IOHANNIS: "Dăncilă demonstrează totala sa ignoranţă în domeniul politicii externe"

M.T.
Politică / 25 martie 2019

Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că, prin declaraţiile referitoare la mutarea Ambasadei României din Israel la Ierusalim, prim-ministrul Viorica Dăncilă "demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranţă în domeniul politicii externe", potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale publicat, ieri, pe site-ul instituţiei.

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, consideră că, prin declaraţiile susţinute astăzi referitoare la mutarea Ambasadei României la Ierusalim, prim-ministrul Viorica Dăncilă demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranţă în domeniul politicii externe şi în ceea ce priveşte luarea unor decizii importante ale statului român. Din dorinţa de a-şi revendica o decizie care nu aparţine doar Guvernului României, aşa cum doreşte să lase impresia, prim-ministrul Viorica Dăncilă se grăbeşte să facă anunţuri publice fără să existe o decizie în acest sens", menţionează Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată precizează că decizia mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim va avea loc numai după finalizarea analizei care se desfăşoară în prezent şi doar cu avizul tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul politicii externe şi al securităţii naţionale.

"Decizia finală aparţine preşedintelui României, care este, potrivit Constituţiei, titular al deciziilor de politică externă a României şi reprezentant al ţării noastre în plan extern", se arată în comunicat.

Totodată, Administraţia Prezidenţială susţine că nu a primit până în prezent analiza care a fost anunţată în repetate rânduri de Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis solicită, din nou, Guvernului şi prim-ministrului să manifeste responsabilitate în actul de guvernare.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, după "finalizarea analizei" şi "în deplin consens cu toţi actorii constituţionali implicaţi".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Dancila asta pe langa ca e agramata e si proasta de-a binelea.Ea nu stie ca nu poate lua de una singura astfel de decizie ??? A vrut si ea sa se dea MARE in SUA ca in UE toata lumea o stie...

    1. Cum isi tine ascunsa Dancila talanga, care, dupa cite aberatii lanseaza, sigur o poata la git.

    sa fie clar ! politica externa a Romaniei o face guvernu' (art. 102(1) din Constitutie!) si devine efectiva dupa validarea ei de parlament! rolul presedintelui este extrem de limitat - in nici-un caz, decizonal! - si se rezuma la prevederile art.91 din Constitutie!! de altfel, prevederile art.100 din Constitutie clarifica intru-totu' acest lucru.

    1. marshhhh, huooo, javra

      Hai sictir haimana useristo- cioloshista !

      Comentatorul nr 2 are perfecta dreptate, romanii sunt satui pana peste cap de REGIMUL SAMAVOLNIC BASHIST, de presedinte jucator !

      AFARA CU NAZISTUL INFRACTOR AL IMOBILIARELOR DE LA COTROCENI !!! 

      troll nenorocit, te vezi de la distanta.

    ambasadele Romaniei se infiinteaza prin decret prezidential

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb