IOHANNIS DUPĂ DECLARAŢIILE LUI ISĂRESCU DESPRE CEAIUL DE TEI: "Trebuie să fim mai atenţi cât şi cum cheltuim"

G.D.
Politică / 12 mai 2022

Sursa foto: www.presidency.com

Sursa foto: www.presidency.com

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, astăzi, declaraţiile guvernatorului BNR Mugur Isărescu, care i-a îndemnat pe români să nu intre în panică din cauza scumpirilor şi să bea ceai de tei ca să se liniştească. De asemenea, Iohannis a susţinut că de vină pentru inflaţia crescută în România este Vladimir Putin, care a declanşat războiul din Ucraina, insistând că "Guvernul României a luat şi va lua măsuri în continuare pentru a ameliora efectele inflaţiei", notează Hotnews.

"Probabil că acolo sunt mai mulţi tei în parc şi se bea mai mult ceai", a afirmat Iohannis, întrebat de jurnalişti despre declaraţiile lui Isărescu.

Iohannis a susţinut că de vină pentru inflaţia crescută în România este Vladimir Putin, care a declanşat războiul din Ucraina, insistând că "Guvernul României a luat şi va lua măsuri în continuare pentru a ameliora efectele inflaţiei".

"(...) inflaţia, preţurile la energie, asta s-a întâmplat nu pentru că nu şi-a făcut cineva treaba. Vor fi aceste probleme în plan global.

Toate acestea au o singură cauză şi ea e războiul lui Putin împtriva Ucrainei.

Guvernul României poate să amelioreze impactul acestei crize şi să ajunte consumatorul vulnerabil, persoanele cu venituri mici.

Problemea e una globală. Şi în SUA inflaţia se apropie de 10%, şi în ţări din Europa", a afirmat Iohannis.

El a mai spus că "trebuie să fim foarte realişti", pentru că "crizele nu se vor termina mâine, iar situaţia se va complica" şi "nu e cazul să încercăm să aruncăm vina asupra Guvernului, Parlamentului sau clasei politice": "Vinovat este Putin care a declanşat acest război împoriva Ucrainei".

Întrebat cum resimte el efectele creşterii inflaţiei şi dacă cheltuieşte mai puţini bani, şeful statului a răspuns:

"Eu cred că e o încercare grea prin care trecem.

Cred că toată lumea va resimţi creşterea preţurilor. Gândiţi-vă că plătim mai mult pentru benzină, motorină şi trebuie să fim mai atenţi cum cheltuim şi ce cheltuim.

Se discută despre anumite compensări la pensii şi salarii, însă trebuie să fim conştienţi de faptul că acest război va crea crize, în perioade de criză e bine să judeci de două ori ce faci şi cum cheltui banii".

Şeful statului a mai spus că "toată lumea va resimţi" creşterea preţurilor:

"Este evident că trebuie să fim mai atenţi cu ce cheltuim şi cum cheltuim.

Guvernul lucrează la scheme de compensare, însă trebuie să fim conştienţi că acest război va continua să genereaze în continuare crize".

Romania nu mai este pe locul 1 la inflaţie în UE, avem 7-8 ţări înaintea noastră, inclusiv din zona euro, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, referindu-se la situaţia de la final de martie 2022.

Isărescu a spus că, în contextul scumpirilor, "nu ne strică ceva mai multă calmitate": "Agitaţia e caracteristică perioadelor de criză. E de înţeles. Autorităţile asta trebuie să transmită: mai calm. Am înţeles şi eu mesajul. Mai bem un ceai de tei. Eu am băut cu Eugen Rădulescu. Deci e un sfat bun. Exagerările sunt specifice dar nu fac bine".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb