IOHANNIS, DUPĂ DISCUŢIA CU DELEGAŢIA PSD:  "Am ascultat două poveşti de viaţă cutremurătoare"

V.I.
Politică / 12 aprilie 2019

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Actualizare - Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, după discuţiile cu delegaţia PSD din care au făcut parte şi doi deţinuţi politici, că a ascultat două poveşti de viaţă cutremurătoare, dar că încercarea PSD de a se folosi de necazul lor pentru a-şi legitima asaltul asupra justiţiei este de-a dreptul jalnică.

"Din delegaţia pesedistă au făcut parte şi două persoane, foşti deţinuţi politici. Am auzit două poveşti de viaţă cutremurătoare şi pot să reiterez ce am mai spus: torţionarii comunişti trebuie să fie traşi la răspundere şi să suporte consecinţele legii pentru faptele lor, dar trebuie să spun în acelaşi timp că încercarea PSD de a se folosi de năcazul acestor doi foşti deţinuţi politici pentru a legitima asaltul asupra justiţiei este un gest de-a dreptul jalnic. Nu-mi imaginez că cineva care a fost nedreptăţit în perioada comunistă, cineva de care şi-au bătut joc comuniştii, cineva care a trăit în perioada comunistă îşi doreşte altceva decât o justiţie independentă şi o justiţie dreaptă şi pentru că românii trebuie să dea un răspuns asaltului pesedist asupra justiţiei voi convoca acel referendum", a spus Iohannis.

Acesta a mai adăugat că: "Am subliniat că aştept un răspuns cât se poate de rapid şi pozitiv din partea Parlamentului la scrisoarea mea de consultare. Este nevoie de referendum şi vom avea referendum pe 26 mai".

L.A.

-------

Întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu delegaţia PSD formată din Eugen Nicolicea şi doi foşti deţinuţi politici care au fost închişi la Penitenciarul Aiud a început.

Şeful statului a dat mâna cu membrii delegaţiei, iar celor doi deţinuţi politici, Marin Iancu şi Ioan Muntean le-a spus: "Mă bucur că v-au trimis pe dumneavoastră".

"Revenim cu detalii privind aşa-zisele consultări de la Palatul Cotroceni referitoare la situaţia din justiţie şi vă reamintim, de asemenea, delegaţia Partidului Social Democrat: Domnul Eugen Nicolicea - Vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Domnul Marin Iancu - Fost deţinut politic, Domnul Ioan Muntean - Fost deţinut politic", anunţă PSD, conform News.ro.

Conform PSD, Marin Iancu a fost deţinut politic la penitenciarul din Aiud timp de cinci ani şi patru luni şi, deşi îndeplinea condiţiile pentru a putea fi eliberat, procurorul Augustin Lazăr, pe atunci preşedinte al Comisiei de propuneri pentru punerea în libertate condiţionată de la închisoarea din Aiud i-a refuzat de patru ori liberarea condiţionată.

"Mai exact, cazul domnului Marin Iancu a fost analizat de patru ori de către Comisia lui Lazar. Şi de fiecare dată s-a considerat că acesta nu poate fi pus în libertate, fiind amânat până când deţinutul politic şi-a ispăşit integral pedeapsa, deşi îndeplinea condiţiile legale pentru a putea fi eliberat. După ce şi-a ispăşit integral pedeapsa, generalul în rezervă Marin Iancu a trecut prin alte momente cumplite în ziua de 21 decembrie 1989, zi în care fiica cea mare a fost împuşcată. În timp ce protesta în stradă împreună cu fiica cea mică împotriva regimului comunist, a aflat că fiica cea mare a fost ucisă", spun socil-democraţii.

Ioan Muntean, de asemenea, a fost deţinut politic la penitenciarul din Aiud, Secţia 6-a Bis cu regim restrictiv, categoria deţinuţi politici extrem de periculoşi pentru statul comunist PCR, timp de şapte ani, iar Comisia condusă de Augustin Lazăr i-a respins de două ori liberarea, susţine PSD.

"După ce i-a făcut plângere lui Lazăr despre abuzurile din penitenciar, acesta i-a întocmit un raport de pedepsire şi l-a băgat zece zile la izolare", afirmă PSD.

"Cei doi eroi încarceraţi au trăit un calvar în penitenciarul din Aiud, le-au fost răpiţi ani din viaţă, ani petrecuţi în iadul condus de Lazăr", conchid social-democraţii.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. 'ngă, ghinion!

    Nu stiu ce mai poate comenta penalul hot de case. Oricum, pe Lazar nu-l va demite nici in vecii vecilor, securistii au dosarele lui pregatite la sertar.

    daca nu ar fi fost trimisi de psd sa fi fost tentat sa le dau crezare , dar fiindca ling clanta pe la usile psd-ului cred au hibe mari

    1. Au, le lipsesc ani întregi din cartea de muncă.

    Azi, la Cotroceni, au fost de-o parte a mesei, doi fosti detinuti politic si in partea opusa protectorul calailor celor dintai. Bine jucat PSD!

    ...

    ...

    Vreau sa vad si eu un detinut politic care este de acord cu gratierea hotilor! Vreau sa vad si eu un detinut politic care gireaza psd în modificarea legilor justitiei! Vreau sa vad si eu un detinut politic care gireaza impostura, minciuna si falsul! Vreau sa vad si eu un detinut politic care-si vinde viitorul copiilor lui pe doi bani! Vreau sa-l vad!

     

    1. Și eu vreau să văd o planetă fără proști. Nu cred să apuc să ajung pe Marte.

    In opinia psd si detinutii de drept comun din vremea lu ceasca tot detinuti politici sunt? Cu unu din aia doi era un infractor de drept comun care a stat la mititica pt ca a batut un granicer si i-a luat arma cu tot cu munitie... Iar generaul ala de zice ca i-a murit fiica la revolutie ii pupa in cur pe psd-isti? Pai nu stie ca taica ilici a cost tartorul careva orchestrat impuscaturile, inclusiv pe cea a lui ceasca?

    1. Make ce părere are despre comentariile securiste?

      Cât de greu îi era Securității să te condamne pentru viol dacă scriai cu creionul pe asfalt Jos Ceaușescu? 

      Asta e tot ce puteți livra? 

      Procurorul torționar Augustin Lazăr i-a închis dosarele escrocului Iohannis, al cărui avocat Gheorghe Mușat, s-a dovedit a fi turnător la Securitate. Mai potrivit de atât nu există. 

      Ăștia sunteți. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb