vestea buna e ca demersurile anti-umane ale lui Klaus Schwab, Bill Gates si toata camarila satanei nu vor reusi.

      perioada martie-aprilie 2022 e un punct de schimbare a balantelor de forte intre satanicii care vor sa preia oamenii si masele de oameni buni care se organizeaza pentru a lupta impotriva jigodiilor sataniste. 

      va fi o lupta pe cinste!

      fortele bune vor castiga...ca intotdeauna! :)  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb