IOHANNIS, DESPRE REFERENDUMUL PRIVIND JUSTIŢIA: "Cu siguranţă despre acel referendum o să mai vorbim"

I.D.
Politică / 18 decembrie 2018

Actualizare - Iohannis, despre plângerea pentru înaltă trădare: Este o procedură foarte complicată, parlamentară, care în primul rând nu are niciun suport.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că ideea depunerii unei plângeri penale pe numele său pentru înaltă trădare este "un demers politicianist", sortit eşecului din capul locului. El a spus că depunerea unei astfel de plângeri este o procedură foarte complicată, "care în primul rând nu are niciun suport". "Este o fantezie a PSD-iştilor", a adăugat şeful statului.

"Nu poate nimeni să facă o plângere penală împotriva preşedintelui, pentru înaltă trădare este o procedură foarte complicată, parlamentară, care în primul rând nu are niciun suport. Este o fantezie a PSD-iştilor", a adăugat Iohannis.

Liderul PSD le-a cerut, duminică, social-democraţilor Mircea Drăghici şi Florin Iordache, ca, după Anul Nou, să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui Klaus Iohannis care a susţinut că nu suntem pregătiţi pentru a prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Liviu Dragnea a vorbit, duminică, în şedinţa Consiliului Naţional al PSD, despre afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohanis referitoare la faptul că România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului European.

Dragnea a afirmat că este un act de trădare.

El le-a cerut deputaţior Mircea Drăghici şi Florin Iordache, ca, beneficiind de sprijinul de specialitate al lui Tudorel Toader, care se află în sala de şedinţă, să depună o plângere pe numele şefului statului.

"Vă rog ca, după Anul Nou să depuneţi acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis", a spus Liviu Dragnea.

Dragnea a spus că sprijinul de specialitate va fi dat de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

"Sprijin de specialitate. Noi tot ce facem facem la vedere. Sunt lucruri pe care nu le facem şi pentru care suntem puşi să dăm socoteală, dar pentru lucruri care le facem la vedere", a mai spus Dragnea.

El a continuat apoi seria atacurilor la adresa preşedintelui statului.

-------

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, răspunzând unei întrebări, că despre referendumul privind justiţia se va mai vorbi, "cu siguranţă".

Klaus Iohannis a fost întrebat dacă mai ia în calcul referendumul privind justiţia.

"Cu siguranţă despre acel referendum o să mai vorbim", a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a declanşat în 24 ianuarie 2017 procedura pentru organizarea unui referendum pe justiţie. În 13 februarie 2017, Parlamentul a adoptat avizul în legătură cu referendumul. În 14 februarie 2017, preşedintele declara că va anunţa "în zilele următoare" data la care va fi organizat referendumul pe justiţie, precum şi întrebarea de pe buletinul de vot. Legea nu stabileşte un termen până la care preşedintele trebuie să convoace referendumul.

În 7 martie 2017, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu a abandonat ideea referendumului privind justiţia, dar a "lăsat-o mai uşor" momentan, având în vedere că societatea s-a exprimat deja clar prin protestele din ultima perioadă, arătând că doreşte continuarea luptei anticorupţie.

"Referendumul, am lăsat-o mai încet, pentru că societatea s-a exprimat foarte, foarte clar prin protestele care au avut loc şi care au loc în continuare. Este evident că societatea îşi doreşte eliminarea corupţiei, îşi doreşte persoane integre pe funcţiile publice, dar nu am anulat intenţia, doar în acest moment consider că lucrurile trebuie să se liniştească un pic", spunea preşedintele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb